• Zaradi slabega sprejema Galaxy S5 odstopil vodja oblikovanja

    Vodja Samsungovega oddelka za oblikovanje mobilnih naprav, Chang Dong-hoon, je po kritikah na račun oblikovanja novega telefona Galaxy S5 pred kratkim odstopil. Sicer smo mnenja, da se že doslej ni ravno posebej izkazal, novi telefon pa ni bistveno odstopal od prejšnjih generacij. Največ kritik se sicer tiče zadnje stranice, ki je plastična, a želi posnemati usnje. Dong-hoon, ki je oblikovanje študiral v ZDA, bo sicer še naprej nadziral širšo oblikovalsko strategijo pri Samsungu, njegovo mesto kot vodja oblikovanja mobilnih naprav pa bo prevzel Lee Min-hyouk

    Objavljeno: 12.5.2014 11:00
  • Nova leteča papiga

    Leteče naprave podjetja Parrot smo v preteklosti že preizkusili (in posneli krajši in daljši video), njihov AR.Drone je eden izmed najbolj znanih in priljubljenih letečih naprav, ki jih nadziramo s pametnimi telefoni (iPhone, Android in drugimi). Sedaj so pokazali novo letečo napravo, imenovano Bebop Drone, namenjeno še zahtevnejšim uporabnikom. Novo letalo ima vgrajeno video kamero s 14. milijoni pik in širokim »Fish-eye« objektivom, ki bo omogočala zajem in prenos Full HD videa s stabilizacijo slike. S tem bomo lahko napravo krmilili preko pametnega telefona (ali tablice), kjer bo slika ves čas ravna, ne glede na tresenje letala.

    Objavljeno: 12.5.2014 09:00
  • Ključni član Nokiinega fotografskega oddelka k Applu

    Telefoni finskega podjetja Nokia se že dlje časa lahko pohvalijo z odličnimi vgrajenimi fotoaparati (med drugim tudi model PureView, ki je premogel dobrih 40 milijonov pik), sedaj pa je eden izmed njihovih vodilnih inženirjev na tem področju oznanil prestop k Applu. Ari Partinen, ki je pri Nokii že od leta 2007, je na Twitterju povedal, da bo z junijem začel z novo službo pri Applu. Nokia je sicer pred kratkim prišla pod okrilje Microsofta, mobilna fotografija pa postaja vse pomembnejši člen uporabe pametnih telefonov.

    Objavljeno: 12.5.2014 08:00
  • Apple in slušalke

    Apple jih mora že iz časov prvih iPodov poslušati o priloženih slušalkah, ki da bi lahko bile boljše. Predvajalniki da so sicer super, slušalke pa je nujno kupiti nove, seveda bele, če se le da.

    Objavljeno: 11.5.2014 08:00
  • Video: športne zapestnice

    Kratek video, kjer predstavimo preproste zapestnice, ki beležijo korake in podatke posredujejo telefonu.

    Objavljeno: 9.5.2014 14:00
  • Naslednja bitcoinska prevara: HashFast

    Podjetje HashFast, ki je obljubljalo izdelavo in prodajo namenskih škatel za rudarjenje bitcoinov, z izpolnitvijo naročil zamuja že več kot pol leta, denarja kupcev pa ni.

    Objavljeno: 9.5.2014 11:15
  • Kako zaslužiti s tišino

    Nekateri pravijo, da so spletne trgovine z glasbo in spletni servisi za poslušanje glasbe uničile glasbeno industrijo, drugi (glasbeniki) se jim skušajo prilagoditi, tretji jih poskušajo izkoristiti, tudi na zelo nenavadne načine.

    Objavljeno: 9.5.2014 10:00
  • Veliki za nevtralnost interneta

    Skupina ameriških tehnoloških velikanov, med njimi so Amazon, eBay, Facebook, Google, Microsoft, Netflix, Twitter in Yahoo, je predstavila javno pismo ameriškemu regulatorju FCC s katerim se zavzema za nevtralnost interneta oz. za nediskriminiran dostop do le tega za vse uporabnike in za vsa podjetja.

    Objavljeno: 9.5.2014 09:00
  • Tudi Japonska proti natisnjenim pištolam

    Blizu Tokija so japonske oblasti aretirale 27-letnega moškega, ki se je v spletu pohvalil z »3D natisnjeno« plastično pištolo. Na domu so našli pet plastičnih pištol, dve od teh sta bili dovolj zmogljivi, da zmoreta izstreliti prave naboje. K sreči (zanj) pri obtoženem niso našli tudi nabojev. Moški se je zagovarjal, da ni vedel, da je posedovanje »natisnjenih« pištol protizakonito. Načrte za tisk je najverjetneje dobil v spletu.

    Objavljeno: 9.5.2014 08:00
  • Intelova ofenziva v Chromebookih

    Prenosniki Chromebook so bili dolgo tarča posmeha, enako kot Googlov operacijski sistem ChromeOS, ki jih poganja. Operacijski sistem, ki je v resnici le spletni brskalnik, se v resnici ne sliši najbolje. Vendar pa v zadnjem času, ko postaja stalna povezanost v internet (in »oblak«) počasi samoumevna, prodaja tovrstnih naprav raste, predvsem zaradi izredno nizkih cen (okoli 200 dolarjev za 11-palčne modele). Na ameriškem Amazonu je kar sedem izmed najbolje prodajanih prenosnih računalnikov Chromebookov.

    Objavljeno: 8.5.2014 11:30
  • Na poti je manjši Microsoft Surface

    Microsoft za 20. maj organizira predstavitev, kjer bodo najverjetneje predstavili manjšo različico njihove tablice Surface. »Surface Mini« bo najverjetneje poganjal Qualcommov procesor ARM, na njem pa naj bi tekla omejena različica Oken, Windows RT. Govorice kažejo na 7,5-palčni model zaslona z ločljivostjo 1440 × 1080 pik, torej na običajno razmerje zaslona 4:3, kot ga premore tudi iPad (sedanji Surface (Pro 2) je bolj »razpotegnjen«, menda namenoma, za lažji ogled filmov).

    Objavljeno: 8.5.2014 11:00
  • Do konca leta 3 milijarde uporabnikov interneta

    V najnovejšem poročilu, ki ga je mednarodno telekomunikacijsko združenje ITU, ki deluje v okviru Združenih narodov, so zapisali, da bo še letos na svetu 3 milijarde uporabnikov, ki so internet uporabljali v zadnjih treh mesecih. Dve tretjini teh bo iz držav v razvoju, tam pa je pričakovana tudi največja rast.

    Objavljeno: 8.5.2014 10:00
  • Video: AOC monitor All-in-one

    Kratek pogled na AOCjev novi monitor, ki ima vgrajen operacijski sistem Android.

    Objavljeno: 7.5.2014 14:00
  • Google shrani tudi povezave do našega Dropboxa…     

    … če mu jih uporabniki posredujejo, seveda.

    Objavljeno: 7.5.2014 11:00
  • Alibaba uspešnejša kot Facebook?

    Alibaba, podjetje, ki stoji za istoimensko domeno .com, je največji svetovni spletni prodajalec, čeprav večina »zahodnjakov« zanj prvič sliši. Razen če ste pred leti brali naš članek o zabavnih USB igračkah, ki smo jih izbrskali tudi iz alibaba.com ;)

    Objavljeno: 7.5.2014 10:00
  • Novi AMD

    AMD je na tiskovni konferenci z imenom Core Innovation Update predstavil svoje načrte za prihodnost, ki bo po njihovem mnenju vsaj toliko osredotočena na procesorje z arhitekturo x86 kot na tiste z ARM.

    Objavljeno: 6.5.2014 08:00
  • Bo Chrome odpravil URL-je?

    V najnovejši verziji brskalnika Chrome Canary je Google odstranil enega izmed najosnovnejših sestavnih delov interneta – spletni naslov (URL). Kaj to pomeni?

    Objavljeno: 6.5.2014 06:00
  • Nokia za pametne avtomobile

    Nokia je ustanovila sklad s kapitalom 100 milijonov dolarjev, ki bo investiral v podjetja, ki so se specializirala v povezane in »pametne« avtomobile. Podjetje, ki je ravnokar dokončalo odprodajo svojega paradnega oddelka mobilnih telefonov, namreč svojo prihodnost temelji tudi na zemljevidnem servisu Here (ta je nastal leta 2007, z nakupom podjetja Navteq), ta pa se seveda osredotoča na pametne avtomobile.

    Objavljeno: 5.5.2014 13:15
  • Apple dobil bitko, nekako

    Verjetno ni veliko tistih, ki so v zadnjih letih uspeli slediti vsem tožbam in protitožbam, ki sta si jih na različnih sodiščih po svetu izmenjala Apple in Samsung. Kakorkoli, na eni izmed največjih (merjeno v denarnih vložkih) je trenutno zmagal Apple. Sodišče v Kaliforniji je namreč pritrdilo Applu, ki je Samsung tožil zaradi kršitve patentov v uporabi v iPhonih, med njimi je tudi znani način odklepanja zaslona »slide to unlock«. Samsung mora Applu plačati 119,6 milijona dolarjev odškodnine, vendar si lahko kot obliž na rano pripne drugo odločitev sodišča, ki mu je zaradi kršitve patentov o nasprotni smeri prisodila odškodnino 158 tisoč dolarjev …

    Objavljeno: 5.5.2014 13:00
  • Bo Google uporabljal IBMove procesorje Power?

    Google ni samo eden največjih ponudnikov, temveč tudi uporabnikov računalniških tehnologij. V svojih podatkovnih centrih imajo ogromno količino strežnikov, za katere je znano, da jih dobršen del razvijajo sami, pač glede na specifične zahteve po visoki procesni moči in odzivnosti.

    Objavljeno: 4.5.2014 01:00
  • Google bo tiskal telefone

    O Googlovem projektu Ara, pod katerim razvijajo sestavljive, modularne pametne telefone, smo že intenzivno pisali v preteklih tednih. Toda na dan prihaja vse več zanimivih podrobnosti o tehnologijah, ki jih namerava spletni velikan uporabljati v končnih izdelkih, ki bodo nared predvidoma v začetku leta 2015.

    Objavljeno: 4.5.2014 01:00
  • Twitter preizkuša utišanje

    Kako zelo nečimrna bitja smo, ne kaže nič bolje kakor družabna omrežja. Na Twitterju lahko kupimo ljudi, ki sledijo našemu profilu, medtem ko lahko vsiljivce blokiramo. Ti to vidijo, ker nam ne morejo več slediti ali nam pisati. To pa je nesramno.

    Objavljeno: 3.5.2014 06:00
  • Google Docs in Sheets za mobilne naprave

    Google je precej na tiho objavil samostojne ekvivalente spletnih storitev Docs (urejevalnik besedil) in Sheets (preglednica) za najbolj priljubljene mobilne naprave. Čeprav Google še naprej zagovarja uporabo spletnih različic, so zdaj uporabnikom za operacijske sisteme Android in iOS ponudili samostojne programe, ki jih lahko uporabljamo tudi tedaj, ko tablice ali telefoni niso priključeni na internet.

    Objavljeno: 3.5.2014 01:00
  • Sony kar s 185 TB na enem magnetnem traku!

    V časih, ko prevladujejo hitri pomnilniki Flash RAM, napovedane pa so še bolj eksotične pomnilniške tehnologije, se morda zdi, da za magnetne trakove ni več prihodnosti. Toda Sonyeva iznajdba dokazuje, da temu ni tako. Japonski inženirji so uspeli razviti novo tehnologijo magnetnih trakov, ki omogoča kar 74-krat (!) večjo gostoto zapisa, kot doslej uporabljene metode za hrambo digitalnih podatkov.

    Objavljeno: 3.5.2014 01:00
  • Snemalnik v kablu

    Glasbeniki si pogosto želijo, da bi imeli s sabo snemalnik, ki bi na čim manj moteč način posnel tiste prav trenutke, ko je bilo dobro vzdušje ali dober navdih. Miniaturizacija elektronike seveda danes omogoča marsikaj, celo to, da celoten snemalnik vgradimo kar v kabel, ki povezuje električno kitaro, bas kitaro, klaviaturo ali mikrofon do ustrezne opreme.

    Objavljeno: 2.5.2014 01:00
  • Centr: 360-stopinjska video kamera

    Applova šola ustvarjalnosti pusti pečat tudi tedaj, ko ljudje niso več zaposleni pri mogočnemu Jabolku iz Cupertina. Skupina bivših Applovih inženirjev je v inkubatorju Kickstarter objavila natečaj za zelo zanimiv projekt miniaturne video kamere, ki zmore snemati 360-stopinjske video posnetke.

    Objavljeno: 2.5.2014 01:00
  • Veliki bitcoinski eksperiment na ameriški univerzi

    Da bitcoin ni le špekulativni balonček in uporaben pripomoček za pranje denarja ter nezakonite nakupe, želijo pokazati na sloviti ameriški univerzi MIT. V raziskovalne namene bodo jeseni vsem svojim dodiplomskim študentom razdelili po 100 dolarjev v obliki bitcoinov.

    Objavljeno: 1.5.2014 11:00
  • Samsung Galaxy K Zoom

    Samsung je znan po temu, da iz uspešnega telefona (Galaxy S) naredi sčasoma več derivatov, vsakega za posebne namene. S hibridnim modelom Galaxy S4 Zoom, ki premore zmogljiv optični zum so pred časom skušali prepričati ljubitelje fotografije, vendar dosežek vsekakor ni bil na nivoju vzornika S4, vsaj s telefonske plati.

    Objavljeno: 1.5.2014 01:00
  • Microsoftova tipkovnica s tipalom za gibanje

    Pri Microsoftu, kjer že imajo prostorsko video kamero in tipalo Kinect, še naprej razvijajo nove načine za interakcijo z računalniki. Tokrat so v razvojni organizaciji Microsoft Research razvili posebno tipkovnico, ki ima vgrajena infrardeča tipala, s katerimi znajo zaznati kretnje rok tik nad tipkami.

    Objavljeno: 1.5.2014 01:00
  • Apple ima prenovljeni MacBook Air

    Apple je povsem brez medijskega pompa predstavil novo generacijo prenosnikov MacBook Air, ki so zdaj hitrejši in cenejši. Novi model ima praktično enako obliko ohišja, enake vmesnike (vključno s USB 3.0 in Thunderboltom) ter enake zaslone z 11- in 13-palčno diagonalo ter ločljivostjo 1.366x768 oziroma 1.440x800 pik. Pomnilnik je v osnovi velik 4 GB, kupci pa lahko izbirajo med 128 in 256 GB veliko pomnilniško enoto SSD.

    Objavljeno: 30.4.2014 01:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji