• Amazon in davki

    Koliko zveznega davka je lani doma plačal Amazon? Odgovor se glasi nič. In to že drugo leto zapored, kljub temu, da je podjetje denimo predlani zabeležilo 5,6 milijarde čistega dobička, lani pa ga je celo podvojilo na 11,2 milijarde. To izhaja iz poročila Inštituta za davke in ekonomijo (ITEP), v katerem za nameček navajajo tudi to, da je podjetje lani dobilo povrnjenih 129 milijonov dolarjev preplačanih davkov, kar njihovo efektivno davčno stopnjo postavi na -1 %.

    Objavljeno: 18.2.2019
  • Samsung ustavil prodajo predvajalnikov Blu-ray

    Samsung je v ZDA prenehal prodajati predvajalnike Blu-ray.

    Objavljeno: 17.2.2019 18:00
  • Najdražja igra vseh časov

    Kopijo igre Super Mario Bros. so na dražbi prodali za 100.150 ameriških dolarjev.

    Objavljeno: 17.2.2019 17:00
  • Prihaja digitalna različica družabne igre Pictionary

    Priljubljena namizna igra Pictionary bo dobila digitalno različico v obliki inovativnega peresa, s katerim igralci namesto po papirju rišejo po zraku.

    Objavljeno: 16.2.2019 15:00
  • Samsungova najtanjša tablica

    Samsung je dokaj nepričakovano predstavil svojo najtanjšo in najlažjo tablico doslej.

    Objavljeno: 16.2.2019 13:00
  • Umetna inteligenca blesti v pisanju lažnih novic

    Raziskovalni inštitut OpenAI iz San Francisca, ki ga financirajo številni vplivneži iz Silicijeve doline, na primer Elon Musk in Peter Thiel, je predstavil umetno inteligenco, ki zna sama pisati že zelo koherentna besedila. Ker je nova umetna inteligenca zelo sposobna pri pisanju prepričljivih, a povsem lažnih besedil, so se odločili, da je za zdaj ne bodo spustili v javnost.

    Objavljeno: 16.2.2019 05:00
  • Samsung pripravlja športno uro in brezžične slušalke

    Posodobitev aplikacije Galaxy Wearable razkriva, da Samsung pripravlja športno pametno uro in brezžične slušalke po vzoru Applovih AirPods.

    Objavljeno: 15.2.2019 09:00
  • V Hong Kongu gradijo pametni zapor

    V kitajskih zaporih preizkušajo tehnologijo, ki bo omogočala boljši nadzor nad zaporniki.

    Objavljeno: 15.2.2019 08:00
  • Aprila bo GPS imel »milenijskega hrošča«

    Marsikdo med bralci je premlad, da bi se spomnil norije, ki je leta 1999 vladala v računalniškem svetu. Hrošča pri prehodu v leto 2000 zaradi dvomestnega zapisa leta v nekaterih programih (Y2K bug) smo potem brez večjih težav preživeli, a podobne »okrogle obletnice« so še vedno aktualne.

    Objavljeno: 15.2.2019 05:00
  • Ukradeni podatki fotografov

    Priljubljeno spletišče za izmenjavo in prodajo fotografij 500px je priznalo vdor, v katerem je bila odtujena baza vseh uporabnikov storitve.

    Objavljeno: 14.2.2019 08:00
  • Xiaomijev upogljivi telefon

    Spletni časnik LetsGoDigital je na podlagi uradnih informacij podjetja Xiaomi izdelal slike telefona z upogljivim zaslonom.

    Objavljeno: 13.2.2019 08:00
  • V debaterstvu umetna inteligenca še ni kos človeku

    Umetna inteligenca nas je že premagala v šahu, goju in številnih drugih igrah, odlično se znajde tudi kot zdravnik, a v debaterstvu smo za zdaj še spredaj. V San Franciscu se je končala debata med IBMovo umetno inteligenco Debater in svetovnim prvakom Harishem Natarajanom. Debato je dobil slednji.

    Objavljeno: 13.2.2019 05:00
  • Trump želi umetno inteligenco

    Ameriški predsednik Donald Trump je izdal izvršilni ukaz, s katerim daje prednost napredku na področju umetne inteligence.

    Objavljeno: 13.2.2019 01:00
  • Rusija razmišlja o odklopu interneta

    Rusija naj bi se med testiranjem kibernetične varnosti za nekaj časa odklopila od svetovnega spleta.

    Objavljeno: 12.2.2019 09:00
  • Google z obogatenimi zemljevidi

    Google pripravlja obogateno različico aplikacije Maps, ki bo namenjena predvsem pešcem.

    Objavljeno: 12.2.2019 07:00
  • Kitajski Tencent investira v Reddit in jezi uporabnike

    Priljubljena spletna stran Reddit zbira svež kapital za svoje delovanje, in sicer je cilj zbrati od 150 do 300 milijonov dolarjev. V tem krogu financiranja, ki poteka pri vrednotenju podjetja pri treh milijardah dolarjev, je v vodilni vlogi kitajsko podjetje Tencent, ki bo vanj vložilo kar 150 milijonov dolarjev. To je tako veliko, da so se uprli uporabniki strani.

    Objavljeno: 12.2.2019 05:00
  • Microsoft prosi, da ne uporabljamo Internet Explorerja

    Microsoft želi, da uporabniki Internet Explorerja presedlajo na sodobnejši spletni brskalnik.

    Objavljeno: 11.2.2019 14:00
  • Globalna rast porabe v IKT zaradi storitve v oblaku in naprav IoT

    Čeprav leto 2019 v poslovnem svetu prinaša cel niz negotovosti, kot so Brexit, trgovinske vojne in morda celo ohlajanje globalnega gospodarstva, so pri družbi Gartner mnenja, da bodo investicije v informacijsko tehnologijo letos celo višje kot lani. Po ocenah Gartnerja naj bi poraba za IKT v letu 2019 dosegla nivo 3,76 bilijona dolarjev, kar je 3,2% več kot v letu 2018.

    Objavljeno: 11.2.2019 13:00
  • Google združuje Big Data in Blockchain

    Google je bil v preteklosti razmeroma v ozadju dogajanja povezanega z veriženjem blokov (blockchain), vendar se zdi, da so bo to spremenilo. Podjetje je zgolj iskalo primerne scenarije rabe za uporabo tehnologije veriženja blokov v povezavi s svojimi obstoječimi storitvami. Skupno točko so našli na področju združevanja veriženja blokov s tehnologijo iskalnikov in podatkovnih skladišč.

    Objavljeno: 11.2.2019 10:00
  • Apple plačal najstniku, ki je odkril napako v programu FaceTime

    Ameriškega najstnika, ki je v Applovem programu za neposredno sporočanje FaceTime odkril resno varnostno luknjo, so v Cupertinu nagradili.

    Objavljeno: 11.2.2019 08:00
  • Si lahko privoščite izgubo podatkov?

    Odgovor na vprašanje iz naslova je za vedno več podjetij nikalen. Tudi če podatke hranite v takšnih ali drugačnih varnostnih kopijah, je zelo pomembno, kako hitro jih lahko obnovite. Programska oprema Deja Vu pa gre korak dlje – s podatki lahko počnete skorajda karkoli.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 11.2.2019 08:00
  • Prihodnje olimpijske medalje iz kovin iz odslužene računalniške opreme

    Ker postajajo elektronski odpadki čedalje večji problem, je Japonska tudi z namenom ozaveščanja najavila, da bodo medalje na prihodnjih olimpijskih igrah izdelane iz recikliranih pametnih telefonov, prenosnih računalnikov in drugih elektronskih odpadkov.

    Objavljeno: 10.2.2019 05:00
  • Novi Vivo 15 Pro - izskočni fotoaparat z 32 megapikami

    Kitajski proizvajalec Vivo je najavil nov telefon Vivo 15 Pro, ki ponuja novo alternativo pri iskanju rešitve, da se fotografsko tipalo odstrani s prednje strani telefona. Namesto za zarezo ali luknje, so pri družbi Vivo odločilni za prikazni (pop-up) fotoaparat, ki se iz ohišja pojavi le kadar ga potrebujemo.

    Objavljeno: 9.2.2019 01:00
  • Skype zna samodejno zamegliti ozadje video konference

    Microsoft je v priljubljen videokonferenčni program Skype vgradil novo funkcijo, ki zna samodejno zamegliti ozadje za govorcem pri video povezavah, s čimer bodo ščitili zasebnost in poskrbeli za večjo osredotočenost na govorca in ne na okolico. Za uporabo nove funkcije je dovolj še klikniti na ikono s kamero pri vzpostavljeni video povezavi, kjer bodo uporabniki našli novo možnost izbire za zameglitev ozadja.

    Objavljeno: 9.2.2019 01:00
  • Motorola G7 v treh izvedbah

    Motorola morda v teh časih ne ponuja najbolj vroče modele pametnih telefonov, vendar so njihove novosti vselej mikavne, ko se tiče razmerja med zmogljivostjo in ceno. Zato so Motorole še vedno zelo priljubljene v delih sveta, kjer ne zapravljajo astronomske vsote za najnovejše modele premijskih znamk.

    Objavljeno: 8.2.2019 01:00
  • Nemčija zahteva omejitve zbiranja podatkov uporabnikov Facebooka

    Nemški varuh konkurence je Facebooku sporočil, da zahtevajo bistveno omejitev načinov zbiranja in obdelave podatkov o uporabnikih, če ti niso izrecno to dovolili. Zahteva pokriva tudi zbiranje podatkov partnerskih storitev kot tudi zbiranje podatkov v drugih izdelkih družbe Facebook, na primer v priljubljenih programih Instagram in WhatsApp.

    Objavljeno: 8.2.2019
  • Googlove novosti za uporabnike s posebnimi potrebami, morda pa tudi vse ostale

    Google je začel z postopno uvedbo dveh novih aplikacij za Android, namenjenih pretežno ljudem, ki imajo težave s sluhom, a znajo biti še kako priročne tudi za marsikoga drugega.

    Objavljeno: 7.2.2019 10:00
  • Samsung menda pripravlja kamero za "selfije" v - peresu S-Pen!

    Proizvajalci si močno prizadevajo, da bi naredili telefon z zaslonom, ki sega do vseh robov prednje strani, pri tem pa nima nobenih ovir, kot so objektivi fotografskih kamer in biometričnih bralnikov. Doslej to ni bilo možno, zato tudi najnovejši modeli vsebujejo zareze (prvič uporabljene pri telefonu Essential) ali luknje v zaslonu (Honor View 20, prihajajoči Galaxy S10 in še kdo).

    Objavljeno: 7.2.2019 08:00
  • Tekma za tržni delež pametnih zvočnikov je praktično končana

    Pametni zvočniki so relativno mlada kategorija računalniških naprav, a najnovejša raziskava kaže, da se so tržni deleži na tem področju že precej konsolidirali.

    Objavljeno: 6.2.2019 08:00
  • Dvostopenjska zaščita prek SMSov je ranljiva!

    Dvostopenjska avtentikacija, kjer za vstop v e-bančništvo potrebujemo tudi kodo, ki jo prejmemo s sporočilom sms, ni posebej varen način dostopa, kažejo najnovejši problemi v Veliki Britaniji in Nemčiji. Pravzaprav ranljivost sploh ni nova, le da si pred leti nihče ni mislil, da jo bo mogoče zlorabljati tudi v praksi.

    Objavljeno: 6.2.2019 08:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji