Teme - prenosnik

  • Dell Latitude E6400 (8576)

    Verjamemo, da nam te izpeljanke modela E6400 na zunaj ni treba posebej predstavljati, saj imata z že opisanim prenosnikom enake oznake po merah in ohišje enake kakovosti . Razlikuje ju predvsem zmožnost mobilnosti. To je tisto gonilo, ki je vodilo Dellove inženirje, da jih pri snovanju ni zanimala niti visoka končna cena.

  • Lenovo ThinkPad W700DS

    Pred kratkim smo v Monitorju preizkusili velikanski, 17-palčni prenosnik podjetja Lenovo, ThinkPad W700. Tokrat smo se spoprijeli s še težjim primerkom, ki je na zunaj praktično enak prvemu. Poglavitna razlika med njima je dodaten zaslon, ki izskoči iz ohišja glavnega zaslona na desni strani. Od tod tudi dodatni črki v oznaki prenosnika - DS pomeni namreč Dual Screen. Manjši zaslon lahko nagibamo naprej ali nazaj.

  • Toshiba Portege R600-10W

    V januarski številki Monitorja smo preizkusili Toshibin ultra lahki prenosnik Portege R600. Že takrat smo omenili, da sta dve različici tega prenosnika. Tokrat smo si podrobneje ogledali dražji model, Portege R600-10W. Osrčje prenosnika je povsem enako kot pri "cenejšem" modelu, ki ga sestavlja Intelov procesor Core 2 Duo SU9300 s taktom 1,2 GHz ter 2 GB pomnilnika. Razlika je le v disku. Tokrat je namesto navadnega 160 GB diska vgrajen 128 GB disk SSD (solid state disk).

  • Toshiba Qosmio G50-12K

    Toshibin razred Qosmio je znan predvsem po tem, da ponuja računalnike na steroidih, ki so zaradi svojih mer in teže prej namizni računalniki kot pa prenosni. Komur se je v januarski številki prenosni računalnik Qosmio X300 zdel velik, bo novi Qosmio G50 ocenil kot gromozanski.

  • HP EliteBook 2730p

    Včasih nas kar malce preseneča, kako uspeva izdelovalcem prenosnikov predstavljati tako zmogljive naprave, majhne, a primerno opremljene, lahke in hkrati trpežne. HPjev izbranec iz družine EliteBook, 2730p, je prav tak računalnik, ki navdušuje že ob prvi uporabniški izkušnji. Predstavlja posrečeno kombinacijo ultralahkega prenosnika in tankega tabličnega računalnika v eni napravi.

  • HP Compaq 2230s

    V poplavi lahkih, bolj poslovno naravnanih prenosnikov se Hewlett Packard med drugim predstavlja z bleščeče črnim malčkom preprostih linij, ki ga lahko kupimo pod imenom Compaq 2230s. Oblikovanju res ni kaj očitati: sijajno temno podobo elegantno dopolnjuje za dotik občutljiva površina za upravljanje zvoka, ki jo osvetljujejo diskretne LEDice.

  • Sony Vaio VGN-NS20E

    Sonyjevi prenosniki se večinoma lahko pohvalijo z dobro zasnovanim dizajnom ohišja in tudi temu modelu bi težko očitali kakšno oblikovno pomanjkljivost. Tudi tokrat preizkušeno srebrno ohišje je očem prijetno in deluje kakovostno kljub uporabi zelo delikatnega pristopa, pri katerem želi plastično ohišje imitirati kovinsko. Takšno igranje z ognjem se mnogim izdelovalcem ponesreči, Sony pa se je problema lotil uspešno, kljub temu da bo pozorno oko že na prvi pogled opazilo, kakšen je uporabljeni material.

  • Lenovo 3000 N500

    Lenovova serija prenosnikov 3000 sicer ni tako opevana kakor serija Thinkpad, kljub temu pa so tudi ti potrdili svojo kakovost, predvsem glede na ceno. Model N500 to zgolj potrjuje. Gre za povsem navaden prenosnik, katerega zaslon meri 15 palcev. O videzu skorajda nimamo kaj povedati - prenosnik deluje povsem umirjeno, notri mat črn, zunaj pa svetlo siv. Lučke stanja so razmeroma majhne, sijejo v modri in oranžni barvi, prenosnik ne priteguje prav nobene pozornosti.

  • Lenovo ThinkPad W700 2752-6PG

    Tudi po IBMovi prodaji blagovne znamke kitajskemu podjetju Lenovo ostajajo prenosniki ThinkPad sinonim za vrhunsko izdelavo in svojevrstno zadržanost pri uvajanju tehnoloških novosti. Prenosniki družine ThinkPad W700 odstopajo od slednjega. Na to kaže že njihova velikost, saj je 17-palčna diagonala zaslona največja med ThinkPadi.

  • Asus Bamboo U6V Series

    Asus je za Acerjem drugi najbolj znani tajvanski izdelovalec prenosnikov, vendar je njegova blagovna znamka prenosnikov manj cenjena in morda tudi po krivici spregledana med konkurenco. Ta je na trgu prenosnikov pač neusmiljena.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji