• Tudi Tinder se je odločil, da Googlu ne bo plačeval 30 odstotkov

    Podjetje Match, lastnik priljubljene »zmenkarijske« aplikacije Tinder je stopilo na vlak tistih, ki so se odločili uporabnikom ponuditi lastni sistem zaračunavanja in bo obšlo plačilni sistem v Google Play.

    Objavljeno: 24.7.2019 14:00
  • Applove ure naj bi leta 2020 imele zaslon s tehnologijo MicroLED

    Portal MacRumors poroča, da bo Apple v dogovoru s tajvanskim izdelovalcem polprevodnikov TSMC že leta 2020 predstavil uro Watch, ki bo imela zaslon na podlagi tehnologije MicroLED.

    Objavljeno: 24.7.2019 12:30
  • Facebookova aplikacija za otroke omogočala tudi komuniciranje z neznanci

    Aplikacija Messenger Kids, ki jo je Facebook predstavil leta 2017, je imela do nedavnega varnostno luknjo, zaradi katere otroci niso bili zaščiteni pred stiki z neznanci, kar je sicer osnovni namen aplikacije.

    Objavljeno: 24.7.2019 12:00
  • Najbolj priljubljene mobilne aplikacije v Sloveniji

    Po podatkih analitskega podjetja App Annie je med slovenskimi uporabniki, kljub zadnjemu »škandalu«, še vedno najbolj priljubljena aplikacija – FaceApp. Tako na iPhonih, kot na telefonih Android.

    Objavljeno: 24.7.2019
  • Ali Apple kupuje Intelov oddelek za 5G?

    The Wall Street Journal poroča, da je Apple z Intelom v »resnih pogovorih« glede nakupa njegovega modemskega oddelka. Ta je med drugim že skorajda razvil tudi modem 5G.

    Objavljeno: 23.7.2019 14:00
  • Igralni telefon, drugič!

    Asus je napovedal nadgrajeno različico svojega telefona ROG, ki bo popolnoma usmerjen k igričarjem.

    Objavljeno: 23.7.2019 12:00
  • Hekerski vdor razkril projekte ruskih obveščevalcev

    Rusko podjetje SyTech, ki dela za tamkajšnjo tajno službo FSB, je bilo žrtev hekerskega napada, ki je odplaknil 7,5 TB podatkov. Za zdaj še neznani napadalci iz hekerske skupine 0v1ru$ so tam našli informacije, ki dokazujejo, da je SyTech za FSB intenzivno razvijal metode za zlom omrežja Tor.

    Objavljeno: 23.7.2019 05:00
  • Z iPhoni si bo kmalu mogoče deliti glasbo na slušalkah

    V novi različici iOS (13) bo mogoče glasbo, ki jo poslušamo na brezžičnih slušalkah bluetooth enostavno predvajati tudi na slušalkah prijatelja. Na ta način bosta lahko oba poslušala isto glasbo ali morebiti gledala film.

    Objavljeno: 23.7.2019
  • Android - boljša podpora brezžičnim slušalkam

    Google v svojem razvijalskem blogu sporoča, da se trudijo močno podpreti nadgrajeni način brezžičnega povezovanja naprav s slušalkami, t.i. Fast Pair.

    Objavljeno: 22.7.2019 15:00
  • Microsoft se je odločil – namestili boste nove Windows 10 in pika!

    Težave z letošnjo (majsko) različico 1903 so kar nekaj uporabnikov Windows 10 prestrašile, zaradi česar so se odločili ignorirati pozive k nadgradnji in ostati na lanski različici 1803. Toda Microsoft sporoča, da bo nadgradnja kmalu obvezna.

    Objavljeno: 22.7.2019
  • Novi Chrome se bo bolj potrudil z Načinom brez beleženja zgodovine

    Nova različica brskalnika Chrome (76) bo spletnim stranem preprečila ugotavljanje ali jih je obiskal uporabnik z vklopljenim načinom brez beleženja zgodovine (Incognito mode). Chrome 76 naj bi bil na voljo konec tega meseca.

    Objavljeno: 22.7.2019
  • Intelova tehnologija za hitrejšo umetno inteligenco

    Umetna inteligenca in strojno učenje sodita med najzahtevnejša računalniška bremena, zato se raziskave vse bolj usmerjajo v učinkovito strojno pospeševanje tovrstnih računskih operacij. Intel že dalj časa razvija specializirane procesorje Loihi, ki "simulirajo nevrone v računalniških možganih".

    Objavljeno: 21.7.2019 05:00
  • Amazon pripravlja robota za domačo rabo

    Po informacijah, ki curljajo iz družbe Amazon, v podjetju pripravljajo cel niz zanimivih strojnih izdelkov. Med njimi bo brez dvoma največ pozornosti vzbudil prvi robot za domačo rabo, ki nastaja v okviru projekta z internim imenom Vesta.

    Objavljeno: 20.7.2019 01:00
  • EU Qualcomm kaznovala s 242 milijoni evrov

    Po tem, ko je Qualcomm pred kratkim s poravnavo zaključil dolgoletni, predvsem pa drag spor z družbo Apple, so dobili nov hladen tuš. Evropska komisija jih je spoznala za krive glede obtožb o zlorabah svojega tržnega položaja na področju sistemskih vezij za telefonijo 3G (da, 3G!). Zaradi tega so jim naložili plačilo kazni v višini 242 milijonov evrov.

    Objavljeno: 20.7.2019 01:00
  • YouTube Music tudi v Sloveniji

    Priljubljena spletna storitev YouTube Music je odslej na voljo tudi v Sloveniji. Osnovna storitev je brezplačna, uporabniki pa imajo dostop do videospotov, uradnih albumov, singlov, remiksov in koncertov v živo. YouTube Music zna tudi priporočati glasbo glede na uporabnikove preference in pogosto poslušano glasbo, pa tudi priložnost (telovadba, sprostitev,…). Ustvariti je mogoče predvajalne sezname ali pa dostopati do tematskih seznamov, ki so jih objavili drugi uporabniki.

    Objavljeno: 19.7.2019 08:00
  • Galileo spet deluje

    Po večdnevnih težavah je evropski navigacijski sistem Galileo ponovno operativen. Sistem je bil nedosegljiv zaradi napake na zemeljskem delu, neuradno v italijanskem in nemškem delu. Evropska agencija za globalno navigacijo (GNSS) je sporočila, da se je situacija normalizirala in da Galileo ponovno deluje, čeprav se lahko primeri še kakšna nenatančnost.

    Objavljeno: 18.7.2019 21:00
  • Podjetje Elona Muska razkriva vmesnik do človeških možganov

    Strast za napredek v tehnologiji in znanosti, ki jo ima milijarder Elen Musk, kot kaže nima meja. Po podjetjih, med katerimi omenimo samo SpaceX in Tesla, ki dejansko spreminjajo pričakovanja in navade celotne družbe, zdaj javno razkriva naslednji velik korak za človeštvo, ki ga pripravlja njegovo visokotehnološko podjetje Neuralink.

    Objavljeno: 18.7.2019 08:00
  • Bolgarija je žrtev velikega hekerske vdora – ukradeni podatki okoli 5 milijonov prebivalcev

    Bolgarska natančneje nacionalna agencije za prihodke (NRA) je sporočila, da je bil konec junija njihov računalniški sistem napaden s strani neznanih hackerjev, ki so pridobili dobili dostop do zelo občutljivih podatkov o skoraj 5 milijonih prebivalcev Bolgarije. Če upoštevamo, da šteje Bolgarija nekaj čez 7 milijonov prebivalcev, lahko zapišemo, da so vpleteni skoraj vsi.

    Objavljeno: 18.7.2019 01:00
  • EU odpira preiskavo družbe Amazon

    Evropska komisija je, še vedno pod taktirko Margrethe Vestager, uradno odprla preiskavo proti podjetju Amazon in njihovimi postopki povezanimi s spletno prodajo. Komisija bo preverila ali Amazon uporablja podatke o prodaji na zakonit način in jih ne zlorablja v boju proti manjšim spletnim ponudnikom. Prav tako bodo raziskali, na podlagi katerih podatkov se Amazon odloča pri izbiri dobavitelja izdelkov, ko se kupec odloči za nakup v njihovi spletni trgovini. Znano je, da Amazon v nekaterih primerih samodejno izbere dejanskega dobavitelja med različnimi, ki ponujajo izdelek po isti ceni.

    Objavljeno: 17.7.2019 13:00
  • Pametne ure Apple Watch odslej uradno tudi v Sloveniji

    Od petka 19. julija bo v Telekomu Slovenije mogoče kupiti Applove priznane pametne ure Apple Watch. V prodaji bosta modela Apple Watch Series 4 in sicer v različici »GPS«, kar pomeni, da za zdaj v prodaji ne bo modelov, ki se lahko neposredno povežejo v internet prek omrežja LTE.

    Objavljeno: 17.7.2019 08:00
  • Sony A7R IV z 61 milijoni pik

    Sony na področju brezzrcalnih fotoaparatov ne želi prepustiti primata tekmecema Canonu in Nikonu, zato bo v septembru predstavil nov model A7R IV, ki bo imel 35 mm tipalo s kar 61 milijoni pik, kar je daleč največ v tem razredu. Tekmeci večinoma nudijo ločljivosti do največ 45 milijonov pik. Fotoaparat brez objektivov bo stal približno 3.500 dolarjev.

    Objavljeno: 17.7.2019 08:00
  • Ameriška vlada se postavlja proti kriptovalutam

    Ameriške oblasti so bile doslej nenavadno tiho glede rabe kriptovalut, vendar se to zdaj odločno spreminja. Predsednik Donald Trump je v minulih dneh v seriji tvitov jasno izrazil svoje dvome, celo nasprotovanje glede uporabe kriptovalut, ki jih je označil kot neregulirano finančno sredstvo, pogosto uporabljeno za nelegalne aktivnosti.

    Objavljeno: 16.7.2019 08:00
  • Evropska navigacija Galileo v okvari že četrti dan

    Evropski sistem za satelitsko navigacijo Galileo je doživel nepričakovan in nenavadno dolg izpad delovanja zaradi tehničnih težav v infrastrukturi na zemlji. Na spletni strani, ki redno objavlja stanje posameznih satelitov v sistemu Galileo je pri večini zapisano, da trenutno ne obratujejo ali pa so v testnem režium.

    Objavljeno: 15.7.2019 14:00
  • Huawei OS se bo v Evropi morda imenoval Harmony

    Kljub temu, da so se odnosi med ZDA in Kitajsko nekoliko otoplili, Huawei pa ima zato začasno dovoljenje za nakup ameriških tehnoloških izdelkov, se kitajski velikan še naprej pripravlja na predstavitev lastnega operacijskega sistema za pametne telefone, morda pa tudi druge kategorije računalniških naprav.

    Objavljeno: 15.7.2019 08:00
  • Prodaja osebnih računalnikov ponovno opazno raste

    Tako družba IDC kot Gartner poročata, da je prodaja osebnih računalnikov, ki vključujejo tako prenosne, kot namizne računalnike, v drugem četrtletju letošnjega leta zrasla precej več od pričakovanj. IDC poroča, da se prodaja povečala kar za 4,7% glede ne enako obdobje leta 2018, kar je po dolgih letih padanja precej nenavaden pojav. Skupno je bilo v prodanjao poslanih 64,9 milijonov osebnih računalnikov.

    Objavljeno: 15.7.2019 01:00
  • Tri komponente za uspešno digitalizacijo v malih in srednjih podjetjih

    Digitalizacija poslovanja ni nič novega, pa vendar so njeni izzivi dnevna tematika pri vodenju podjetij. Še posebej to velja za mala in srednja podjetja, v katerih običajno za ta namen ni dovolj usposobljenega kadra, sredstva pa precej omejena. Spuščanje v projekt na področju digitalizacije se zdi zato precej tvegano početje, ki se lahko časovno zavleče in porabi veliko sredstev za učinek, ki je viden zgolj na papirju.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 15.7.2019
  • Facebook sklenil poravnavo v višini 5 milijard dolarjev zaradi kršitev varovanja zasebnosti

    Po poročilih ameriških medijev je Facebook z ameriško komisijo FTC dosegel poravnavo za zloglasno afero Cambridge Analytica, po kateri bodo plačali kar 5 milijard dolarjev. To je največja kazen, ki jo je FTC kdaj naložil tehnološkemu podjetju.

    Objavljeno: 14.7.2019 01:00
  • Vezalka: Google vnovič poizkuša z družabnim mreženjem

    Po neuspehu družabnega omrežja Google+ se spletni velikan kar nekako ni več loteval aktivnosti na področju družabnega mreženja. Toda vse kaže, da na to temo še niso rekli zadnje besede. Notranji inkubator družbe Google, znan pod imenom Area 120, je razvil nov tip programa za družabno omrežje, ki mu za zdaj pravijo Shoelace (Vezalka).

    Objavljeno: 13.7.2019 14:00
  • Pogovori z Google Assistantom so pricurljali v javnost

    Google je posredno vpleten v nov incident - povezan je s curljanjem posnetkov pogovorov uporabnikov z njihovimi digitalnimi pomočniki Google Assistant. 

    Objavljeno: 12.7.2019 09:00
  • Mladi razvijalci programske opreme bodo poleti ustvarjali moderne poslovne rešitve

    Študentje in dijaki, ki vidijo svojo prihodnost v poslovni informatiki, so dobili edinstveno priložnost, da uresničijo svojo kreativnost in podjetnost pri razvoju modernih poslovnih informacijskih rešitev.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 8.7.2019 08:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji