• Protimonopolna preiskava Facebooka

    Facebook naj bi po mnenju nekaterih ameriških zveznih držav zatiral konkurenco in povzročal tveganja za uporabnike.

    Objavljeno: 9.9.2019 11:00
  • Jutri bodo predstavljeni novi iPhoni

    Jutri se bo v ameriškem Cupertinu odvijal Applov jesenski dogodek, na katerem naj bi predstavili tudi novo generacijo telefonov iPhone.

    Objavljeno: 9.9.2019 10:35
  • Nova hekerska prevara: posnemanje glasu direktorja

    Razvoj umetne inteligence in globokega učenja odpira nove možnosti tudi za prevarante, ki so z umetno ustvarjenim glasom dejansko že opetnajstili neko britansko podjetje. Uporabili so programsko opremo, ki omogoča poustvaritev glasa neke osebe, in poklicali direktorja britanskega podjetja, ki ima nemške lastnike. Pretvarjali so se, da kliče direktor nemške matice, in Britancem naročili nakazilo 220.000 evrov nekemu tretjemu dobavitelju. Ko je denar prišel do madžarskega dobavitelja, se je hitro izgubil po bankah po celem svetu.

    Objavljeno: 9.9.2019 05:00
  • Tisoči okuženih spletnih strežnikov Linux s šifriranimi datotekami

    V spletu se širi nova različica izsiljevalskega virusa z imenom Lilocked (ali Lilu), ki napada predvsem spletne strežnike z operacijskim sistemom Linux.

    Objavljeno: 8.9.2019 09:30
  • Huawei na sejmu IFA prikazal nov procesor in »nov« telefon P30 Pro

    Kot je v zadnjih letih že običaj, smo na Berlinskem sejmu IFA tudi tokrat videli predstavitev novega Huaweievega sistemskega vezja (»procesorja«) Kirin. Tokrat nosi oznako Kirin 990, podjetje pa se je pohvalilo, da je njegova različica »5G« prvo vezje, ki ima integriran tudi modem 5G.

    Objavljeno: 8.9.2019 09:00
  • Ali nam telefoni res prisluškujejo?

    Verjetno je vsak izmed nas že kdaj posumil, da nam telefoni, ki jih imamo med pogovorom s prijatelji na mizi ali v žepu, skrivoma prisluškujejo. Ker smo »čisto slučajno« dobili servirane oglase za tematike, o katerih smo se nedavno pogovarjali s prijatelji. Najnovejša raziskava je poskušala ugotoviti, ali je na tem kaj resnice.

    Objavljeno: 6.9.2019 12:00
  • Novosti s sejma IFA

    Danes se bo v Berlinu začel sejem IFA, največji evropski sejem zabavne in potrošniške elektronike. Nekaj novinarskih predstavitev je bilo že v sredo, največ pa v četrtek, torej dan pred uradno otvoritvijo sejma.

    Objavljeno: 5.9.2019 17:00
  • Samsung (ponovno) predstavil zložljivi telefon, Galaxy Fold

    Na tehnološkem sejmu IFA v Berlinu je podjetje Samsung predstavilo popravljeno različico zložljivega telefona Galaxy Fold.

    Objavljeno: 5.9.2019 15:00
  • Spletna pošta Yahoo ne deluje, že 5 ur

    Tisti, ki za svojo elektronsko pošto uporabljajo Yahoo, so že nekaj ur na trnih, kajti dostop do nje ne deluje.

    Objavljeno: 5.9.2019 14:00
  • Kaj vse ve o vas – Mastercard!

    Živimo v času, ko nas je strah Googla in mobilnih operaterjev, ki o nas vedo marsikaj – kje se gibljemo, kaj počnemo, kaj kupujemo. Toda tovrstno sledenje ni nič novega, še pred resno digitalno revolucijo se ga je resno lotil drugi največji ponudnik plačilnih kartic na svetu – Mastercard.

    Objavljeno: 5.9.2019 10:30
  • Ameriški preiskovalci stopnjujejo pritisk na Huawei

    Wall Street Journal poroča o preiskavi ameriškega ministrstva za pravosodje (Department of Justice), ki se osredotoča na kar nekaj primerov domnevne kraje intelektualne lastnine s strani podjetja Huawei.

    Objavljeno: 5.9.2019 10:00
  • Ranljivost v Supermicrovih strežnikih

    Raziskovalci iz podjetja Eclypsium so v BMC (baseboard management controller) podjetja SuperMicro odkrili štiri ranljivosti, ki omogočajo dostop do administratorskega dela sistema kar brez gesel. Ker so BMCji v bistvu računalniki v računalnikih (nadzorujejo matične plošče), ki administratorjem omogočajo nadzor in nadgradnjo naprav, ranljivost omogoča popolno podreditev sistema. Podrobnosti so predstavili na konferenci Open Source Firmware v Silicijevi dolini.

    Objavljeno: 5.9.2019 05:00
  • Varnostne luknje za Android po novem več vredne kot za Apple iOS

    Dolga leta je veljalo, da je še ne odkrito varnostno luknjo (t.i. »zero day«) za Applov sistem iOS lažje drago prodati, kot tisto za Android. Vendar se časi spreminjajo – cene za tovrstne luknje za Android danes segajo celo do dveh milijonov dolarjev in več!

    Objavljeno: 4.9.2019 11:00
  • Android 10 je tu!

    Google je včeraj uradno splavil novo različico Androida, najbolj priljubljenega operacijskega sistema na svetu. Da, po številu namestitev in po statistiki obiskanosti spletnih strani je že davno presegel Microsoftov Windows (na naši spletni strani je uporabnikov z Androidom kar 67%!).

    Objavljeno: 4.9.2019 10:00
  • Telekom z zanimivo storitvijo – delitev podatkovnih gigabajtov s prijatelji

    Gigabajtov, ki jih imamo danes vključene v paketih mobilnih operaterjev, je vse več, tako da marsikomu na koncu meseca ostajajo. Nekaterim pa jih kljub temu kdaj tudi zmanjka. Kaj ko bi jih takim kar podarili?

    Objavljeno: 4.9.2019 09:00
  • Kdo najhitreje nadgrajuje telefone z Androidom?

    Počasne nadgradnje operacijskega sistema so rak rana Androidnega sistema, kljub temu, da se Google resno trudi, da bi temu ne bilo tako.

    Objavljeno: 3.9.2019 14:00
  • Nagrajenci revije Monitor

    Z žrebom, ki smo ga v prostorih Mladine d.d., založnika revije Monitor, opravili v torek 3. septembra, smo izžrebali 10 srečnežev, ki bodo prejeli prenosni akumulator za mobilni telefon, ki lahko novejše združljive telefone napolni tudi brezžično. Izžrebanim iskreno čestitamo.

    Objavljeno: 3.9.2019 13:00
  • Uporabniki avtomobilov Tesla niso mogli odkleniti avtomobila, ker - telefonska aplikacija ni delovala

    Portal TNW poroča, da je »veliko uporabnikov« avtomobilov Tesla danes dobesedno ostalo pred vrati (svojega avtomobila), saj jim telefonska aplikacija ni hotela odkleniti avtomobila.

    Objavljeno: 3.9.2019 10:00
  • Omrežje bitcoin, kdaj ga bo pohitril Lightning Network?

    Bitcoin ima nekaj resnih pomanjkljivosti, med katerimi sta za končne uporabniki najpomembnejši visoki stroški transakcij in počasnost omrežja. To dvoje naj bi rešil Lightning Network (LN), ki predstavlja infrastrukturo na drugem nivoju na vrhu bitcoina. Svoj veliki dan bi bil moral imeti že pred tremi leti, pa se še vedno uporablja le s 0,0045 odstotka vseh obstoječih bitcoinov.

    Objavljeno: 3.9.2019 05:00
  • Želite nastopati v priljubljenih filmih? Potrebujete le kitajsko aplikacijo ZAO.

    Le nekaj dni je minilo, od kar je kitajsko podjetje Momo na Applovi tržnici Appstore objavilo »deep fake« aplikacijo ZAO, pa je že senzacija.

    Objavljeno: 2.9.2019 12:30
  • Google Maps (Zemljevidi) na telefonu po novem s plastjo Street View

    V mobilni aplikaciji Google Maps lahko po novem med plastmi/zemljevidi poleg običajnih (privzeta, satelitska, teren) izberemo tudi plast Street View.

    Objavljeno: 2.9.2019 12:00
  • Huawei potrdil, da bo novi telefon Mate 30 Pro predstavil 19. septembra, v Münchnu

    Huawei je na Twitterju objavil kratek video, s katerim napoveduje, da bo svoj novo vrhunsko serijo telefonov Mate 30 dejansko predstavil v Münchnu in to 19. septembra, kot smo špekulirali tudi že pri Monitorju. Procesor Kirin 990, ki bo vgrajen v telefon(e), bo predstavljen na sejmu IFA, 14 dni prej, kot smo že vajeni.

    Objavljeno: 2.9.2019 10:00
  • Celovito evidentiranje delovnega časa eTM

    Ne glede na dejstvo, da je evidenca delovnega časa na začetku nezaželena, se v praksi izkaže, da jo kasneje zaposleni z odobritvijo sprejemajo. Sistem eTM predstavlja mnogo več kot le evidentiranje oz. registracijo delovnega časa - vedno bolj prevzema osrednjo vlogo kot integrator različnih sistemov v podjetju.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 2.9.2019
  • Oracle Fusion Cloud za upravljanje s procesi strateške nabave

    Oracle Fusion Cloud ponuja vrhunske zmogljivosti na področju poslovne programske opreme v celoviti, varni in povezani zbirki v oblaku. Vdelani poslovni procesi upoštevajo sodobne dobre prakse. Vgrajene družbene, mobilne in analitične zmožnosti, umetna inteligenca in strojno učenje pa pripomorejo, da uporabnikom in svojim strankam ponudite sodobno izkušnjo ter zmogljivosti, ki jih od vas zahteva trg.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 2.9.2019
  • Izdelali so čip iz ogljikovih nanocevk!

    Raziskovalci z MIT-a so pokazali prvi 16-bitni procesor, ki je zgrajen iz ogljikovih nanocevk. Gre za zelo pomemben korak pri razvoju čipov in mikroprocesorjev, ki ne bodo več uporabljali silicija. S silicijem se namreč približujejo fizikalnim mejam. Pri taktu čipov smo jih že dosegli, sedaj pa se jim bližamo tudi pri miniaturizaciji. Zato se raziskovalci ozirajo k drugim materialom, med katerimi so obetavne tudi ogljikove nanocevke.

    Objavljeno: 1.9.2019 05:00
  • Ustvarite delovna mesta prihodnosti že danes

    Trendi na področju delovnih mest so tesno povezani s tehnologijo. Ta namreč ljudem omogoča, da delajo kadarkoli in od koderkoli ter s katerekoli naprave. Za delodajalce pa je bolj kot delovne metode, navade in prostori pomemben rezultat dela.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.9.2019
  • Bomo električne avtomobile (in telefone) kmalu napolnili v šestih minutah?

    Podjetje Echion Technologies, ki je izšlo iz univerze v Cambridgu, trdi, da je iznašlo način, kako izdelati litijeve akumulatorje, ki jih je moč napolniti v borih šestih minutah. V primerjavi s sedanjimi (vsaj) 45 minutami, bi to bil velikanski napredek.

    Objavljeno: 31.8.2019 07:00
  • Hekerji so prevzeli nadzor nad Twitter računom Jacka Dorseya, soustanovitelja in šefa – Twitterja

    Twitter račun Jacka Dorseya je včeraj za dobrih 15 minut postal orodje v rokah hekerske skupine Chuckling Squad, na njem pa so se pojavljali tviti in retviti, ki so bili uperjeni proti Judom, proti holokavstu in proti temnopoltim Američanom. Eden izmed tvitov je napovedal tudi bombo v Twitterjevi centrali.

    Objavljeno: 31.8.2019
  • Naslednji korak - polnjenje telefona z močjo 120 W!

    Kitajska korporacija BKK Electronics, ki trži blagovne znamke Oppo, Vivo, OnePlus in Realme, je napovedala telefon Vivo Nex 3 5G, ki ga bo mogoče polniti z močjo kar 120 W. Na voljo bo še nekaj inovativnih novosti.

    Objavljeno: 31.8.2019
  • Uporabniki iPhonov so bili leta izpostavljeni hekerjem

    Strokovnjaki Googlovega projekta Zero so spregovorili o varnostnih luknjah, ki so »nekaj let« omogočale okužbo iPhonov zgolj s tem, da je uporabnik obiskal namenoma postavljeno spletno stran. O najdbah so že 1. februarja obvestili Apple, ki je nato šest dni kasneje izdal iOS 12.1.4 z vključenimi popravki.

    Objavljeno: 30.8.2019 10:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji