• Če imate v načrtu nakup novega telefona, je zdaj pravi trenutek

    Iščete nov zmogljiv pametni telefon, napredno športno pametno uro ali morda slušalke s kristalno čistim zvokom? Huawei v svojem naboru ponuja vse našteto in še veliko več, zato se splača v prihajajočih dneh, ki obetajo odlične cene, malo pobrskati po spletu, saj morda odkrijete ponudbo, ki se ji ne boste mogli upreti.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 25.11.2022
  • Huawei ne bo osvojil sveta

    Nekoč je bil Huawei na pragu raja. Kitajski telekomunikacijski gigant je ponujal najnovejšo tehnologijo po najnižjih cenah, njegova največja pisarna v Evropi pa je bila v Bruslju, od koder so uspešno lobirali. Skorajšnjemu razmahu v Evropi bi sledila Severna Amerika, od koder bi bil do svetovne multinacionalke le še korak. Manj kot pet let pozneje so grandiozni načrti mrtvi, Huawei pa si na domačem trgu rešuje bilance pred propadom.

    Objavljeno: 24.11.2022 23:00 | Teme: huawei
  • Evropski parlament Rusijo označil za teroristično državo, nakar so ruski hekerji onesposobili spletno stran parlamenta…

    Spletna stran Evropskega parlamenta je bila danes tarča hekerskega napada, je prek Twitterja sporočila predsednica parlamenta Roberta Metsola in dodala, da je odgovornost za napad prevzela »prokremeljska skupina«. Napad se je zgodil kmalu po tem, ko so poslanci Rusijo označili za državo, ki sponzorira terorizem.

    Objavljeno: 24.11.2022 07:30 | Teme: varnost, politika
  • Tudi Mercedes z naročnino za večjo zmogljivost motorja

    Nemški proizvajalec avtomobilov nadaljuje s sistemom naročnin na zmogljivosti, ki jih avtomobil že ima, vendar se odklenejo šele ob plačilu. Po novem električni modeli Mercedes-EQ EQE in Mercedes-EQ EQS na ameriškem tržišču za 1200 dolarjev letno pridobijo 20-24 % višje zmogljivosti, kar vključuje pospeške (0,8 - 0,9 s do 100 km/h manj) in navor.

    Objavljeno: 24.11.2022 07:00
  • Najboljši pametni telefon za spremljanje športnih vsebin

    Naslednji tedni bodo ponovno postregli s pestrim športnim dogajanjem. Tega si je sicer najprijetneje ogledati iz tribun ali domačega naslonjača, vendar si lahko takšen način spremljanja tekem privoščimo samo med vikendi in ob večerih. V dopoldanskem času pa običajno napetemu dogajanju sledimo samo s pomočjo naših pametnih telefonov.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 24.11.2022
  • Bodo digitalne pomočnice odmrle?

    V krizi, ki se vse bolj dotika tudi tehnoloških velikanov, bodo kratko potegnili projekti, ki že leta ne prinašajo nobenega prihodka. Kot poroča Business Insider, je med njimi Amazonova pomočnica Alexa, pa tudi Googlovemu Asistentu ne kaže najbolje.

    Objavljeno: 23.11.2022 11:00
  • Aretirana Estonca, ki sta s kriptoprevaro ukradla pol milijarde

    V Estoniji so aretirali dva osumljenca, ki sta v ZDA vodila piramidno shemo s kriptovalutami in vlagatelje oškodovala za vsaj 575 milijonov dolarjev. Ker sta opeharila več sto tisoč žrtev, sta v ZDA obtožena zarotništva, prevare in poizkusa pranja denarja. Estonsko sodišče bo odločalo o izročitvi, ki je zelo verjetna.

    Objavljeno: 23.11.2022 05:00 | Teme: kriptovalute
  • Huawei Watch GT 3 SE: Izjemno lahka in vzdržljiva pametna ura

    Podjetje Huawei Consumer BG je predstavilo najnovejšo pametno uro Watch GT 3 SE, ki predstavlja vrhunsko napravo v izredno lahkem ohišju in uteleša potrebe mestnih raziskovalcev, športnih navdušencev in posameznikov, ki so osredotočeni na zdravje.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 23.11.2022
  • Nov igralec na področju kibernetske varnosti

    Z Markom Pustom, direktorjem družbe Triverto, smo se pogovarjali o novoustanovljenem podjetju na področju kibernetske varnosti.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 22.11.2022
  • Facebook bo Trumpu dovolil tudi širjenje laži, če bo kandidiral

    Nekdanji ameriški predsednik Trump, ki je trenutno na Facebooku blokiran, bo imel ob morebitni kandidaturi neomejen prostor za širjenje sporočil. Skupina, ki se v podjetu ukvarja s preverjanjem resničnosti objav na družbenem omrežju (fact-checking), je sporočila, da po uveljavljenih pravilih političnega govora ne preverjajo. To pomeni, so izrecno pojasnili, da Trumpovih izjav, fotografij, objav in videoposnetkov od trenutka objave kandidature za predsedniške volitve leta 2024 ne bodo več preverjali.

    Objavljeno: 21.11.2022 05:00 | Teme: Facebook
  • Indija izstrelila prvo raketo, ki jo je razvilo zasebno podjetje

    Prva raketa, ki jo je izdelalo indijsko zasebno podjetje, je danes zjutraj poletela v zgornji del atmosfere, so sporočili iz indijske vesoljske agencije ISRO. Poltonska raketa Vikram-S podjetja Skyroot Aerospace, ki so jo izstrelili z otoka Sriharikota na jugovzhodu Indije, je po šestminutnem letu pristala v morju, vesolja pa ni dosegla.

    Objavljeno: 19.11.2022 07:47 | Teme: vesolje
  • Hekerski napad popolnoma ohromil Vanuatu

    V začetku meseca so hekerji napadli informacijski sistem majhne pacifiške države Vanuatu, ki je skoraj za dva tedna popolnoma ohromil državo. Nedostopni so bili spletne strani vlade, elektronska pošta, informacijski sistemi šol, bolnišnic, nujna pomoč ipd. Prebivalci so imeli težave z najosnovnejšimi opravili, denimo plačevanjem računov, pridobivanjem viz in različnih dokumentov od javne uprave.

    Objavljeno: 19.11.2022 05:00
  • Pri Twitterju se vrstijo odhodi, odpuščati začeli pri Amazonu

    Dva od velikanov ameriškega tehnološkega sektorja, družbi Twitter in Amazon, se iz različnih razlogov soočata z zmanjševanjem delovne sile. Pri Amazonu so potrdili, da zaradi spremenjenih razmer v sektorju in trenutnega gospodarskega okolja začenjajo odpuščanja, v Twitterju pa v zmedi po prevzemu s strani Elona Muska prihaja do številnih odhodov.

    Objavljeno: 18.11.2022 12:51 | Teme: twitter, Amazon, poslovanje
  • EU bo vzpostavila lasten satelitski sistem za varnejše povezave

    Svet EU in Evropski parlament sta dosegla začasni dogovor o vzpostavitvi programa EU za varno povezljivost za obdobje 2023-2027, so v četrtek zvečer sporočili iz Bruslja. EU želi z vzpostavitvijo satelitskega omrežja zagotoviti varne komunikacije za podjetja in državljane ter utrditi svojo strateško avtonomijo.

    Objavljeno: 18.11.2022 11:30 | Teme: vesolje, telekomunikacije, EU
  • Twitter v kaosu raje zaprl pisarne

    Elon Musk je po prevzemu Twitterja podjetje spravil v popoln kaos – danes so do ponedeljka kar zaprli pisarne.

    Objavljeno: 18.11.2022 11:18 | Teme: twitter, poslovanje
  • Kako najenostavneje do preprečevanja izgube podatkov?

    Programska oprema za preprečevanje izgube podatkov (DLP – Data Leakage Protection) zagotavlja, da občutljivi podatki ne uidejo, da do njih ne dostopajo nepooblaščeni uporabniki ter da se ne izgubijo.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 18.11.2022 09:07
  • Google Wallet tudi v Sloveniji

    Mobilna denarnica Google Wallet, nekoč znana kot Google Pay, je končno na voljo tudi v Sloveniji.

    Objavljeno: 17.11.2022 09:57 | Teme: google, e-bank
  • Google bo 40 zveznim državam ZDA plačal 391,5 milijona dolarjev poravnave

    Ameriški spletni velikan Google se je v torek strinjal, da bo 40 ameriškim zveznim državam, ki so ga nameravale tožiti zaradi nezakonitega sledenja telefonom posameznih uporabnikov, plačal 391,5 milijona dolarjev poravnave z obljubo, da takšnih reči več ne bo počel.

    Objavljeno: 16.11.2022 10:25
  • Twitter začasno ustavil sistem plačljivih kljukic, nov sistem bo zaživel konec meseca

    Potem ko je moralo družbeno omrežje Twitter minuli teden zaradi vala lažnih računov začasno ukiniti nov sistem plačljivih modrih kljukic Blue Verified, je lastnik Twitterja Elon Musk danes napovedal, da bo nov sistem zaživel 29. novembra. Prvotno bi moral zaživeti v torek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

    Objavljeno: 16.11.2022 10:00
  • Musk ugasnil Twitterjeve “nepotrebne storitve”, odletela možnost prijave

    Elon Musk je pred dnevi ponosno objavil, da bodo pri Twitterju ugasnili “nepotrebne storitve” (v njegovih besedah: “microservices bloatware”), češ, da jih za delovanje spletišča potrebujejo manj kot 20%. A očitno so ugasnili tudi kako storitev preveč, saj določenim uporabnikom ni več delovala prijava.

    Objavljeno: 16.11.2022 09:21 | Teme: twitter
  • Združenje za decentralizirano hrambo podatkov

    Prihodnost hrambe podatkov je v porazdeljeni, decentralizirani hrambi podatkov, ki ni vezana na posameznega tehnološkega ponudnika, regijo ali zakonske okvirje. To je bila glavna motivacija za nastanek novega združenja imenovanega Decentralized Storage Alliance, ki bo skrbelo za promocijo novega načina globalne hrambe podatkov v tranzicij sedanjih internetnih tehnologij web2 na novo globalno arhitekturno platformo web3.

    Objavljeno: 16.11.2022 07:00 | Teme: pomnilniški sistemi, web3
  • Avstralija želi prepovedati plačilo odkupnin ob kibernapadih

    Avstralska ministrica za notranje zadeve in kibernetsko varnost Clare O'Neil je dejala, da resno razmišljajo o uzakonitvi prepovedi plačevanja odkupnin kriminalcem, ki uporabljajo izsiljevalsko programsko opremo. S tem želijo oslabiti njihov poslovni model in jih odvrniti od tega početja.

    Objavljeno: 16.11.2022 05:00
  • Crypto com narobe nakazal za 416 milijonov dolarjev ethra

    Kriptomenjalnica Crypto.com je priznala, da so storili velikansko napako, saj so  za 416 milijonov dolarjev ethra nakazali na napačen naslov. K sreči napaka ni imela usodnih posledic, saj so sredstva uspeli dobiti nazaj. Vseeno pa je pomota skrhala zaupanje in povzročila blažji pretres v njihovem poslovanju.

    Objavljeno: 15.11.2022 18:00 | Teme: kriptovalute
  • Tudi Amazon bo odpuščal

    Amazon, je po izjemnih poslovnih rezultatih v času pandemije covida-19, ko je na veliko zaposloval, zdaj pred večjim valom odpuščanj. Novico je najprej sporočil časopis New York Times, pozneje pa jo je potrdil še Wall Street Journal.

    Objavljeno: 15.11.2022 07:00
  • Novi procesorji Intel in AMD merijo na podatkovne centre

    Intel in AMD sta predstavila nove procesorske izdelke, ki so namenjeni strežnikom, še posebej pa so usmerjeni za hitrejše procesiranje sodobnih bremen v oblaku. Intel je po skoraj letu in pol zamude končno predstavil četrto generacijo procesorjev Xeon Scalable Procesor z delovnim imenom Sapphire Rapids.

    Objavljeno: 15.11.2022 07:00 | Teme: Intel, amd, procesor, strežnik, podatkovni centri, oblak
  • BREZPLAČNO IZOBRAŽEVANJE O KIBERNETSKI VARNOSTI  

    Klubi pomenijo druženje ter izmenjevanje znanja in izkušenj strokovnjakov s področja IT. Letno to pomeni od 10 do 12 kratkih srečanj posameznih klubov v različnih slovenskih organizacijah, kjer se predstavijo aktualne in zanimive teme. Teme se prilagajajo glede na želje in zanimanja udeležencev ter glede na trenutne potrebe in novosti.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 15.11.2022
  • Elon Musk zaposlene pri Twitterju opozoril na možnost stečaja

    Novopečeni lastnik družbenega medija Twitter Elon Musk je preostali polovici zaposlenih, ki jih ni odpustil, dal vedeti, da ni prepričan, kako dolgo lahko podjetje še obstane, in da stečaj ni izključen, poročajo ameriški mediji. Musk je 27. oktobra za prevzem tega tehnološkega podjetja plačal 44 milijard dolarjev.

    Objavljeno: 14.11.2022 10:00
  • Hibridno delo in spletni sestanki so nova normala

    Podjetje Cisco je na dogodku WebexOne 2022 spregovorilo o najnovejših ugotovitvah in rezultatih raziskav povezanih s hibridnim načinom dela, ki postaja nova normala v načinu delovanja večine podjetij. Obenem so predstavili kopico novosti, s katerimi skušajo izboljšati kakovost ter uporabniško izkušnjo spletnih sestankov in poslovnega komuniciranja v celoti.

    Objavljeno: 14.11.2022 07:00 | Teme: Videokonference
  • Prednosti in slabosti ponudnikov infrastrukturnih storitev v oblaku

    Pri Gartnerju so objavili najnovejšo analizo kakovosti in celovitosti rešitev ponudnikov storitev infrastrukture v oblaku, ki jo tradicionalno imenujejo Magic Quadrant. V pregled so vključene vse infrastrukturne storitve, ki vključujejo procesiranje, hrambo in omrežno povezovanje rešitev ter podatkov v javnem, zasebnem ter hibridnem oblaku. Sem sodijo storitve IaaS, PaaS, pa tudi spremne storitve potrebne za povezovanje teh sistemov.

    Objavljeno: 14.11.2022 07:00 | Teme: Gartner, raziskave, oblak
  • Poraba za IT v Evropi bo v letu 2023 zrasla za 3,7%

    Pri družbi Gartner so predstavili rezultate ankete med evropskimi podjetji, iz katere je razvidno, da evropsko gospodarstvo za informacijsko tehnologijo v naslednjem letu namenilo nekaj manj kot 1.250 milijard evrov, kar je v povprečju za 3,7% več kot v letu 2022.

    Objavljeno: 13.11.2022 07:00 | Teme: Gartner, raziskave, proračun IT
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji