Objavljeno: 12.8.2024

Lenovo ThinkStation P5 delovna postaja je tukaj

Lenovo ThinkStation P5 red je najnovejša serija delovnih postaj srednjega razreda namenjena predvsem grafičnemu oblikovanju in delu s programi CAD CAM v velikih podjetjih. Klasični uporabniki teh delovnih računalnikov so arhitekti, ki posegajo po orodjih, kot so programi iz hiše AUTOCAD. Serije ThinkStation so znane po srednje velikih ohišjih, ki so izjemno nadgradljiva in prostorna, kar pomeni, da je v sistemu prostora za več diskov, to pa pride prav vsem, ki delajo z velikimi količinami podatkov. Več diskov pomeni več shrambe. Privzeto so sistemi seveda opremljeni z najnovejšimi diski NVME SSD, na katerih je nameščen tudi operacijski sistem.

Na profesionalni matični plošči, ki je bila zasnovana posebej za Lenovo, v tem primeru za procesorje Intel Xeon, je veliko vtičev za pomnilniške nadgradnje. ThinkStation P5 Red je opremljen s procesorjem HexaCore Intel Xeon w3-2425, ki mu dela družbo še 64 GB pomnilnika DDR 5, nadgradljivega do 2 TB, hlajenje pa je urejeno izvrstno.

Model P5 Red je serijsko opremljen še z grafično kartico Nvidia Quadro T400 s 4 GB pomnilnika in 512 GB diska SSD NVME. Tako diski kot grafične kartice so pri takih računalnikih seveda izmenljivi, zato si lahko ob potrebi po več moči ali hitrosti, profesionalen stroj omislimo za že 1699 EUR z DDV in ga kasneje nadgradimo.

Računalniki Lenovo izhajajo iz ameriškega IBM, kljub spremembi lastništva pa se podjetje še vedno drži najvišjih smeri inženirskega znanja. Tako najnovejše delovne postaje P5 RED kot še močnejše P5 RED PRO so inženirsko izredno premišljeno zasnovane. Bodisi z mislijo na nadgradljivost z diski in pomnilnikom bodisi z ureditvijo pretoka zraka, ki v ohišju potuje od spodaj navzgor.

Lenovo ThinkStation P5 s 3 leti garancije lahko naročite pri slovenskem trgovcu GERI COMPUTER d.o.o., ki ima svoje poslovne prostore v Mariboru in skrbi za spletno trgovino Notesniki.si.

 

( LINK ZA IZDELEK TUKAJ: https://notesniki.si/izdelek/lenovo-thinkstation-p5-red-black-tower-intel-xeon-64-gb/ )

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji