Teme - preizkus

  • Kyocera FS-C5200DN

    Dvojka v imenu tiskalnika pomeni, da gre za zlato sredino serije 5000, čeprav se od najosnovnejšega modela, FS-C5100DN, zelo malo razlikuje. V FS-C5100DN ne moremo vgraditi brvil večje zmogljivosti modela 5200, šibkejši model pa ima tudi le kaseto za 250 listov namesto 500. Razlika v ceni med modeloma pa je kar precejšnja.

  • Kyocera Mita FS-2020D

    Kyocerin 2020 predstavlja začetek ponudbe tiskalnikov Kyocera, namenjenih manjšim delovnim skupinam. Opremljen je le z osnovnima USB in vzporedno povezavo, če pa potrebujemo priklop prek omrežne povezave, bo treba poseči po enem izmed dodatkov: na voljo je omrežna ali WLAN kartica. Ali pa se že na samem začetku odločiti za nakup tiskalnika iz enega cenovnega razreda više.

  • Kyocera Mita FS-1350DN

    Model FS-1350DN je najnovejši Kyocerin model iz družine osebnih tiskalnikov, kot jih sami imenujejo. Med tovrstno ponudbo tega izdelovalca je tudi najzmogljivejši, saj je opremljen z omrežnim priključkom, to pa je za ta razred tiskalnikov skoraj nekoliko nepričakovano, poleg tega pa je tudi standardno opremljen z obračalnikom papirja. Zaradi vseh teh lastnosti nekoliko sili iz svojega razreda, saj ponuja več in je temu primerno tudi cenjen.

  • Toshiba Portege R600-10W

    V januarski številki Monitorja smo preizkusili Toshibin ultra lahki prenosnik Portege R600. Že takrat smo omenili, da sta dve različici tega prenosnika. Tokrat smo si podrobneje ogledali dražji model, Portege R600-10W. Osrčje prenosnika je povsem enako kot pri "cenejšem" modelu, ki ga sestavlja Intelov procesor Core 2 Duo SU9300 s taktom 1,2 GHz ter 2 GB pomnilnika. Razlika je le v disku. Tokrat je namesto navadnega 160 GB diska vgrajen 128 GB disk SSD (solid state disk).

  • Toshiba Qosmio G50-12K

    Toshibin razred Qosmio je znan predvsem po tem, da ponuja računalnike na steroidih, ki so zaradi svojih mer in teže prej namizni računalniki kot pa prenosni. Komur se je v januarski številki prenosni računalnik Qosmio X300 zdel velik, bo novi Qosmio G50 ocenil kot gromozanski.

  • HP EliteBook 2730p

    Včasih nas kar malce preseneča, kako uspeva izdelovalcem prenosnikov predstavljati tako zmogljive naprave, majhne, a primerno opremljene, lahke in hkrati trpežne. HPjev izbranec iz družine EliteBook, 2730p, je prav tak računalnik, ki navdušuje že ob prvi uporabniški izkušnji. Predstavlja posrečeno kombinacijo ultralahkega prenosnika in tankega tabličnega računalnika v eni napravi.

  • HP Compaq 2230s

    V poplavi lahkih, bolj poslovno naravnanih prenosnikov se Hewlett Packard med drugim predstavlja z bleščeče črnim malčkom preprostih linij, ki ga lahko kupimo pod imenom Compaq 2230s. Oblikovanju res ni kaj očitati: sijajno temno podobo elegantno dopolnjuje za dotik občutljiva površina za upravljanje zvoka, ki jo osvetljujejo diskretne LEDice.

  • Sony Vaio VGN-NS20E

    Sonyjevi prenosniki se večinoma lahko pohvalijo z dobro zasnovanim dizajnom ohišja in tudi temu modelu bi težko očitali kakšno oblikovno pomanjkljivost. Tudi tokrat preizkušeno srebrno ohišje je očem prijetno in deluje kakovostno kljub uporabi zelo delikatnega pristopa, pri katerem želi plastično ohišje imitirati kovinsko. Takšno igranje z ognjem se mnogim izdelovalcem ponesreči, Sony pa se je problema lotil uspešno, kljub temu da bo pozorno oko že na prvi pogled opazilo, kakšen je uporabljeni material.

  • Nikon Coolpix S60

    Eleganca. Lepšega opisa S60 ne moremo dati. Lepe linije, elegantne barve, zloščena in svetleča površina, predvsem pa zaslon, ki zasede celo zadnjo stran fotoaparata. Tako je, na zadnji strani je zaslon z diagonalo skoraj 9 centimetrov in prav nobenega gumba. Zamenjal jih je za dotik občutljivi zaslon.

  • Nikon Coolpix S560

    Vzdržljivo aluminijasto ohišje, majhnost in dober zoom; tako nekako prodajajo S560 v Nikonu. Menda je bil lani poleti to še najmanjši fotoaparat s petkratnim razponom objektiva in mehanskim umirjanjem slike. Tako vsaj trdijo v Nikonu in prav nobene osnove nimamo, da jim ne bi verjeli. S560 je res majhen. Na račun tega pa ne trpi ravnanje z njim. S560 je tudi dovolj velik, da se ne izgubi v šapah povprečnega moškega uporabnika.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji