Teme - preizkus

  • Olympus FE-5050

    Če si ogledamo našo tabelo digitalnih fotoaparatov, vidimo v segmentu žepnih aparatov resno gnečo - v njej pa prevladujejo Olympusovi žepni modeli serij FE in Mju. Novi model FE-5050 k temu doda še en stolpec. A hitro vidimo, da je razlik glede na sestrski model FE-5030 (ki smo ga preizkusili letos marca) silno malo. Oziroma jih skorajda ni. Na hitro bi lahko rekli, da so že tako majhno ohišje še malo pomanjšali, pri tem pa je bilo očitno treba vgraditi malce manj zmogljivo bliskavico. Ta je prej segla po podatkih izdelovalca 5,4 metra (pri širokem kotu), zdaj pa seže do 4,8 metra.

    Objavljeno: 19.10.2010 13:00 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
  • Canon Powershot S95

    Z modelom S90 je Canon po nekaj letih obudil serijo zmogljivih kompaktnih aparatov, ki omogočajo popoln ročni nadzor in kljub temu sedejo v žep. Tako je predstavil zmogljiv žepni aparat, zaprt v elegantno črno ohišje, ki ga odlikuje kakovostna optika in svetlobno zmogljivo tipalo z 10 megapikami ločljivosti. Tak je tudi njegov naslednik, ki je po novem opremljen tudi z zajemanjem videa v ločljivosti 720p, je tanjši za milimeter in pol ter na vseh področjih ravno toliko boljši.

    Objavljeno: 19.10.2010 12:59 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Oktober 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
  • Acer 7741G-434G64M

    Acerjev prenosnik 7741G je po svoji zasnovi pravzaprav nadomestek za domače družinsko namizno računalo. To potrjujejo tudi velik 17,3-palčni zaslon, polna tipkovnica s številskim delom in, ne nazadnje, druge vgrajene komponente. 640 GB disk bo tako dovolj velik za shranjevanje večpredstavnih vsebin, ki nastajajo doma. Za računsko moč poskrbi Intelov Core i5 430M, ki teče pri taktu 2,26 GHz in pri svojem delovanju uporablja 4 GB pomnilnika.

  • Fujitsu Lifebook TH700

    Fujitsu ima kar nekaj izkušenj s prenosniki, ki so hkrati tudi tablični računalniki. Tako smo v začetku leta preizkusili njihov tovrstni model T5010, zdaj pa smo v naš laboratorij dobili še manjšega (in nekoliko cenejšega) brata, model Lifebook TH700.

  • Fujitsu Lifebook T900

    Fujitsu v zadnjem času že prav preseneča s svojimi izdelki. Lifebook T900 je zmogljiv in zaradi "T" v oznaki tudi zelo uporaben prenosni računalnik. T je namreč oznaka, ki nas napelje na izraz "tablet" oziroma koncept računalnika, pri katerem lahko zaslon, ravno nasprotno kot običajno, poveznemo čez tipkovnico in tako računalnik upravljamo prek zaslona, ki je občutljiv za dotik. Tako je lažje na primer na vlaku, avtobusu in še kje, brati spletne strani, dokumente.

  • Asus N71JA-TY016

    Prenosniki iz serije N71, ki se uvrščajo v "večpredstavnostni" razred, so praviloma večjih mer, z zasloni nad 15 palcev, z nekoliko nadpovprečno zmogljivostjo in bogato opremo. N71JA ustreza prav vsem zahtevam. Že iz same številke modela vidimo, da gre za prenosni računalnik s 17,3-palčnim zaslonom, seveda z osvetlitvijo LED. Pričakovali bi, da bo zaslon ponujal polno ločljivost HD, vendar tudi 1600 × 900 pik ni slabo. Za polno ločljivost HD bo treba poseči po višjem in seveda tudi precej dražjem razredu z 18-palčnimi zasloni.

  • Asus K52JC-EX073

    Asusov razred K52 obsega klasične prenosne računalnike z zaslonom velikosti 15,6 palca. Gre za nekakšno zlato sredino ponudbe, v kateri ne bomo našli nadstandardnih konfiguracij. Ciljna skupina so srednje zahtevni uporabniki, ki želijo razmeroma zmogljiv računalnik po neprevisoki ceni.

  • Dell Inspiron 1564 - CS7QKL1

    Dellova serija prenosnikov Inspiron predstavlja srednji cenovni in zmogljivostni razred. Sam videz kaže določen napredek od najcenejših vstopnih modelov. Pokrov je iz lakirane črne plastike, plastika v notranjosti (torej okoli tipkovnice) pa spominja na brušen aluminij. Se pa pri tem malo poznajo prstni odtisi. Kakovost izdelave je dobra, mere zadovoljive, prenosnik ni pretežak.

  • Dell Vostro 1015 - G1JG8M1

    Dell predstavlja svojega Vostro 1015 kot idealno rešitev za mobilne profesionalce, ki si želijo brezskrbne produktivnosti in povezljivosti. Povedano drugače, gre za povprečen prenosnik brez izstopajočih funkcij in lastnosti, a cenovno ugoden. Oblikovanje je povsem novodobno, s črno lakasto plastiko na pokrovu in okoli zaslona, tudi preostali deli prenosnika so povsem črni. Kakovost izdelave je še kar dobra, vsaj za ta cenovni razred. Prenosnik glede na velikost ni pretežak (tehta 2,45 kilograma).

  • Kode za "66 najboljših za Android"

    V septembrski številki Monitorja smo objavili članek z opisom 66 po mnenju uredništva najbolj zanimivih programov za telefone, ki jih poganja operacijski sistem Google Android.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji