• IBM-ove rešitve za Linux

    IBM nadaljuje z močno podporo operacijskemu sistemu Linux, kar se kaže tudi v čedalje širši ponudbi programskih rešitev. IBM je tako najavil družino rešitev z imenom Start Now Solutions, ki omogočajo majhnim in srednje velikim podjetjem hitro in učinkovito vpeljavo zmogljivih in stroškovno ugodnih rešitev za elektronsko poslovanje. Izdelki Start Now, vključujejo tri rešitve zasnovane na Linuxu, ki izpolnjujejo potrebe e-poslovanja, od začetnega dostopa do interneta, do elektronske pošte, raziskovanja informacij in poslovne inteligence.

    Objavljeno: 18.8.2001
  • Intelovi kratkoročni načrti na področju PC

    Pentium 4 kljub vsem vloženim (marketinškim) naporom in sredstvom še vedno ni glavna oziroma edina izbira za zahtevne kupce. Najpomembnejši razlog ostaja previsoka cena procesorja, še bolj pa celotnega sistema (temelječega na naboru i850 in pomnilniku RDRAM) v primerjavi s podobno zmogljivimi AMD-jevimi Athloni. Vendar Intelu še ni zmanjkalo potez, s katerimi upajo na veliki povratek. Glede na njihov najnovejši načrt (road map) bodo pospešili predstavljanje najhitrejših različic Pentiuma 4; le ta naj bi presegel 2 GHz mejo precej pred koncem leta, kot je bilo prvotno zamišljeno. Hkrati bodo z agresivno cenovno politiko znižali cene počasnejšim različicam, kar naj bi jim povečalo konkurenčnost. Predstavitev 2 GHz različice in pocenitve so napovedane za 26. avgust (1,8 in 1,7 GHz modeloma naj bi cene padle kar za okoli 50%), 28. oktobra pa naj bi prišlo do še ene (manjše) pocenitve. Spodnjemu delu tržišča bo še naprej namenjen procesor Celeron, ki bo do konca leta presegel gigaherčne hitrosti (govori se celo o 1,2 GHz), verjetno pa bodo na voljo že tudi prvi primerki izdelani na osnovi jedra Tualatin. Po vsem sodeč namerava Intel >>pokopati<< Pentium III, vsaj v segmentu namiznih računalnikov. Sicer so v trgovinah že prvi primerki procesorjev izdelanih v 0,13 mikronski tehnologiji (imenovani Tualatin), vendar bodo pri Intelu z ustrezno cenovno politiko in majhnim številom poskrbeli, da ne bo ogrožal main stream vloge Pentiuma 4. Namenjen bo nizko in srednje zmogljivim eno- in dvoprocesorskim strežnikom. Bo pa Pentium III (Tualatin) ostal glavni procesor za prenosnike, Intel ga namerava uporabljati vsaj do konca leta 2002.

    Objavljeno: 17.8.2001
  • Creative predstavil revolucionaren procesor za zvok

    Eno izmed vodilnih podjetij na področju izdelkov za večpredstavnost, Creative, je predstavilo Audigy, nov procesor za zvočne kartice, ki naj bi po podatkih proizvajalca zmogel obdelati štirikrat več učinkov kot njegov predhodnik, trenutno najbolj cenjen procesor EMU10K1, ki poganja kartice Sound Blaster Live! Hkrati s procesorjem so predstavili tudi programsko opremo EAX ADVANCED HD, ki že izkorišča vse prednosti novega procesorja.

    Objavljeno: 17.8.2001
  • Microsoft predstavil "Office" tipkovnico

    Pri Microsoftu so se promocije nove različice operacijskega sistema Windows lotili zelo resno, tudi s pripravo komplementarnih izdelkov. Ob predstavitvi Windows 95 so na tržišče poslali tudi eno izmed prvih razdeljenih tipkovnic, Natural Keyboard, za Windows in Office XP pa so pripravili Office Keyboard.

    Objavljeno: 17.8.2001
  • Procesor v satelitu, enakovreden 3000 Pentiumom III

    IBM in Boeing Satellite Systems sta izdelala najmočnejši satelitski procesor za procesiranje signalov DSP (Digital Signal Processor), namenjen brezžičnim satelitskim komunikacijam. Omenjeni procesor je vgrajen v satelit podjetja Thuraya, ki je bil lansiran v orbito oktobra 2000, ponaša pa se z računsko močjo približno 3000 procesorjev Pentium III in omogoča preko 25.000 istočasnih telefonskih pogovorov.

    Objavljeno: 16.8.2001
  • Prihajajo programi s podporo za CD-MRW

    CD-MRW je izboljšava paketnega zapisovanja na izbirsljive nosilce, ki so jo predlagali Microsoft, Compaq, Philips in Sony. Zamisel je nastala pod delovnim imenom Mount Rainier, od tod tudi >>M<< v oznaki CD-MRW. Paketni zapis UDF (Universal Disk Format) do zdaj ni bil priljubljen zaradi precej zapletene uporabe - zanj namreč ni podpore v operacijskih sistemih, zato so potrebni različni (med seboj nezdružljivi) namenski programi, za uporabo je potrebno dolgotrajno pripravljanje nosilca pred prvo uporabo, zapis pa je berljiv le v enoti CD-RW (če ni ustrezno zaključen).

    Objavljeno: 16.8.2001
  • Pentaxova nova digitalna miniatura Optio 330

    Pentax, znani izdelovalec optičnih naprav, je predstavil model Optio 330. Eden najmanjših digitalnih fotoaparatov na tržišču meri 92 x 59 x 31 mm in tehta le 205 g (brez akumulatorja). Kljub kompaktnosti pa sta vgrajeni optika in elektronika dokaj zmogljivi: tipalo CCD s 3,34 milijona svetlobnimi elementi, zmogljive asferične leče s 3 x optičnim zumom (ter 2 x digitalnim), sedem točkovno ostrenje autofokus in zmogljivo nastavljanje časa osvetlitve. Posnetki se shranjujejo na priloženo kartico Compact Flash velikosti 16 MB , sproti pa se jih da pregledati na vgrajenem 1,6 palčnem zaslonu LCD. Poleg posameznih fotografij je možno tudi snemanje gibljive slike v zapisu AVI in sicer dolžine do 30 sekund v ločljivost 320 x 240 točk ter s hitrostjo 15 sličic na sekundo. Povezava z računalnikom poteka preko vmesnika USB, aparat pa ima vgrajen še dodaten video izhod. K opremi spadata tudi litijev akumulator s polnilcem ter infra rdeči daljinski sprožilec.Cena Pentaxovega malčka zaenkrat še ni znana, verjetno pa ne bo prav nizka, glede na zmogljivosti, priloženo opremo in stopnjo miniaturizacije.

    Objavljeno: 16.8.2001
  • Bluetooth za Palm Vx

    Podjetje Red-M je predstavilo Red-M Blade, nastavek za ročne računalnike Palm Vx, ki doda možnost komuniciranja preko standarda Bluetooth. Dodatek je v obliki nastavka, podobno kot mnogi drugi dodatki za Palm Vx. Bistvena prednost je možnost usklajevanja podatkov brezžično preko standarda Bluetooth, povezovanje z drugimi napravami Bluetooth, kot so telefoni GSM, osebmi in ročni računalniki, prenosniki ter celo omrežja podjetij. Več ročnih računalnikov z vmesnikom Red-M Blade pa se lahko poveže v brezžično omrežje in izmenjuje podatke.

    Objavljeno: 14.8.2001
  • Linux za brezžični svet

    Podjetji Red Hat in 3G Lab sta se odločili za razvoj operacijskega sistema za mobilne telefone, ki bo temeljil na Linuxovi odprti kodi. Največji izdelovalci mobilnih telefonov so sicer že sprejeli Microsoftov in Psionov operacijski sistem za novo generacijo pametnih telefonov, vendar "linuxovci" ne obupujejo. Pravijo, da bo nov program imenovan ECOS/M3 omogočal izdelovalcem telefonov več svobode pri prikrojevanju za lastne potrebe, saj gre za odprto kodo. Prvi nizi nove programske kode bodo na spletni strani podjetja Red Hat objavljeni v naslednjih mesecih.

    Objavljeno: 14.8.2001
  • Kdo je kdo na spletu

    Zdi se, da se je Microsoft po monopolizaciji na področju programske opreme odločil za podobno potezo tudi na svetovnem spletu. Po podatkih raziskovalnega podjetja Nielsen//NetRatings se Microsoftove spletne strani namreč pojavljajo v samem vrhu obiska. MSN.com je z dobrimi sto milijoni obiskovalcev na drugem mestu za Yahoojem, Microsoft.com pa je na četrtem mestu s 70 milijoni obiskovalcev. Zanimiv je tudi podatek, da je skoraj polovica petih najbolj obiskanih strani v 26 državah je povezanih z Microsoftom. Gigant programske opreme dosega take številke zaradi brskalnika Internet Explorer in zaradi tega, ker je Microsoft.com na brskalniku nameščen kot domača stran. Raziskave kažejo, da kar 60 odstotkov odraslih Američanov nikoli ne spremeni nameščene domače strani.

    Objavljeno: 14.8.2001
  • PC-jevih 20 svečic

    Uredniki tednika Time so leta 1983 sprejeli dokaj nenavadno odločitev. Javnost je pričakovala, da bo prestižni naziv >>mož leta<< pripadel ministrski predsednici Margaret Thatcher, ki je leto poprej s svojo železno odločnostjo >>rešila<< Falklandske otoke, šušljalo se je še o nekaterih drugih kandidatih, le malokdo pa je pričakoval, da bodo - kot >>stroj leta<< 1982 - izbrali osebni računalnik. Največ zaslug za to gre gotovo podjetju IBM, ki je 12. avgusta leta 1981, pred 20 leti torej, predstavilo prvi IBM PC in s tem začelo, milo rečeno, revolucijo.

    Objavljeno: 14.8.2001
  • Okužene datoteke v zapisu Adobe Acrobat

    Pred virusi niso več imuni niti Adobejevi programi, kar je dokazal nek argentinski heker. Nov virus, imenovan Outlook.pdf se prilepi na datoteko v zapisu Adobe Acrobat s končnico .pdf. Ob odprtju te datoteke se virus avtomatsko razpošlje na vse elektronske naslove v Outlookovem adresarju, vendar se aktivira le v primeru, če sta na računalniku nameščena tako Microsoft Outlook kot celotna zbirka Adobe Acrobat, ne zgolj brezplačna različica Reader. Virus je bolj eksperimentalne narave, zato ne povzroči veliko škode, temveč le nagaja pri pošiljanju elektronske pošte.

    Objavljeno: 13.8.2001
  • Napster ima novega šefa

    Nov predsednik uprave pri Napsterju je Konrad Hilbers, nekdanji direktor pri podjetju Bertelsmann in AOL/Bertelsmann. Hilbersova glavna naloga bo uvedba naročniškega sistema, ki naj bi začel delovati do konca avgusta. Napster je še vedno v primežu sodnih tožb nekaterih velikih glasbenih založb, zaradi česar že nekaj tednov ne deluje, s tem pa je zmerom bolj vprašljiv tudi njegov povratek.

    Objavljeno: 13.8.2001
  • Bo Pentium 4 polovico cenejši?

    Nekateri analitiki namigujejo, da naj bi se cena najhitrejšega Intelovega procesorja Pentium 4 (1,8 GHz) pred koncem avgusta znižala s 560 na 260 dolarjev. Manj zmogljivi procesorji naj bi se pocenili od 12 do 45 odstotkov. Pocenitve naj bi bile odgovor na vse večji tržni delež, ki ga zavzema najhujši Intelov konkurent AMD. Intel sicer še vedno obvladuje 79 odstotkov trga procesorjev, primerjava letošnjega in lanskega drugega četrtletja pa kaže, da AMD vse bolj napreduje. AMD je v omenjenem obdobju povečal prodajo za 23 odstotkov, Intel pa zmanjšal za 12 odstotkov. Če bo Intel res znižal cene, se bo moral za podobno potezo odločiti tudi AMD.

    Objavljeno: 13.8.2001
  • Microsoftove milijarde za raziskave in razvoj

    Microsoft bo letos namenil za razvoj in raziskave kar 5,3 milijarde dolarjev. 90 odstotkov tega denarja bo šlo v razvoj programske opreme. Microsoft vsako leto nameni okoli 16 odstotkov prihodkov v ta namen. Eden od prvih rezultatov vlaganja v razvoj bo TabletPC, ki se bo na prodajnih policah znašel prihodnje leto. Microsoft pripravlja tudi akademsko verzijo programa Visual Stuido.NET, nadebudnim raziskovalcem pa bodo ponudili odprto kodo operacijskega sistema Windows CE 3.0.

    Objavljeno: 12.8.2001
  • IBM in Oxford za skupno omrežje

    V Veliki Britaniji pripravljajo novo računalniško omrežje, ki bi povezalo tamkajšnje, pa tudi računalniške sisteme drugod po svetu. Del skupnega omrežja soustvarjata tudi IBM in univerza v Oxfordu. V skupno omrežje bo povezano veliko število ločenih računalnikov, strežnikov, pomnilniških enot in programske opreme, tako da bodo lahko različni razvojni laboratoriji in raziskovalna središča zlahka izmenjevali podatke. Univerze so že doslej sodelovale na podoben način, IBM pa upa, da se bodo za projekt skupnih omrežij navdušila tudi podjetja. IBM ima tako že zgrajeno svoje skupno omrežje, ki povezuje raziskovalne laboratorije v ZDA, Izraelu, Švici in na Japonskem.

    Objavljeno: 12.8.2001
  • Optimistični le pri Intelu

    Craig Barrett, predsednik Intelove uprave je prepričan, da je računalniška industrija dosegla dno in da je na vrsti zasuk navzgor. Barrett pričakuje boljšo prodajo v drugi polovici leta, saj se bliža začetek novega šolskega leta, računalniki pa gredo po njegovem mnenju dobro v prodajo tudi pred prazniki. Precej manj optimistični so odgovorni pri podjetjih Hewlett-Packard, Compaq in IBM. Le-ti še naprej napovedujejo slabšanje gospodarskega položaja v svetu, znižujejo pričakovane zaslužke in načrtujejo nova odpuščanja. Malce vedrejše ocene dajejo strokovnjaki, ki menijo, da bi se prodaja lahko povečala ob koncu leta, predvsem na račun Oken XP. Kljub temu pa ni nujno, da bi se ta pozitivni trend nadaljeval tudi v leto 2002, dodajajo poznavalci razmer.

    Objavljeno: 12.8.2001
  • Fujitsu: nič več diskov za osebne računalnike

    Zaradi majhnih zaslužkov, šibke rasti in močne konkurence bo Fujitsu ob koncu letošnjega leta prenehal izdelovati diske za namizne računalnike, ostaja pa na trgu diskov za prenosne računalnike in strežnike. Na področju diskov za PC se namreč bije hud boj med podjetji IBM, Maxtor, Seagate, Western Digital in Samsung. Fujitsu je v prvem delu leta 2001 izgubil tržni delež na tem področju in sedaj znaša okoli devet odstotkov, med izdelovalci pa je uvrščen na peto mesto.

    Objavljeno: 11.8.2001
  • Kljub padcu, optimizem na trgu žepnih računalnikov

    Prodaja žepnih računalnikov v drugem letošnjem trimesečju se je v primerjavi s prvim trimesečjem zmanjšala za 21 odstotkov. Primerjava z drugim četrtletjem v letu 2000 pa pokaže, da se je prodaja žepnih računalnikov v ZDA povečala za 50, v Evropi pa za 65 odstotkov. Glavni razlog za slabšo prodajo od aprila do junija je bil v čiščenju starih zalog pri Palmu. Palm ima še vedno vodilno vlogo na svetu pri prodaji žepnih računalnikov, čeprav izgublja tržni delež, pridobiva pa ga predvsem Compaq. Palm je imel v letošnjem prvem četrtletju 50-odstotni tržni delež (Compaq osemodstotnega), v drugem pa je Palm pristal pri 32 odstotkih, Compaq pa ga je podvojil na 16 odstotkov.

    Objavljeno: 11.8.2001
  • Google ima novega šefa

    Podjetje z enim od najboljših svetovnih internetnih iskalcev je dobilo novega predsednika uprave. To je 46-letni Eric Schmidt, ugledni tehnološki strokovnjak iz Silicijeve doline, ki je bil pred tem direktor Novella. Soustanovitelja Googla 28-letni Larry Page in 27-letni Sergej Brin odslej vodita produktni in tehnološki oddelek. Googlova glavna poslovna usmeritev bo še naprej spletni iskalnik, ki mesečno privabi 50 milijonov uporabnikov. Tehnologijo za iskanje dokaj uspešno prodajajo tudi podjetjem, ki se predstavljajo v spletu.

    Objavljeno: 11.8.2001
  • Intelovi načrti za naslednika pomnilnikov Flash RAM

    Intelovi strokovnjaki napovedujejo nove tipe pomnilnikov, ki bi po njihovem mnenju lahko nasledili trenutno že kar precej razširjen Flash RAM. Omenjajo predvsem dve tehnologiji, ki pa sta še v zelo zgodnjih razvojnih fazah. PFRAM (polimerni feroelektrični RAM) oziroma polimerni pomnilnik uporablja dve plasti kovinskih vodnikov, med njima pa je tanka plast polimera. Druga se imenuje OUM (Ovonyx Unified Memory); bistvo te je tanka plast posebnega materiala na silicijevi rezini. Kot zanimivost: isti material se uporablja tudi pri izdelavi CD-RW in DVD nosilcev. Ovonyx je lastnik večine znanja o tej tehnologiji in pospešeno sodeluje z Intelom. Obe podjetji napovedujeta, da bo nov tip pomnilnika zadostil trem temeljnim zahtevam uporabnikov: bo zanesljiv, hiter in poceni.

    Objavljeno: 10.8.2001
  • Nov Silicon Graphicsov vrhunski LCD monitor

    SGI je znan po svojih vrhunskih grafičnih delovnih postajah, zraven pa ponujajo ravno tako kvalitetne monitorje. Najnovejši je 18,1 palčni LCD monitor Silicon Graphics F180 z ločljivostjo 1280 x 1024 pik. Kvaliteta slike je še dodatno izboljšana s tehnologijo AIPS (Advanced In-Plane Switching), ki omogoča svetlejšo, bolj kontrastno in barvno bolj pravilno sliko. Monitor je opremljen s standardnim vhodom VGA, poleg njega pa še z digitalnim DVI-I. Slednji poleg kvalitetne povezave z grafično kartico omogoča tudi priklop dveh (analognih) virov, med katerima uporabnik izbira s posebnim stikalom. F180 je poleg tega tudi varčen; povprečna poraba je okrog 75 W, kar je več kot za polovico manj kot pri primerljivem klasičnem monitorju.Novinec je že naprodaj, cena za ameriške kupce pa je dokaj ugodnih 1500 dolarjev.

    Objavljeno: 10.8.2001
  • Quantumove nove Super DLT enote

    Tehnologija DLT (digital linear tape) počasi nadomešča 10 let star standard DDS (digital data storage) za tračne enote. V osnovni izvedbi omogoča shranjevanje 40 GB podatkov na kaseto (80 GB z vključenim stiskanjem), Quantum pa že ponuja tudi močnejšo različico SuperDLT s skoraj trikrat večjo kapaciteto. Nova enota Super SDLT 220 lahko na trak shrani 110 GB podatkov, povezava z računalnikom pa poteka preko vmesnika Ultra2 SCSI LVD s hitrostjo 11 MB/s. Z vgrajenimi algoritmi za stiskanje se kapaciteta in hitrost praktično podvojita. Cene so novi tehnologiji primerno visoke, začnejo se pri 23.240 dolarjih. Za najzahtevnejše uporabnike so že na voljo tudi avtomatizirane knjižnice trakov (modeli PowerStor L200 ter P1000/2000/3000/6000), katerih cene še niso objavljene.

    Objavljeno: 10.8.2001
  • Virus Code Red druge generacije se širi še hitreje

    Po 4. avgustu se je po svetu neverjetno hitro začel širiti virus Code Red II, ki je veliko nevarnejši od prvega. Poleg tega, da se izredno hitro širi, v vsakem okuženem računalniku pusti odprta varnostna vrata, prek katerih lahko prav vsak uporabnik interneta pobriše cel strežnikov disk. Dovolj je v spletnem naslovu napisati diskovno pot do ukaznega tolmača CMD.EXE. Najti okužen računalnik na katerem lahko to naredimo je prav tako trivialno. Zaradi izredno hitrega širjenja črva je dovolj pobrskati po datoteki LOG svojega spletnega strežnika in poiskati vrstice, ki vsebujejo zahteve po datoteki /default.ida. Ta vsebuje tudi številko IP računalnika, ki nas je poskušal okužit, kar pomeni, da je okužen tudi sam.

    Objavljeno: 10.8.2001
  • Windows XP pri nekaterih morda že pred oktobrom

    Kot kaže je Microsoft dovolil proizvajalcem osebnih računalnikov, da bodo ti začeli nov operacijski sistem Windows XP nalagati na nove sisteme že v drugi polovici septembra, cel mesec pred uradno predstavitvijo, ki je postavljena na 25. oktober. Analitiki menijo, da so se za ta korak odločili predvsem na prošnjo proizvajalcev računalnikov, ki računajo s tem povečanje prodaje novih sistemov. V zadnjem četrtletju je tako prodaja računalnikov PC upadla za 8%, z Windows XP pa naj bi se do konca leta to močno saniralo.

    Objavljeno: 9.8.2001
  • Izšel je brskalnik Netscape 6.1

    Po nekaterih zapletih glede stabilnosti kode in kritikah uporabnikov je družba AOL/Nestscape dokončala z razvojem nove različice brskalnika Netscape 6.1. Po besedah proizvajalca so inženirji poskrbeli, da program zdaj deluje kar se da stabilno, precej pa so tudi pohitrili njegovo delovanje. Ena izmed novih možnosti je tako modul Quick Launch, ki poskrbi za to, da se brskalnik namesti v pomnilnik že ob zagonu računalnika in je tako na klic uporabnika zelo hitro na voljo.

    Objavljeno: 9.8.2001
  • Compaq Ipaq z razpoznavo govora

    Microsoftov glavni programski arhitekt Bill Gates je v govoru na letni konferenci International Joint Conference on Artificial Intelligence najavil, da bodo uporabniki ročni računalnikov Compaq Ipaq lahko že septembra s spletnih strani Microsoftove raziskovalne družbe Microsoft Research brezplačno prenesli program, ki bo omogočal narekovanje besedila v ročni računalnik.

    Objavljeno: 9.8.2001
  • PCX Computers postal uradni distributer družbe Samsung Electronics

    Podjetje PCX Computers je julija letos postalo uradni distributer za računalniško opremo največjega korejskega poslovnega konglomerata Samsung Electronics. Med prvimi Samsungovimi izdelki, ki jih bodo ponudili so diski, v kratkem pa bodo na voljo tudi monitorji, enote CD-ROM in DVD-ROM, zapisovalniki CD-RW ter kombinirani izdelki CD-RW/DVD-ROM. Samsung Electronics je vodilna korejska družba, ki ima po vsem svetu 25 proizvodnih centrov ter 59 prodajnih podružnic. Samsung je kot blagovna znamka uporabnikom v Sloveniji sicer bolj znan po izdelkih zabavne elektronike (videorekorderji, kamere ...) in po kakovostnih mobilnih telefonih, toda v svetu so priznani in cenjeni tudi Samsungovi računalniški izdelki, tako tisti za končne kupce, kot elektronski sestavni deli (procesorji, pomnilniki, zasloni,...). Podjetje PCX Computers bo razen distribucije omenjenih izdelkov zagotavljalo tudi vso tehnično podporo in pomoč uporabnikom.

    Objavljeno: 8.8.2001
  • Corel kupil proizvajalca orodij XML

    Podjetje Corel v zadnjem času intenzivno kupuje manjše družbe. Po nakupu nekdanjega velikega tekmeca, družbe Micrografx, so sredi avgusta sklenili še dogovor z družbo SoftQuad, avtorja priljubljenih spletnih urejevalnikov HotMetal in XMetal ter številnih orodij za jezik XML. Zanimivo, da bodo za kanadsko družbo odšteli 37 milijonov dolarjev, medtem ko so za Micrografx samo 37 milijonov dolarjev. Corel načrtuje, da bo nadaljeval z razvojem nekaterih orodij, predvsem pa bodo znanje in tehnologijo uporabili za vgradnjo podpore XML v svoje obstoječe izdelke, zlasti pisarniški paket WordPerfect Office. Corel s tem korakom nadaljuje strategijo krepitve svojega položaja na tržišču z nakupom manjših podjetij. Poleg družb SoftQuad in Micrografx so že pred meseci od družbe Metacreations kupili cel niz grafičnih izdelkov, med drugim priljubljeni slikarski program Painter, ki prav v teh dneh prihaja na tržne police v različici 7.0.

    Objavljeno: 8.8.2001
  • Izšel je Solid Edge V10

    Podjetje UGS je v juliju izdalo novo, deseto različico programskega paketa za računalniško načrtovanje Solid Edge V10. Tako kot vse predhodne različice, vsebujete tudi deseta izboljšave na področju konstruiranja in izdelave tehnične dokumentacije velikih sestavov z visoko zmogljivimi funkcijami modeliranja in to z že preizkušenimi uporabnimi značilnostmi paketa Solid Edge.

    Objavljeno: 8.8.2001
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji