Teme - preizkus

  • Fujitsu-Siemens Computers Amilo Pa 3553

    V Fujitsu Siemens Computers (mimogrede, pred kratkim je Siemensov lastniški del v celoti odkupil Fujitsu) se očitno zavedajo, da je tudi zunanja podoba naprav vse bolj odločilna, ko se potrošniki odločamo za nakup. Pa 3553 iz družine Amilo je namreč prenosni elegantnež v črni in beli barvni kombinaciji, poleg tega se ponaša tudi z nekaterimi manj običajnimi vmesniki.

  • Brezžično brezdušje

    Pred slabim letom dni smo preizkusili osem brezžičnih usmerjevalnikov, ki so se ponašali z magično črko "n" na embalaži. Leto zatem se je število preizkušenih naprav podvojilo, a revolucionarnih novosti nismo bili deležni, prav nasprotno, preizkusili smo tri usmerjevalnike, ki so naš preizkus opravili že pred letom dni. Prav na podlagi rezultatov treh že preizkušenih modelov, ki so bili vmes deležni posodobitev strojne programske opreme, lahko ocenimo delo, ki so ga opravili tako razvijalci brezžičnega standarda kot tudi izdelovalci.

    Objavljeno: 23.12.2008 | Avtor: Miran Varga | Monitor December 2008 | Teme: preizkus, brezžično, wifi, usmerjevalnik
  • Canon EOS 1000D

    Najcenejši digitalni aparati SLR marsikoga vpeljejo v svet zahtevnejše fotografije, kjer pa se največ denarja porabi predvsem za dodatno opremo. Marsikdaj se tako ne pogovarjamo o konkretnih aparatih, temveč o celotnem sistemu neke znamke, torej o različnih objektivih in bliskavicah. Ko si uporabnik nabere nekaj kosov (razmeroma drage) opreme, bo le stežka presedlal h konkurenci. Tako pa bijejo izdelovalci v najnižjem razredu pravo cenovno vojno za nove kupce. Začel jo je Nikon z zelo ugodnim aparatom D40, kasneje pa nadaljeval še z D40x in D60. Canonov edini odgovor je bil model EOS 400D oziroma njegov naslednik 450D, a sta oba dražja od omenjenih Nikonovih modelov. Čas je torej pravšnji za naslednji korak, ki se imenuje EOS 1000D.

  • Canon Pixma MP630

    Canon ima v svoji seriji večopravilnih brizgalnikov Pixma širok razpon naprav, od najcenejših do najdražjih in seveda najzmogljivejših. Tokrat preizkušeni model MP630 se uvršča proti vrhu te lestvice, poleg sorodnega MP620. Razlika med modeloma je predvsem tiskanje na obe strani pri prvem ter omrežni in brezžični vmesnik pri drugem.

  • Canon Pixma MX850

    V Canonu so zopet poskrbeli za osvežitev ponudbe večnamenskih naprav, ki so namenjene zahtevnejšim uporabnikom. Pixma MX850 je bogato opremljena večnamenska naprava, ki združuje zmogljiv tiskalnik s petimi ločenimi kartušami, optični bralnik z nadstandardno ločljivostjo ter faksirno napravo. Pri domači rabi faksirna naprava verjetno ne bo pogosto uporabljena, zagotovo pa je dobrodošel dodatek k optičnemu bralniku, ki ga ima večina faksirnih naprav, torej avtomatski podajalnik listov. Ker gre le za naprednejšo napravo, podajalnik omogoča branje obeh strani, to pa posledično omogoča zelo udobno fotokopiranje obeh strani.

  • Canon Pixma MP540

    Canonove jesenske osvežitve ponudbe je bila deležna tudi zlata sredina večnamenskih naprav, Pixma MP520, ki tokrat nosi nekoliko višjo oznako, Pixma MP540. Navzven ni doživela izrazite stilske preobrazbe, za notranjost pa to ne velja. Zamenjali so celotni tiskalniški del, ki tokrat ponuja visoko ločljivost izpisa 9600 × 2400 pik na palec. Primerljiv je z zmogljivejšimi večnamenskimi napravami, vendar na žalost ne po hitrosti. Ta je nekoliko manjša kot pri prejšnjem modelu.

  • Xerox Phaser 3100 MFP-X

    Črno-beli laserski tiskalniki so še vedno delovno živinče današnjih pisarn. Dodatek optičnega bralnika in kopirne naprave pa to njihovo vlogo še okrepi. V cenovno dostopnejšem delu Xeroxove ponudbe najdemo napravo Phaser 3100 MFP-X. Malce višja naprava, ki pa jo lahko kljub vsemu postavimo tudi na mizo, seveda če ta zdrži Phaserjevih 23 kilogramov. Omislimo si lahko tudi različico s črko "S" na koncu imena, bistvena razlika je predvsem to, da pri slednjem ni samodejnega podajalnika. Napravo priklopimo na računalnik prek USB, žal ni omrežnega vmesnika.

  • Nashuatec SP C420DN

    Nashuatec je nekoliko osvežil svojo ponudbo in namesto dveh modelov SP C410DN in SP C411DN predstavil model SP C420DN, ki nekako združuje lastnosti predhodnikov. Gre za zmogljivejši Nashuatecov barvni laserski tiskalnik z navedeno hitrostjo 30 strani na minuto, tako barvnih kot tudi črno-belih. Torej bistvenih razlik v primerjavi s predhodnikom praktično ni. To hitro ugotovimo s primerjavo izmerjene hitrosti tiskanja. Razmeroma hitro tiskanje prve strani omogoča, da petnajst strani dokumenta natisnemo v štiridesetih sekundah, zajeten kup petdesetih listov pa le v minuti in triinpetdesetih sekundah. Iz tega lahko ocenimo, da SP C420DN sicer absolutno ne dosega navedene hitrosti, se pa ji zelo približa. Za tiskanje fotografije A4 pri polni ločljivosti porabi šestinštirideset sekund, v posnemanju PostScripta3 pa slabe pol minute več. Pohvaliti gre tudi enoto za tiskanje na obe strani, ki nalogo opravlja precej urno. Razlika med tiskanjem sedemindvajset strani barvnega poročila na normalen način ali na obe strani je le 10 sekund.

  • ThinkPad X200 6474-19G

    Cestnim bojevnikom je namenjen najmanjši prenosnik iz tokratne serije, ThinkPad X200. S kilogramom in pol teže ne spada ravno med najlažje tovrstne prenosnike, 12,1-palčni zaslon ponuja sliko ločljivosti 1280 × 1080 pik.

  • ThinkPad T400 6474-19G

    Modeli ThinkPadov serije T so namenjeni premožnejšim kupcem in podjetjem. Izdelava je natančnejša, komponente so lažje in celota je bolj ubrana. T400 je prenosnik, ki je dokaj podoben R400 po zunanjosti in po opremljenosti, poleg imena serije pa se razlikujeta tudi v nekaterih podrobnostih.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji