Teme - preizkus

  • Olympus FE-47

    Naslednji iz Olympusove serije izdelkov z imenom FE, ki se je znašel v naših rokah, je FE-47. Z dražjim kolegom FE-4030 si sicer delita oblikovanje in vsebino menujev, a razlik kljub vsemu ni malo.

    Objavljeno: 28.4.2010 | Avtor: Žiga Četrtič | Monitor April 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
  • Brother MFC-8380DN

    Večnamenski MFC-8380DN je v vrhu Brotherjeve ponudbe, ki zaobjema vse, od večnamenskih naprav za rabo doma do naprav, namenjenih zahtevnejši poslovni rabi. Združuje črno-beli laserski tiskalnik, barvni optični bralnik s samodejnim podajalnikom in faksirno napravo. Ker gre za precej zmogljivo večnamensko napravo, se MFC-8380DN pohvali s hitrostjo 30 strani na minuto ter vgrajenim samodejnim obračalnikom tako v tiskalniškem delu kot tudi na optičnem bralniku.

  • Kyocera FS-C5400DN

    Kyocerin razred 5000 je znan predvsem po lepo oblikovanih barvnih laserskih tiskalnikih, za katere se zaradi rahlo majhnih mer najde mesto tudi na pisarniški mizi. Ne moremo reči, da so ravno kompaktni, vsekakor pa so zelo ozki, a zaradi tega tudi precej visoki. Dva predstavnika tega razreda FS-C5200DN in FS-C5300DN smo predstavili že pred slabim letom, zdaj pa je prišel na vrsto najzmogljivejši predstavnik, FS-C5400DN.

  • Kyocera FS-1128MFP

    V ponudbi Kyocerinih večnamenskih naprav za rabo doma smo preizkusili trenutno najzmogljivejši model, FS-1128MFP. Gre za kombinacijo črno- belega laserskega tiskalnika, optičnega bralnika in faksirne naprave s samodejnim podajalnikom.

  • Ricoh Aficio SP C231n

    Izmed množice Ricohovih barvnih laserskih tiskalnikov smo preizkusili model Aficio SP C231n. Gre za srednje zmogljiv in dokaj kompakten tiskalnik, namenjen bolj pisarniški kot domači rabi. Navedena hitrost tiskanja je 20 strani na minuto za črno-bele in barvne izpise. Za višje hitrosti izpisa je na voljo nekoliko zmogljivejši model SP C312dn, o katerem smo že pisali v oktobrski številki.

  • Sony Vaio VPC-S11X9E

    Ob prenosniku Vaio serije S je v našem uredništvu marsikdo pripomnil kaj spodbudnega v smislu: "Ta Vaio je pa res lep." In res je videti dobro, brez nepotrebnih dodatnih futurističnih lepotnih dodatkov in tudi brez pretiranega minimalizma, kot ga dandanašnji najdemo pri nekaterih izdelovalcih. Njegovo ohišje je izdelano zelo trdno, nanj nimamo niti najmanjše pripombe, poleg tega pa je zaradi uporabe magnezijeve zlitine tudi lahko. In prav tako fin je tudi zaključek zunanje plastike, ki na nekaterih mestih deluje kot fin vodobrusni papir. Zelo dobra je tudi tipkovnica, na kateri pa zmoti v našem primeru nekoliko valovita tipka za presledek, ki nekoliko kvari celoten vtis. Veliko boljši sta tipki drsne ploščice, ki sta med najboljšimi sploh.

  • Viewsonic ViewBook VNB130

    Lahki 13,3-palčni Viewsonic ima veliko željo po zgledovanju po Applovih izdelkih. To je opaziti že pri samem imenu (na voljo je tudi ViewBook Pro) in na pogled že od celotne embalaže naprej, vse do privzetega ozadja na namizju. Tako je ohišje s tipkovnico vred odeto v srebrno plastiko, tipki drsne ploščice pa sta združeni v eno. Zaslon je obrobljen s črno svetlečo plastiko, za čiščenje je priložena tudi krpica. Tipkovnica je dovolj velika, vendar ni dovolj trdno vpeta, poleg tega s povsem ravnimi tipkami, med katerimi ni vmesnega prostora, ne omogoča povsem suverenega tipkanja, pa tudi kakovost nekaterih tipk je nekoliko slabša.

  • Medion Akoya E-1222

    Naprav, za katere na splošno menimo, da si zaslužijo naziv netbook, je vse manj. Mislimo na poceni prenosnike, katerih zasloni gredo do deset palcev. Večina izdelovalcev se vse bolj usmerja na malce večje, predvsem pa dražje modele. A se kljub vsemu še najde tudi kak bolj klasičen model - kot pravkar preizkušeni Medion Akoya E-1222.

  • Lenovo Thinkpad Edge

    Kot smo na nedavnem velikem preizkusu netbookov videli tudi sami, se te naprave vse bolj povečujejo. Marsikateremu uporabniku se zdi majhen, prenosljiv prenosnik v osnovi dobra zamisel, a bi kljub vsemu rad malo več kot le desetpalčni zaslon (in razmeroma majhno tipkovnico). Slednje so nam na tiskovni konferenci pred nedavnim potrdili tudi v Lenovu - preizkusili pa smo tudi njihov prvi odgovor.

  • Asus EEE PC 1201N

    Tajvanski Asus je začetnik in glavni krivec za uspešno prodajo netbookov. Če je meril zaslon njihovega prvega primerka, EEE PC, 7 palcev, pa so naslednje generacije netbookov postajale vedno večje. Trenutni neuradni rekorder prihaja spet iz Asusove delavnice, imenuje se EEE PC 1201N in ima zaslon z diagonalo kar 12,1 palca.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji