• Dell bo vztrajal z Linuxom

    Kmalu zatem ko je Dell v začetku minulega leta odprl spletno storitev IdeaStorm za pridobivanje povratnih informacij s strani uporabnikov, se je na prvem mestu seznama želja znašla možnost prednameščenega Linuxa. Slednjega je Dell sicer pred tem že ponujal na svojih računalnikih, vendar je ponudbo zaradi premajhnega zanimanja kupcev umaknil.

    Objavljeno: 16.4.2008
  • Windows XP Service Pack 3 konec aprila

    Microsoft bo paket popravkov Windows XP Service Pack 3 (SP3) izdelovalcem računalnikov ponudil že prihodnji teden, 21. aprila, vsem uporabnikom trenutno najbolj razširjenega operacijskega sistema na svetu pa jih bo preko sistem Windows Update ponudil 29. aprila. Zadnja posodobitev Windows XP je bila tudi sicer pričakovana za konec aprila, do natančnih datumov pa so se dokopali pri Neowinu.

    Objavljeno: 16.4.2008
  • Sharp-Willcom D4 stavi na Atom Centrino

    D4 WS016SH je UMPC podjetja Sharp-Willcom, ki je prva komercialno dostopna naprava s platformo Atom Centrino. Frekvenca procesorja Atom Z520 znaša 1,3 GHz, na voljo je 40 GB prostora na disku in 1 GB pomnilnika, ločljivost na dotik občutljivega zaslona z diagonalo 5 palcev pa znaša 1024 x 600 pik. Vgrajena je tudi kamera z ločljivostjo 2 milijonov pik, D4 podpira povezave Wi-Fi in Bluetooth 2.0 EDR, na njem pa teče operacijski sistem Windows Vista Home Premium.

    Objavljeno: 15.4.2008
  • Google App Engine tudi na Amazonovem EC2

    Bojazni, da bi aplikacije, razvite za Google App Engine (GAE) ostale za vedno zaklenjene na tej podlagi, so se hitro izkazale za neutemeljene.

    Objavljeno: 15.4.2008
  • Tuš dobil zastonj frekvence UMTS

    Agencija za pošto in elektronske komunikacije je podjetju Tušmobil brezplačno podelila dovoljenje za opravljanje storitev UMTS, za kakršno je moral Mobitel plačati več kot 100 milijonov evrov. APEK ta korak utemeljuje z dejstvom, da se je za frekvence zanimalo samo to podjetje, zato bo plačevalo le letno nadomestilo. Tušmobil je na podoben način prišel tudi do frekvenc GSM, ko je leta 2006 brezplačno pridobil Vegine frekvence.

    Objavljeno: 15.4.2008
  • Tudi R500 s 128 GB SSD

    Toshiba Portege R500 je ultralahki prenosnik, ki kljub vgrajeni optični enoti tehta manj kot kilogram, zdaj pa bo na voljo tudi konfiguracija z največjim negibljivim diskom med prenosnim računalniki, ki ima kapaciteto 128 GB. S tem se je Portege R500 pridružil modelu Dynabook SS RX1, ki je bil s takim diskom na voljo že pred nekaj tedni.

    Objavljeno: 14.4.2008
  • Računalnik za 250 evrov z Leopardom?

    Podjetje Psystar iz Miamija je začelo oglaševati računalnik Open Mac, ki je srednje zmogljiv PC, njegova posebnost pa je, da naj bi bil sposoben poganjati Applov Mac OS X 10.5 Leopard. Računalnik, ki se je tekom dneva najverjetneje iz preventivnih razlogov ali pa zaradi posredovanja Appla preimenoval v Open Computer, je na voljo za 399 dolarjev (okoli 250 evrov), sestavlja pa ga procesor Intel Core 2 Duo E4500 s frekvenco 2,2 GHz, 2 GB pomnilnika, trdi disk s kapaciteto 250 GB, integrirana grafična kartica Intel GMA 950 Graphics, zapisovalnik DVD in štiri vrata USB.

    Objavljeno: 14.4.2008
  • Asus Trinity HD 3850

    Podjetje Asus je predstavilo novo grafično rešitev za ljubitelje iger, ki združuje tri grafične procesorje na eni kartici, celota pa za delovanje uporablja poseben sistem vodnega hlajenja. Grafična kartica Trinity HD 3850 vsebuje tri procesorje ATI HD 3850 (RV670), od katerih vsak deluje pri taktu 660 MHz in vsebuje lasten pomnilnik velikosti 512 MB. Skupno je tako na voljo 1,5 GB pomnilnika GDDR3 pri taktu 1,7 GHz, pomnilnik in procesorji pa so vgrajeni v poseben modul MXM, ki ga je mogoče zamenjati z novejšimi rešitvami. Za učinkovito delovanje na majhnem prostor grafična kartica uporablja poseben sistem vodnega hlajenja, pri katerem je hladilnik vgrajen v zunanjo enoto z ventilatorjem, ki jo vgradimo namesto optične enote v ohišje računalnika. Pri Asus trdijo, da Trinity HD 3850 dosega v praksi 139% boljšo grafično zmogljivost kot primerljiva kartica z enim procesorjem. Za priključitev so na voljo kar štirje izhodi DVI, priloženi pa so tudi pretvorniki DVI-HDMI in DVI-VGA.

    Objavljeno: 13.4.2008
  • Novi poslovni laserji iz Hewlett-Packarda

    HP je razširil ponudbo laserskih tiskalnikov, večfunkcijskih enot in optičnih bralnikov za rabo v velikih podjetjih. Med novostmi je šest novih laserskih tiskalnikov, poslovni optični bralnik ter številni dodatki in storitve. Novi barvni laserski tiskalnik Color LaserJet CP6015 zmore natisniti kar 41 barvnih ali črno-belih strani na minuto, pri čemer potrebuje le 11 sekund za izpis prve strani. Tiskati zna z ločljivostjo 1200 x 600 pik na papir velikosti A3. Cene se gibljejo med 3.900 in 6.000 dolarji. Za večje skupine sta na voljo večfunkcijski napravi Color LaserJet CM6040 in CM6030, ki zmoreta natisniti 40 oziroma 30 črno-belih ali barvnih strani na minuto, podpirata pa tudi fotokopiranje, optično prebiranje in faksiranje dokumentov. V ZDA je treba zanje odšteti med 7.000 in 9.000 dolarji. Če zadostuje črno-belo tiskanje so na voljo večfunkcijske naprave LaserJet M9050 in M9040, ki nudita podobno lastnosti pri hitrosti tiska 50 oziroma 40 strani na minuto za ceno od 10.000 do 12.500 dolarjev.

    Objavljeno: 13.4.2008
  • Nvidia GeForce 9 tudi uradno

    Podjetje Nvidia je uradno predstavilo deveto generacijo grafičnih kartic GeForce, ob tem pa tudi nov sistemski nabor, ki je posebej optimiziran z novo generacijo kartic. Novosti so kartice GeForce 9800 GX2, GeForce 9800 GTX in GeForce 9600 GT. GeForce 9800 GX2 je ta hip najzmogljivejša grafična kartica, ki je z 256 jedri na eni kartici okoli 60% zmogljivejša od dosedanjih prvakov. Z uporabo dveh kartic z dvema procesorjema lahko med drugim povežemo vse štiri procesorje prek vodila SLI, kar dviguje procesno zmogljivost še višje. Cena posamezne kartice se giblje v območju 600 dolarjev. Kartice GeForce 9800 GTX imajo 128 procesnih jeder, povezati pa je mogoče dve ali tri kartice prek vodila SLI. Cene se pričnejo pri 300 dolarjih.

    Objavljeno: 12.4.2008
  • IBM-ov revolucionarni pomnilnik

    Raziskovalci družbe IBM razvijajo novo tehnologijo pomnilnikov, ki bo morda čez nekaj let povsem spremenila način, kako hranimo podatke. Nova tehnologija z imenom "dirkalna steza" (ractrack memory) naj bi omogočila trajno hrambo podatkov v pomnilnikih brez gibljivih delov, ki nudijo stokrat večjo zmogljivost, kot današnji pomnilniki Flash RAM. Nov tip pomnilnika hrani podatke v predelih imenovanih domenske stene (domain walls), med magnetnimi področji pri nanopovezavah. Pomnilniški medij je dobil ime "dirkalna steza" zaradi tega, ker podatki potujejo ("dirkajo") po nano žicah ("stezah"), med tem ko jih beremo ali zapisujemo. Podatek je prebran ali zapisan z uporabo šibkega magnetnega polja ustvarjenega s vrtenjem elektronov.

    Objavljeno: 12.4.2008
  • Nikon COOLPIX P80

    Nikon je predstavil nov model digitalnega fotoaparata v družini kompaktnih modelov z velikim zumom. Novi Nikon Coolpix P80 premore ločljivost 10,1 milijonov pik ter objektiv z 18-kratno optično povečavo in podporo za širokokotni telefoto (27-486 mm). Opremljen je s tudi stabilizatorjem slike VR, ročnim nadzorom osvetlitve (časa in zaslonke) in podpira visoko občutljivost do ISO 6400. Za ogled fotografij je na voljo 2,7-palčni zaslon LCD Na voljo je hitro slikanje 13 slik v polni ločljivosti na sekund, možnost snemanja videoposnetkov s 30 slikami na sekundo, 15 scenskih načinov pa omogoča prilagoditev fotografije okusu porabnika. Fotoaparat ima 52 MB notranjega pomnilnika, ki ga lahko razširimo s karticami SDHC. V prodaji bo od maja po priporočeni ceni 429 evrov.

    Objavljeno: 11.4.2008
  • Yahoo išče AOL, Microsoft pa News Corp

    Microsoftov načrt, da bo tako ali drugače prevzel družbo Yahoo, se je razvnel v mrzlično tekmo s časom in iskanja mogočih alternativ. Vodstvo družbe Yahoo več kot očitno ne želi v Microsoftov objem, zato so na dan prišle možne alternative, ki so bile še včeraj dobesedno nemogoče. Yahoo naj bi tako iskal možnost, da bi od družbe Time Warner kupil večji del družbe AOL, s čimer naj bi predvsem prepričali vlagatelje, da ponujajo boljšo alternativo od Microsofta. Neuradni podatki govorijo o prevzemni vrednosti okoli 10 milijard dolarjev. Dodaten ukrep, ki kaže na obup vodstva pa je objava načrta, da bo Yahoo v svojem iskalniku testiral oglasni sistem družbe Google. Microsoft med tem išče svoje alternative. Na dan je prišel podatek o možnosti povezave z družbo News Corp, ki je lastnik spletnega portala MySpace. Za zdaj še ni jasno, v kakšni obliki naj bi povezovanje potekalo.

    Objavljeno: 11.4.2008
  • Pripravite se na virtualizacijo

    Ste pripravljeni na uvedbo virtualizacije v vaše podjetje? Pravo znanje namreč lahko pomeni razliko med uspehom in polomom. Preberite, kako se lahko s HP-jem najbolje pripravite na uvedbo rešitev VMware.

    Objavljeno: 10.4.2008
  • Adobe Media Player

    Podjetje Adobe je predstavilo večpredstavni predvajalnik Adobe Media Player 1.0, ki temelji na nedavno predstavljeni spletni platformi Adobe AIR. Brezplačen predvajalnik je namenjen predvajanju video posnetkov v pretočnem zapisu, kot tudi posnetkom, ki so hranjeni lokalno na računalniku uporabnika. Media Player 1.0 prvič prinaša možnost predvajanj videop posnetkov v zapisu Flash, ki niso hranjeni na strežnikih in prek pretočnega zapisa posredovani uporabnikom. Glavni razlog je v dejstvu, da zna Adobe Media Player predvajati tudi najbolj kakovostne posnetke v visoki ločljivosti do 1080p.

    Objavljeno: 10.4.2008
  • Toshibini prenosniki igričarje

    Toshiba je v ZDA predstavila nove modele prenosnikov Satellite X205, ki dvigujejo tehnično mejo, kaj je mogoče vgraditi v prenosne računalnike. Novi računalniki, ki so namenjeni predvsem najbolj zagretim navdušencem nad igrami, namreč temeljijo na najnovejših procesorjih Intel 2 Duo T8300 in T9300 v 45nm arhitekturi, predvsem pa vsebujejo dvoje grafičnih kartic Nvidia GeForce 8600 M GT, ki so povezane prek vodila SLI. Za grafiko je namenjen 512 MB velik GDDR3, poleg tega pa lahko dodatno izkoristijo do 255 MB sistemskega pomnilnika ki je sicer že v osnovi velik 3 GB. Poleg optične enot sta vgrajena dva diska s skupno zmogljivostjo 320 oziroma 400 GB, prenosnik pa sliko prikazuje na17-palčnem zaslonu LCD. Cene se v ZDA pričnejo pri 2.000 dolarjih.

    Objavljeno: 10.4.2008
  • EMC kupuje družbo Iomega

    Družba EMC, največji ponudnik pomnilniških sistemov na svetu, vstopa na področje izdelkov za domačo z rabo z najavo prevzema podjetja Iomega. Za ameriško podjetje, ki je javnosti ostalo najbolj v spominu po izmenljivih medijih Zip, bo EMC plačal 213 milijonov dolarjev. S tem se je končala manjša bitka za družbo Iomega, saj je bila družba doslej v pogovorih za združitev z družbo Excel Stor, divizijo podjetja Great Wall Technology, kar so analitiki ocenili na sklopno vrednost čez 300 milijonov dolarjev. Iomega je pred tem že zavrnila nekoliko nižjo ponudbo družbe EMC, vendar je slednji kasneje ponudbo povišal in prepričal vodstvo družbe. EMC bo s tem prevzemom postal ponudnik malih sistemov NAS, zunanjih diskov in drugih izdelkov, ki so namenjeni pretežno za domačo rabo.

    Objavljeno: 10.4.2008
  • Bo stacionarna telefonija izumrla?

    Klasična telefonija prek fiksnih telefonskih priključkov vse bolj izgublja boj z mobilno telefonijo (in tudi z novejšo telefonijo IP). Po podatkih, ki so bili objavljeni v Nerevidiranem poročilu o poslovanju skupine Telekom Slovenije, je v letu 2007 število minut, opravljenih v mobilnem prometu (GSM/UMTS - Mobitel), prvič preseglo število minut, opravljenih v stacionarnem prometu (PSTN/ISDN). Če bi prišteli še minute v prometu drugega mobilnega operaterja Si.Mobil, je mobilna telefonija v Sloveniji proti stacionarni telefoniji "zmagala" že leto poprej.

    Objavljeno: 9.4.2008
  • Google App Engine

    Google je objavil razvojno različico storitve Google App Engine, s katero omogočajo razvijalcem razvoj spletnih programov, ki uporabljajo in delujejo na infrastrukturi družbe Google. Razvijalci lahko v okviru storitve App Engine uporabljajo enake gradnike, kot jih uporablja sam Google pri razvoju svojih storitev, med drugim so na voljo GFS (Google File System) in Bigtable (porazdeljeni pomnilniški sistem za strukturirane podatke). Razvojno okolje temelji na rabi programskega jezika Phyton. S pomočjo teh gradnikov je mogoče izdelati programe, ki so stopnjevano nadgradljivi za uporabo s strani poljubnega števila uporabnikov. V razvojni različici so orodja in storitve zastonj, omejena pa je poraba infrastrukturnih sredstev. Predogled je omejen na 10.000 razvijalcev, ki dobijo prostor za 500 MB podatkov in dovolj komunikacijske prepustnosti za 5 milijonov ogledov spletnih strani na mesec. Pričakovati je mogoče, da bo v končni različici App Engine plačljiva storitev, vsaj za v primeru večje uporabe sistemskih sredstev.

    Objavljeno: 9.4.2008
  • Nokia pripravlja napad na iPhone

    Nokia pospešeno pripravlja mobilni telefon, ki bo imel zaslon občutljiv na dotik in uporabniški vmesnik, ki ga krmilimo s prsti, podobno kot pri vzorniku, telefonu Apple iPhone. Okoli projekt z imenom "Nokia Tube" je znano le malo podrobnosti, Nokia pa je prvič napravo omenila na nedavni razvojni konferenci v ZDA. Za zdaj je jasno le to, da bo na telefonu mogoče izvajati programe v javi, precej bolj napredne pa bodo večpredstavne zmožnosti, ki bodo vključevale zmožnost nalaganja in predvajanja filmov. Finski proizvajalec se torej odziva na uspeh družbe Apple s podobnim konceptom, vendar skoraj leto dni za predstavitvijo iPhona. Podobne izdelke razvijajo ali pa so že predstavili pri korejskih družbah LG in Samsung ter pri družbi HTC.

    Objavljeno: 9.4.2008
  • HP s prenosnikom za šolarje

    Hewlett-Packard je v ZDA predstavil mini prenosnik z imenom HP 2133, ki je namenjen šolarjem in vsem tistim, ki računalnik potrebujejo pretežno za dostop do interneta. Novi računalnik je najnovejši odgovor na pravo "poplavo" cenejših, manjših in tehnično manj zahtevnih prenosnikov, katerih najbolj znana predstavnika sta Asus Eee in Intel Classmate. HP-jev prenosnik je v primerjavi s tekmeci nekoliko dražji, saj bodo v ZDA cene pričele pri 500 dolarjih, premore pa 8,9-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 768 pik. Prenosnik je zasnovan na osnovi procesorja Via C7-M in ustreznega sistemskega vezja z vgrajeno grafiko. Delovni tak je 1 GHz, HP 2133 pa premore tudi 512 MB velik pomnilnik in 4 GB velik Flash disk. Vgrajeni so vmesniki USB 2.0, Wi-Fi 802.11g, bluetooth, na voljo pa so še reže za kartice SD Card in ExpressCard. Celota meri 25,6 x 16,5 x 3,3 cm in tehta manj kot kilogram. Osnovni model uporablja Linux in odprtokodne programe, HP pa ima v pripravi tudi zmogljivejše različice z boljšo opremo in procesorji, ki bodo lahko poganjale tudi okolje Windows Visa. Na voljo je tudi veliko dodatkov, od zunanjih optičnih enot do video kamer.

    Objavljeno: 9.4.2008
  • Disk z video predvajalnikom

    Plextor je predstavil nov zunanji disk PX-MPE750U, ki ima prostora za 750 GB podatkov, med drugim pa ima vgrajen tudi video predvajalnik za posnetke v visoki ločljivosti. Poleg obilice prostora nudi možnost predvajanja filmov v zapisih DivX, Xvid, MPEG-1, MPEG-2, MPEG4 in DVD (Vob), prikazuje pa lahko tudi fotografije JPEG in glasbo v zapisu MP3. Vgrajeni so SCART, kompozitni in komponentni video izhodi, slednji pa podpira predvajanje video posnetkov v ločljivostih do 720p. Za prostorski zvok je na voljo koaksialni izhod SPDIF, ki podpira predvajanje prostorskega zvoka. V Sloveniji bo na voljo od maja za ceno 233 evrov.

    Objavljeno: 8.4.2008
  • Tretji LG Black Label

    Korejski proizvajalec mobilnih telefonov LG Mobile pripravlja tretji model iz družine modno oblikovanih mobilnikov družine Black Label. Tretji model, ki bo uradno predstavljen konec aprila, se bo pridružil dosedanjim modelom LG Chocolate in LG Shine, prav tako pa najbolj luksuznemu LG Prada. Tehnični podatki o novem telefonu so še skrbno varovani, imel pa bo na dotik občutljiv zaslon. Za zdaj še ni znano ali bo imel tudi drsno tipkovnico, kot ostali telefoni iz družine Black Label. Minimalistično obliko poudarjajo le tri tipke na prednji strani, ki skrbijo za osnovne telefonske funkcije. Vgrajen bo digitalni fotoaparat s 5 milijoni pik, odlika telefona pa bosta predvsem oblika in uporabljeni materiali. Prednja stran naj bi bila okrašena iz brušenega stekla, omenjajo pa tudi ogljikova vlakna in druge modne dodatke.

    Objavljeno: 8.4.2008
  • Si.Mobil z neomejenim mobilnim internetom

    Po neomejeni rabi interneta v ožičenih omrežjih smo v Sloveniji dobili tudi prvega ponudnika, ki nudi neomejen dostop do interneta prek mobilnih povezav. Družba Si.mobil - Vodafone ponuja odslej za 19 evrov mesečno po prometu neomejen dostop do interneta prek celotnega omrežja v Sloveniji. Trenutno nudijo 99,6% pokritost ozemlja s tehnologijo GPRS (80 Kb/s), 90% pokritost s tehnologijo EGDE (236 Kb/s) in okoli 25% pokritost ozemlja z najhitrejšo tehnologijo UMTS/HSDPA, pri kateri nudijo prepustnost 3,6 Mb/s. Že v letošnjem letu naj bi se pokritost s tehnologijo UMTS/HSDPA bistveno povečala, saj nameravajo pokriti vsaj vsa večja slovenska mesta in kongresna središča. Hkrati s predstavitvijo nove ponudbe so pocenili tudi dosedanje pakete mobilnega dostopa za zakupljeni mesečni promet v višini 10 MB, 100 MB in 10 GB, kjer je treba po novem odšteti 2, 6 oziroma 15 evrov mesečno. Cenejši je tudi prenos na KB pri morebitni prekoračitvi teh mejnikov.

    Objavljeno: 8.4.2008
  • Lenovo IdeaPad U8

    Podjetje Lenovo je na sejmu Intel Development Forum v Šanghaju predstavilo novega člana družine izdelkov IdeaPad, ki je namenjena domači rabi. Gre za ultra lahki tablični računalnik IdeaPad U8, ki temelji na pravkar predstavljenem procesorju Intel Atom. Računalnik naj bi imel 4,8-palčni zaslon LCD občutljiv na dotik, poseben optični senzor, ki deluje kot miška, posebnost pa bo numerična tipkovnica ob zaslonu, kar daje slutiti, da bo IdeaPad U8 mogoče uporabljati tudi kot telefon. Vgrajen bo sprejemnik GPS, kot tudi podpora za brezžična omrežja, med drugimi EDGE in kitajski TD-SCDMA. Pri Intelu, ki je posredoval prve podatke o prihajajočem računalniku imenujejo, ga imenujejo MID (alternativa Microsoftovi konceptu in platformi UMPC), kar pomeni, da bo verjetno uporabljeni operacijski sistem Linux.

    Objavljeno: 7.4.2008
  • Microsoft daje ultimat Yahooju

    Microsoft želi kot kaže na vsak način prevzeti družbo Yahoo, zato so dali vodstvu družbe tri tedne časa za zaključek pogajanj o združitvi, sicer bodo začeli izvrševati sovražni prevzem. V javnem pismu vodstvu družbe Yahoo najavljajo, da jih bodo sicer v okviru zakonskih okvirjev poskusili zamenjati, če pa ne bodo uspeli, bodo začeli vršiti pritisk na delničarje. Med drugim naj bi po potrebi znižali vrednost prevzemne ponudbe, kar naj bi negativno vplivali na vrednost delnic družbe Yahoo. Microsoft se je doslej dvakrat sestal z vodstvom Yahooja, vendar kljub temu niso začeli formalnih pogajanj o združitvi. Yahoo je pred tem zavrnil ponudbo Microsofta z oceno, da je ponujenih 31 dolarjev na delnico premalo. Analitiki menijo, da Microsoft skuša pospešiti postopke, saj bi želeli zaključiti prevzem, vključno z preverjanjem s strani pravosodnega ministrstva (DOJ), še preden se izteče mandat sedanji ameriški vladi z predsednikom Bushem na čelu.

    Objavljeno: 7.4.2008
  • Autodesk se predstavi

    Ameriško podjetje Autodesk, ki je najbolj znano po programu AutoCAD (in ki je bilo "spočeto" v Švici), je konec marca organiziralo dvodnevno novinarsko srečanje za področje jugovzhodne Evrope. Potekalo je v madžarskem mestecu Visegrad, namen pa je bil predvsem predstaviti izdelke in njihov pomen za arhitekte, oblikovalce in inženirje. Podjetje ima na svojem področju skorajšnji monopol, saj je njihova zastopanost med podjetji na seznamu Fortune 500 kar 98 odstotna, pri prvih sto podjetjih (torej Fortune 100) pa naj sploh ne bi našli programske rešitve konkurentov.

    Objavljeno: 7.4.2008
  • 2,6 milijona dolarjev za pizza.com

    43-letni američan Chris Clark je leta 1994 kupil domeno pizza.com in vsako leto zanjo plačeval 20 dolarjev naročnine. Vse dokler ni januarja letos slišal, da je nekdo leta 2006 prodal domeno vodka.com za 3 milijone dolarjev. Takrat se je odločil, da bo tudi sam poskušal iztržiti nekaj denarja, zato je domeno 27. marca uvrstil na dražbo z izklicno ceno 100 dolarjev. Čez teden dni je cena dosegla vrtoglavih 2,6 milijona dolarjev (1,7 milijona evrov) in Clark je privolil v prodajo.

    Objavljeno: 6.4.2008
  • MySpace z novo glasbeno storitvijo

    Največje omrežje za druženje MySpace bo v sodelovanju s tremi od velikih štirih glasbenih založb pripravilo novo spletno storitev, ki bo uporabnikom nudila brezplačno pretočno glasbo in videoposnetke, v zameno pa bodo morali uporabniki spremljati oglase. MySpace Music bo tudi prodajal glasbo v zapisu MP3, melodije za zvonjenje telefonov in vstopnice za koncerte.

    Objavljeno: 6.4.2008
  • Windows 7 že prihodnje leto?

    Prvi mož Microsofta v odhajanju Bill Gates je napovedal, da bo naslednik operacijskega sistema Windows Vista najverjetneje na voljo že prihodnje leto. Napoved se ujema s terminskim načrtom za naslednjo veliko različico Windows, ki se je v javnosti pojavil v začetku leta, vendar ima izjava ustanovitelja večjo težo.

    Objavljeno: 6.4.2008
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji