• Gmail: 18 milijonov lažnih elektronskih sporočil o koronavirusu dnevno!

    Google poroča, da njihovi algoritmi za odstranjevanje neželene pošte vsak dan odstranijo 100 milijonov neželenih sporočil, še preden dosežejo uporabnike, od tega jih je skoraj četrtina takih, ki uporabnike »obveščajo« in »opozarjajo« o koronavirusu.

    Objavljeno: 19.4.2020
  • Uprava za varstvo pred sevanji zanika povezavo med koronavirusom in 5G

    Navedbe, da je za izbruh novega koronavirusa kriva tehnologija 5G, so neresnične in zavajajoče, so sporočili iz Uprave RS za varstvo pred sevanji. Kot poudarjajo, med koronavirusom in tehnologijo 5G ni povezave, kar so v izjavi izpostavili tudi v Evropski komisiji.

    Objavljeno: 17.4.2020
  • Digitalizirajte podpisovanje dokumentacije z mdSign

    Elektronsko podpisovanje poljubnih pdf dokumentov. Zaporedno dodajanje e-podpisov skladno z delovnim tokom, ki ga določite vi. Vzpostavite e-podpisovanje v podjetju ali v navezavi z vašimi poslovnimi partnerji. Integracija z obstoječimi rešitvami.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 16.4.2020 11:14
  • Najenostavnejši način varovanja domačega internetnega prometa?

    Podjetje CloudFlare, eno največjih podjetij, ki ponuja storitve v »oblaku«, že dolgo ponuja svoj DNS strežnik z naslovom 1.1.1.1, ki po številu zahtevkov zaostaja le ta Googlovim (8.8.8.8). Po novem sta na voljo tudi strežnika 1.1.1.2 in 1.1.1.3, ki »blokirata« zlonamerne in »odrasle« strani.

    Objavljeno: 16.4.2020
  • Apple je predstavil novi iPhone SE

    Apple je po številnih namigovanjih strokovnjakov vendarle uradno predstavil novo generacijo pametnega telefona iPhone SE. Zaradi pandemije koronavirusa brez velikega pompa, preprosto z objavo sporočila za javnost na njihovi spletni strani. A prav lahko se zgodi, da bo novi iPhone SE (kar pomeni Special Edition), ki nosi enako ime kot dokaj priljubljen model iz leta 2016, precejšnja uspešnica, saj bo daleč najcenejši Applov telefon v ponudbi. Osnovni model stane v ZDA 399 dolarjev in je še 50 dolarjev cenejši kot doslej cenovno večkrat znižani iPhone 8.

    Objavljeno: 15.4.2020 19:00
  • Uničevanje opreme na stolpih za mobilne komunikacije tudi na Hrvaškem

    Kolegi iz hrvaške revije Bug poročajo, da se je norost v obliki teorije zarote, ki omrežja 5G povezuje z škodljivostjo za zdravje in celo koronavirusom, razširilo tudi na Hrvaško.

    Objavljeno: 15.4.2020 15:00
  • Google in Apple s tehnologijo sledenju kontaktov

    Google in Apple skupaj razvijata tehnologijo, s katero bi uporabnike lahko opozorila, če so bili v določenem času v stiku z okuženim z koronavirusom.

    Objavljeno: 15.4.2020 12:00
  • Francija je Amazonu ukazala, naj prodaja in dostavlja le nujne izdelke

    Morda je videti, da spletne družbe v času karantene (lahko) delujejo enako kot prej, vendar se francoska država s tem ne strinja. Globalnemu velikanu Amazonu je namreč zapovedala, da sme v Franciji dostavljati le izdelke, ki so nujni. Pod to sodijo hrana, zdravila in izdelki za osebno higieno.

    Objavljeno: 15.4.2020 11:00
  • Evropski komisar: Prisilno sledenje telefonom ne pride v poštev

    Evropski komisar za notranji trg Thierry Breton je zatrdil, da prisilni ukrepi sledenja mobilnim telefonom v Evropski uniji za sledenje okuženim z novim koronavirusom "ne pridejo v poštev". Kaj takega je po njegovih besedah možno le na prostovoljni podlagi in samo za zdravstvene oblasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

    Objavljeno: 13.4.2020 11:00
  • Policiji v Tunisu pri nadzoru karantene pomaga tudi robot

    Policija v Tunisu si pri nadzoru nad spoštovanjem karantene pomaga tudi s posebnim policijskim robotom. Patruljni robot, ki so ga poimenovali PGuard, preži za ljudmi, ki se kljub ukrepu karantene sprehajajo po ulicah tunizijske prestolnice, poroča britanski BBC.

    Objavljeno: 13.4.2020 10:45
  • Elon Musk vztraja z »robo taksiji«

    Elon Musk, šef in ustanovitelj Tesle, je na Twitterju uporabniku odgovoril, da še vedno računa, da bo do konca leta 2020 na cestah milijon avtomobilov Tesla, ki bodo lahko služili kot robotski taksiji.

    Objavljeno: 13.4.2020
  • Prihaja OnePlus 8

    Že jeseni so se začele pojavljati govorice o novem telefonu podjetja OnePlus, uradni datum izida pa bo že čez nekaj dni.

    Objavljeno: 11.4.2020 15:59
  • Google bo francoskim medijem plačal za vsebine

    Francoski regulator za konkurenco je Googlu naložil obvezno plačevanje medijem za uporabo njihovih vsebin.

    Objavljeno: 11.4.2020 14:34
  • New Jersey urgentno išče strokovnjake za COBOL

    Epidemija koronavirusa ima nepredvidljive učinke na ustroj sodobne družbe. Phil Murphy, guverner ameriške zvezne države New Jersey, je na nedavni tiskovni konferenci med drugim javnost pozval, da urgentno potrebujejo strokovnjake za »Cobalt«, pri čemer je misli pravzaprav na programerje s poznavanjem programskega jezika COBOL.

    Objavljeno: 11.4.2020 06:00
  • Ethernet bo kmalu zmogel 800 Gb/s

    Združenje proizvajalcev Ethernet Technology Consortium, ki bdi nad razvojem omrežnih standardov, je najavilo, da pripravlja specifikacijo novega standarda omrežnih povezav za lokalna omrežja, ki bo zmogel hitrosti kar do 800 Gb/s. Tako visoke hitrosti prenosa podatkov so seveda mišljene predvsem za rabo v določenih okoljih, kot so podatkovni centri in hitre povezavi med strežniki ter omrežnimi segmenti, saj za običajno rabo doma in v tipičnem pisarniškem okolju niso (še) potrebne.

    Objavljeno: 11.4.2020 06:00
  • Čezmejo.si – preverimo, če smo v prekršku

    Slovenski programerji so postregli s spletno aplikacijo Čezmejo.si, v kateri lahko preverimo, če morebiti kršimo prepoved gibanja izven svoje občine.

    Objavljeno: 10.4.2020 16:25
  • Po svetu je vse več prepovedi uporabe videokonferenčne storitve Zoom

    Dogajanje okoli zelo priljubljene storitve Zoom bo kot kaže ena najbolj značilnih zgodb za čase, ko je človeštvo zaprto doma zaradi koronavirusu. Zaradi pandemije je uporaba storitve skokovito narasla, a so se kmalu začele kazati varnostne pomanjkljivosti in zlorabe platforme. Do te mere, da številna podjetja, javne ustanove in institucije odsvetujejo ali celo prepovedujejo uporabo programov Zoom.

    Objavljeno: 10.4.2020 16:00
  • Izsiljevalci objavili tajne podatke Boeinga, Lockheed Martina, Tesle in SpaceX

    Februarja so zlikovci z izsiljevalskim virusom DoppelPaymer napadli ameriško podjetje Visser Precision, ki sodi med večje dobavitelje oziroma podizvajalce za Teslo, SpaceX, Boeing, Lockheed Martin in podobna podjetja iz avtomobilske in aeronavtične industrije. Ker se podjetje ni uklonilo, so na internet priobčili ukradene podatke.

    Objavljeno: 10.4.2020 11:00
  • Koronavirus znižal število milijarderjev – Bezos ponovno na prvem mestu

    Ustanovitelj Amazona, Jeff Bezos, je kljub dragi ločitvi in globalni ekonomij, pretreseni od koronavirusa, ponovno najbogatejši zemljan.

    Objavljeno: 10.4.2020 10:24
  • Huawei z Mate Xs pridelal 70 milijonov dolarjev izgube

    Direktor podjetja Huawei, Richard Yu, je v spletnem intervjuju izjavil, da podjetje komaj kaj zasluži z modeli višjega cenovnega razreda, s preklopnim modelom Mate Xs pa naj bi celo delali izgubo.

    Objavljeno: 10.4.2020 09:41
  • Razvoj aplikacij za diagnosticiranje covid-19

    Živimo v dobi, ko se za vsak problem napiše aplikacija za pametni telefon, kar velja tudi za covid-19. Trenutno potekata vsaj dva projekta (en na Cambridgeu in drugi na CMU), ki želita razvita aplikacijo, ki bi uporabniku nakazala, ali je morebiti okužen z novim koronavirusom.

    Objavljeno: 9.4.2020 15:00
  • HTC kljub koroni rahlo navzgor

    HTC je v zadnjih letih finančno v zelo slabem položaju, pred kratkim pa so za februar objavili kar 30% padec prihodkov v primerjavi z istim obdobjem lani – a vse kaže, da so se prihodki sedaj vsaj malo ustalili.

    Objavljeno: 9.4.2020 12:23
  • YouTube končno umika posnetke s teorijami zarote o koronavirusu

    Poleg YouTuba so se umiku spornih posnetkov in sporočil lotili tudi pri Facebooku, tako na družbenem omrežju kot v storitvi WhatsApp, podobno bo storil tudi Twitter.

    Objavljeno: 9.4.2020 11:12
  • Google Hangouts Meet bo po novem le Google Meet

    Gre za Googlovo storitev za video pogovore in sestanke, konkurenca trenutno izredno priljubljeni storitvi Zoom in znanemu Skype.

    Objavljeno: 9.4.2020 10:10
  • Na voljo Chrome 81 s podporo za standard Web NFC

    Google je objavil novo različico brskalnika Chrome, ta prvič prinaša podporo za standard Web NFC.

    Objavljeno: 8.4.2020 15:00
  • Apple začel izdelovati zaščitne maske za zdravstvene delavce

    Tudi Apple se pridružuje boju zoper koronavirusu, konkretno z izdelovanjem zaščitnih mask za zdravstvene delavce – 20 milijonov naj bi jih bilo že na poti v ZDA.

    Objavljeno: 8.4.2020 10:43
  • Prvi preizkusi kažejo Intelov napredek

    V spletu so se pojavili preizkusi hitrosti Intelovega razvojnega procesorja, ki kažejo zanimiv napredek pri grafični zmogljivosti.

    Objavljeno: 8.4.2020 10:00
  • TCL z lastnimi telefoni

    Kitajski TCL je pri nas znan predvsem po televizorjih, v kratkem pa lahko pričakujemo tudi njihove pametne telefone.

    Objavljeno: 7.4.2020 15:00
  • Prošnja britanskih operaterjev – ne zažigajte baznih postaj

    Štirje največji britanski operaterji telekomunikacijskih storitev so v skupni objavi prosili za pomoč pri preprečevanju zažiganja baznih postaj.

    Objavljeno: 7.4.2020 14:00
  • Huawei Music na voljo tudi pri nas

    Huawei je svojo storitev za pretočno glasbo, Huawei Music, uradno odprl še za 117 držav, med njimi je tudi Slovenija.

    Objavljeno: 7.4.2020 10:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji