Teme - prenosnik

  • CTL 2Go PC NL2

    CTL je na našem področju razmeroma majhno podjetje, njihov nekoliko neposrečeno imenovan prenosnik 2Go PC NL2 pa je pravi mali posebnež. Gre za netbook, ki navdih črpa iz projekta OLPC (torej One Laptop Per Child), namenjen pa je predvsem najmlajšim. Kot tak je že na pogled povsem drugačen od večine prenosnikov oziroma netbookov. Ohišje je izdatno zaščiteno z debelo gumo in je kot tako silno trpežno. Tudi tipkovnica je odporna proti politju in umazaniji. Zanimiv je ročaj, vgrajen v zadnji rob prenosnika, s katerim ga lahko prenašamo okoli kot majhen kovček.

    Objavljeno: 24.8.2011 08:45 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Julij-avgust 2011 | Teme: nenehni testi, prenosnik
  • SONY VPCY21S1E/G

    Pojmovanja poslovnega prenosnika se razhajajo že zaradi samih potreb uporabnikov. Ali je to velik ali majhen prenosnik, z bolj ali manj zmogljivo sestavo, bo seveda stvar osebnih preferenc in potreb kupcev. Zakaj pa poslovni računalnik ne bi smel slediti trendom in biti vsaj malo "in"? Tudi poslovnežev v črnih in sivih oblekah je vedno manj.

  • Dell Vostro 3300

    Dell se lahko pohvali s prenosnimi računalniki v bolj ali manj vseh kategorijah, ki jih poznamo v svetu prenosnikov. Od najmanjšega do največjega, od osnovnega cenovno ugodnega pa do ultra zmogljivega v najvišjem cenovnem razredu. Tokrat se je na testu znašel 13,3-palčni prenosnik serije Vostro.

  • Asus N73JF

    Danes najdemona trgu že veliko večjih prenosnikov, ki se ponašajo z zmogljivejšimi zasloni. Med takšne sodi tudi Asusov N73JF. Sliko nam prikazuje na 17,3-palčnem zaslonu, in to z ločljivostjo 1920 × 1080 pik, osvetljen pa je z LED diodami.

  • 17 palcev v naročju

    Zdi se, da se je dogajanje v računalništvu zadnje čase omejilo le še na tablice, in še posebej na Applov iPad. V resnici pa še vedno veliko več uporabnikov uporablja prenosne računalnike, tako doma kot v službi. Preizkusili smo največje, ki lahko v celoti nadomestijo velike namizne modele.

    Objavljeno: 31.5.2011 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Maj 2011 | Teme: preizkus, prenosnik
  • ASUS K52JT

    Asus K52JT je prenosnik bolj klasičnih, lahko bi rekli povprečnih mer. Ob veliki ponudbi velikanov in pa mini prenosnikov stavi na znano velikost in mere 15,6-palčnih prenosnikov. Računalnik je oblečen v plastično ohišje visokega leska, z drobnim sivo-črnim vzorcem. Ker smo pri takšnih računalnikih vajeni čiščenja prstnih odtisov, je dobrodošlo, da je ohišje okoli tipkovnice matirano in kakšnega večjega čiščenja od nas ne bo zahtevalo. Pokrov, ki ga sicer krasi še kromiran napis znamke, se odpira lepo in deluje kompaktno.

  • HP Envy 14

    HP s serijo Envy (v prevodu: zavidanje, "fovšija") meri na človeško značajsko pomanjkljivost. K sreči ni treba, da krava crkne sosedu, vsekakor pa si lahko privoščimo boljši prenosnik kot sosed. Z Envyjem je to lahko, saj je notes lepo oblikovan, z vgraviranim vzorcem na kovinskem ohišju, hkrati pa je več kot solidno strojno zasnovan.

  • Dell Latitude 2110, Dell Latitude 2110 Touch, Dell Latitude 2110 HD LED

    Samozvani poznavalci računalniškega trga so napovedali, da bo množična predstavitev tabličnih računalnikov, ki smo ji priča v zadnjih mesecih, povzročila sesutje prodajnih številk netbookov. Glede na ponudbo v računalniških trgovinah si upamo trditi, da se ta apokalipsa še ni začela. Paket treh netbookov, ki je prispel v naš laboratorij od izdelovalca Dell, nas še utrjuje v tem prepričanju.

  • Asus EEE VX6 Lamborghini

    Večina računalnikarjev praviloma ne dojema računalniške opreme kot modni dodatek. A po besedah tržnikov je to za marsikaterega nezahtevnega uporabnika kar pomemben dejavnik pri nakupu. Izelovalci z veseljem ustrežejo tudi takim kupcem, povezave z avtomobilskim svetom pa se ponujajo kar same od sebe. Tako smo od Asusa dobili netbook, ki nosi ime enega izmed najbolj znanih in prestižnih italijanskih avtomobilskih izdelovalcev - Lamborghinija.

  • HP Pavilion dv7 4050em

    Ko primerjamo klasične prenosnike z Applovimi rešitvami, si ne moremo kaj, da se ne bi obregnili ob to, da so njihovi izdelki veliko privlačnejši na pogled od drugače cenejših naprav, ki poganjajo operacijski sistem Windows. V zadnjih letih pa se tudi izdelovalci teh naprav trudijo napraviti boljši vtis, in HP v tem pogledu ne zaostaja. Nove Pavilione so odeli v nepobarvano aluminijasto ohišje, ki ga krasijo nevpadljivi vgravirani vzorci.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji