• Logitech predstavil majhen digitalni fotoaparat

    V Logitechu so predstavili Pocket Digital, digitalen fotoaparat velikosti kreditne kartice, ki je dovolj majhen, da ga je mogoče nositi v žepu. Z računalnikom se poveže preko USB kabla, prek katerega se polni tudi vgrajeni litijev akumulator, v notranji pomnilnik pa je mogoče shraniti 52 fotografij pri ločljivosti 1,3 milijonov slikovnih elementov. Majhne dimenzije objektiva kompenzirajo s tehnologijo Autobrite, ki omogoča natančnejšo predstavitev temnih in svetlih področij brez popačenj. Ohišje fotoaparata je narejeno iz brušenega aluminija. Izdelek bo v trgovine prišel pred začetkom poletja, tedaj pa bo znana tudi cena.

    Objavljeno: 17.5.2002
  • Prihaja Sun ONE

    Sun se je odločil, da bo družinam izdelkov iPlanet, Forte, StarOffice in Chili!Soft zaradi marketinških potreb dodal skupno ime Sun ONE. Nova imena so tako dobili Sun ONE Web Server (prej iPlanet Web Server), Sun ONE Portal Server (prej iPlanet Portal Server), Sun ONE Application Server (prej iPlanet Application Server), Sun ONE Directory Server (prej iPlanet Directory Server), Sun ONE Identity Server (prej iPlanet Directory Server, Access Management Edition), Sun ONE Messaging Server (prej iPlanet Messaging Server), Sun ONE Calendar Server (prej iPlanet Calendar Server), Sun ONE Integration Server (prej iPlanet Integration Server) Sun ONE Studio (prej Forte Tools For Java) in Sun ONE Active Server Pages (prej Chili!Soft ASP). S promocijo nove blagovne znamke Sun ONE je Sun začel v drugi polovici aprila, v maju pa bo predstavil tudi novo verzijo pisarniškega programa StarOffice 6.0.

    Objavljeno: 16.5.2002
  • PalmOS 5 zunaj junija

    Palmsource, Palmovo podjetje, ki je zadolženo za razvoj operacijskega sistema in pripadajoče programske opreme, napoveduje novo različico PalmOS 5. Delovne različice PalmOS 5 so med proizvajalci naprav krožile že od lanskega leta, januarja je izdelek prešel v razvojno različico, junija pa naj bi proizvajalci dobili dokončno različico.

    Objavljeno: 16.5.2002
  • Zemljevid na vaši spletni strani

    Podjetje Microsoft je predstavilo MapPoint.NET 2.0, njihov prvi prispevek k gradnikom za spletne storitve. S pomočjo paketa MapPoint.NET lahko na spletne strani enostavno vključimo zemljevide, navodila za dostop z avtomobilom, oddaljenosti, iskanje bližnjic, iskanje po bližnji okolici in drugo. Paket ponuja izbiro med devetimi jeziki, vsebuje pa zemljepisne podatke celega sveta in sezname ulic v ZDA, Kanadi in enajstih državah zahodne Evrope. MapPoint .NET ustreza odprtim standardom SOAP in XML, zato naj bi bil nadaljnji razvoj brez omejitev.

    Objavljeno: 16.5.2002
  • Tiskanje zaslonov LCD

    Raziskovalci v Philipsovih laboratorijih so prikazali prvi zaslon LCD, ki je dejansko >>natisnjen<< na neko površino, ta pa je lahko tudi ukrivljena. Današnji zasloni LCD se izdelujejo tako, da se med dve stekleni plošči pazljivo vnese tekoče kristale, ta drag in zapleten postopek pa se imenuje >>vacuum suction<<.

    Objavljeno: 16.5.2002
  • Združenje IEEE potrdilo svojo različico bluetootha

    Združenje IEEE, ki med drugim bdi nad standardi za brezžični ethernet, je potrdilo svojo različico bluetootha, ki je združljiva s trenutno uporabljeno različico 1.1. To je določila posebna interesna skupina za bluetooth (BSIG), ki je tudi razvila ta standard. BSIG sestavlja večina podjetij, ki se ukvarja z brezžičnimi omrežji, vendar se člani niso dovolj potrudili za promocijo standarda bluetooth, ki je še zmerom na stranskem tiru, zato mnogi pričakujejo dodaten zagon s potrditvijo s strani IEEE. Kljub vsemu pa še ni jasno, če bo IEEE 802.15.1, kot so pri IEEE poimenovali bluetooth, združljiv z novimi različicami bluetootha, ki jih bo predstavil BSIG.

    Objavljeno: 15.5.2002
  • Nov tip zaslonov?

    Japonski Bridgestone očitno ne bo več dolgo znan samo po avtomobilskih gumah in Formuli 1. Njegovi strokovnjaki so namreč izdelali poseben izredno droben prah, ki ga bo moč uporabiti v zaslonih, ki naj bi nadomestili zaslone LCD. Prah je tako droben (narejen je s pomočjo nanotehnologije), da posamezni delci v njem s pomočjo statične elektrike lebdijo, skupaj pa delujejo kot tekočina. Že najmanjši električni tok jih lahko usmeri v pravo smer in tako ustvari želene slike. Po Bridgestoneovih besedah bodo taki zasloni potrebovali le petstotinko električne energije, ki jo danes porabijo zasloni LCD, njihova odzivnost pa bo 100-krat hitrejša, s čemer bodo zelo primerni za zaslone, ki bodo prikazovali video posnetke.

    Objavljeno: 15.5.2002
  • Intel napoveduje vezja s taktom 10 GHz

    Intel razvija nov proizvodni postopek, ki bo omogočil še precej hitrejša vezja, kot doslej. Postopek EUV (Extreme Ultraviolet Lithography) bodo uporabljali za tiskanje izjemno majhnih integriranih vezij, kar bo omogočilo povečanje gostote tranzistorjev in izboljšanje lastnosti vezij. Foto-litografija je postopek pri izdelavi integriranih vezij, ko se na polprevodniški rezini s pomočjo mask dodajajo ali odvzemajo različne plasti, nov postopek pa omogoča uporabo svetlobe z manjšo valovno dolžino. S pomočjo nove tehnologije naj bi vezja delovala pri taktih nad 10 GHz, dosedanje tehnologije pa omogočajo takte do 2,4 GHz. To naj bi tudi omogočilo nadaljnji razvoj vezij v skladu z Mooreovim zakonom. Gordon Moore, eden od soustanoviteljev družbe Intel, je namreč nekoč izjavil, da se z razvojem tehnologije gostota tranzistorjev v vezjih vsaki dve leti podvoji. Prva vezja izdelana z napravo

    Objavljeno: 15.5.2002
  • Brezžičnih 100 Mb/s

    Intel je na konferenci IDF v Tokiju prikazal delujoč sistem brezžične komunikacije, ki je vzdrževala hitrost prenosa podatkov med 90 in 100 Mb/s. Komunikacija je potekala na razdalji le nekaj centimetrov, saj so morali zaradi še neurejenih ustreznih frekvenčnih zakonskih aktov v Japonski sprejemnik in oddajnik obdati z jekleno kletko. Intel pravi, da sicer sistem deluje na razdalji nekaj metrov, približno enako kot danes bluetooth, le da je 100-krat hitrejši. Z bluetoothom je primerljiva tudi zelo majhna poraba energije.

    Objavljeno: 15.5.2002
  • Celeroni z jedrom Pentium 4

    Dve družini procesorjev, ena za zahtevne in ena za nezahtevne uporabnike, sta med proizvajalci procesorjev običajni že nekaj let. Prav v času, ko se je AMD odločil za ukinitev svojega cenejšega procesorja Duron (nadomestil ga bo Athlon, medtem ko bo na vrhu ponudbe v kratkem 64-bitni Clawhammer), je Intel svojega Celerona zadržal in ga celo močno prenovi.

    Objavljeno: 14.5.2002
  • Bluetooth in Wi-Fi v enem procesorju

    Podjetji Intersil in Silicon Wave, ki se ukvarjata z izgradnjo rešitev na področju brezžičnega omrežnega povezovanja, sta družno razvili tehnologijo imenovano Blu802, ki združuje bluetooth in brezžični ethernet 802.11b (Wi-Fi) v enem namenskem procesorju. Blu802 omogoča hkratno delovanje obeh načinov brezžičnega povezovanja, ki sicer uporabljata isti frekvenčni spekter. Prvi izdelki z Blu802 bodo na voljo jeseni, med prvimi implementacijami pa naj bi bile seveda mini-PCI kartice za prenosnike.

    Objavljeno: 14.5.2002
  • Microsoft stavi na bluetooth

    Microsoft je predstavil nove brezžične naprave - tipkovnico, miško in koncetrator za osebne računalnike, ki uporabljajo tehnologijo bluetooth za brezžične povezave med napravami v osebno omrežje. Izdelki naj bi na police trgovin prišli v drugi polovici leta, še naprej pa bodo nudili dosedanje radijsko zasnovane brezžične rešitve. Sprejemna postaja bluetooth, ki jo priključimo s pomočjo priključka USB, lahko deluje tudi kot koncetrator za sedem naprav bluetooth, te pa so lahko oddaljene do deset metrov. Tehnologijo bluetooth danes uporabljajo v prenosnih digitalnih napravah in v mobilni telefoniji. Podjetje Microsoft bo za razvoj podpore za različne naprave ponudilo tudi brezplačni razvojni komplet.

    Objavljeno: 14.5.2002
  • Prihaja Matrox Parhelia-512

    Podjetje Matrox, nekoč eden od vodilnih proizvajalcev grafičnih procesorjev, je po dolgem zatišju končno temeljito prenovil svoje procesorje. Novice nosi ime Parhelia-512, gre pa za prvi tovrstni izdelek z 512-bitno notranjo arhitekturo. Grafični procesor sestavlja več kot 80 milijonov tranzistorjev, narejen pa je v 0,15 mikronski arhitekturi. Vodilo do pomnilnika DDR DRAM je široko 256 bitov in omogoča hitrosti prenosa podatkov do 20 GB/s. Pomnilnik, ki ga podpira Parhelia-512 je velik do 256 MB, posamezen procesor pa vsebuje dve vezji RAMDAC (s frekvenco delovanja 400 MHz) za podporo prikaza slike na dva zaslona sočasno (digitalna in analogna).

    Objavljeno: 14.5.2002
  • Canon SmartBase MPC400

    Canon je predstavil novega člana družine večfunkcijskih naprav SmartBase. Model MPC400 je eden ključnih v novi generaciji večfunkcijskih izdelkov, ki jih na računalnik priključimo z enim samim kablom in enim namestitvenim gonilnikom. Osnova nove enote je mehanizem brizgalnika Canon S630, kar zagotavlja tisk do 17 strani na minuto v črno-belem in 12 strani na minuto v barvnem načinu. Tako kot pri brigalniku tehnologija Single Ink omogoča uporabnikom zamenjavo vsake barvne kartuše posebej, s čimer je odpravljeno nepotrebno zapravljanje barvila.

    Objavljeno: 13.5.2002
  • Fusion g3, komunikacije na tretjo potenco

    Nemško podjetje Egeo je predstavilo nov modul Fusion g3 namenjen ročnim računalnikom Handspring Visor, ki združuje kar tri naprave - telefon GSM, sprejemnik GPS in dostop do interneta prek protokola GPRS. Fusion g3 je združljiv s vsemi Handspringovimi ročnimi računalniki, vsebuje pa kar dve razširitveni mesti za pomnilniške kartice kartice, prostor za kartico SIM ter lasten litijev akumulator, ki razbremenjuje akumulator ročnega računalnika. Kot telefon GSM deluje na dveh frekvenčnih področjih 900 in 1800MHz, podpira pa trudi pošiljanje sporočil SMS in dostop do podatkov prek protokola WAP. GPS del vključuje programsko opremo za navigacijo in načrtovanje ciljne poti.

    Objavljeno: 13.5.2002
  • IBM najavlja Storage Tank za leto 2003

    IBM je sporočil, da bodo novo generacijo programske opreme za nadzor in upravljanje pomnilniških sistemov začeli prodajati v začetku leta 2003. Projekt z delovnim imenom Stortage Tank ima kot cilj izgradnjo virtualnega datotečnega sistema, ki bo omogočal hranjenje, dostop, souporabo in upravljanje s podatki na pomnilniških sistemih podjetja IBM, pa tudi njegovih tekmecev. Prvi koraki pri tem projektu so bili opravljeni in najavljeni že leta 2000, med tem pa so se podobnih sistemov lotili tudi pri tekmecih EMC in Hitachi Data Systems. Slednji bo kot kaže sodeloval pri razvoju skupaj z IBMom, saj so nedavno podpisali strateško zavezništvo na področju pomnilniških sistemov in pomnilnikov. IBMova rešitev bo zasnovana na sistemu Linux, uporabljala podatkovni standard na podlagi jezika XML, predstavili pa jo bodo skupaj z novo generacijo strežnikov eServer xSeries.

    Objavljeno: 13.5.2002
  • Apple napoveduje novo različico OS X

    V uvodu v tradicionalno Applovo konferenco za razvijalce v kalifornijskem San Joseju (WWDC) je Applov direktor Steve Jobs simbolično pokopal >>klasični<< operacijski sistem MacOS (9.x), ki naj bi bil, vsaj kar se razvijalcev tiče, mrtev. Kot zgled podjetja, ki piše programe le še za OS X, je navedel kar Microsoft. Nato je predstavil novo različico operacijskega sistema OS X s kodnim imenom Jaguar, ki bo predvidoma izšla konec letošnjega poletja. Jaguar bo vseboval precej novosti in izboljšav delovanja. Datotečnemu brskalniku Finder bodo dodali večnitno delovanje in vgradili iskalni sistem. Priložena mu bo nova, tretja različica priljubljenega iskalnika Sherlock.

    Objavljeno: 13.5.2002
  • NTT DoCoMo testira javna brezžični omrežja

    Največji japonski mobilni operater NTT DoCoMo je pričel testirati javno dostopno brezžično omrežje na osnovi standarda 802.11b (WiFi), ki ga nameravajo ponuditi v komercialno uporabo že poleti. DoCoMo sicer že eno leto ponuja omrežje tretje generacije mobilne telefonije, z WiFi omrežjem pa namerava ponuditi uporabnikom še bistveno višje hitrosti prenosa podatkov na določenih točkah po večjih mestih. Dodatna prednost DoCoMojeve strategije je tudi v dejstvu, da kot mobilni operater lažje najde metodo obračunavanja dostopa do brezžičnega omrežja.

    Objavljeno: 12.5.2002
  • Oživljeni OpenMail

    Podjetje Samsung Data Systems, del južnokorejskega industrijskega velikana, skuša prodreti na svetovno spletno tržišče s sistemom za elektronsko pošto OpenMail, ki jo je lani odkupilo od podjetja Hewlett-Packard. V zadnjih sedmih letih je tekmo dobil poštni strežnik Exchange podjetja Microsoft, zato je Hewlett-Packard razvoj ustavil. Podjetje Samsung je že izdalo programski paket Contact 7.1, ki podpira možnost priključitve na strežnik za različne odjemalce, tudi za Outlook podjetja Microsoft in druge odjemalce s podporo za IMAP. V nadaljevanju naj bi podjetje Samsung izdalo še Contact 8.0, celovit sistem za elektronsko pošto podjetij, s katerim bodo spremenili sistem v večpredstavni UC (Unified Communications) sistem, ki bi podpiral elektronsko pošto, glasovno pošto in še vrsto drugih možnosti.

    Objavljeno: 12.5.2002
  • Microsoftovi varnostni izdelki

    Microsoft je ustanovil poslovni oddelek Security Business Unit (SBU), ki bo skrbel za varnostne izdelke na namizju, strežnikih in splošno v omrežjih. Oddelek bo najprej raziskal katere izdelke in servise uporabniki potrebujejo, nato pa bo odgovoren za njihovo izvedbo.

    Objavljeno: 12.5.2002
  • Elektronska reciklaža po evropsko

    Evropski parlament se je odločil, da bo začel delati red na področju elektronskih odpadkov, zato je v zvezi s tem sprejel kar nekaj določil. Do konca leta 2005 bo namreč na vsakega prebivalca EU odpadlo od štiri do šest kilogramov elektronskih smeti letno. Proizvajalci (predvsem tiskalnikov) ne bodo več smeli vgrajevati tako imenovane "pametne čipe", ki onemogočajo uporabo recikliranih kartuš ali izdelkov drugih proizvajalcev. Podjetja, ki izdelujejo elektronsko opremo, bodo morala že vnaprej poskrbeti za stroške reciklaže oziroma uničenja njihovih izdelkov po pretečenem roku uporabe. Tako naj bi bilo v prihodnje, stroške v zvezi s dosedanjimi odpadki pa si bodo razdelili proizvajalci glede na velikost in tržne deleže. Strokovnjaki priznavajo, da je v zvezi z direktivo o odpadkih še precej odprtih vprašanj. Ni še jasno, kdo bo izvajal nadzor nad izvajanjem direktive, zaenkrat pa tudi niso predvidene nobene kazni.

    Objavljeno: 11.5.2002
  • Microtek predstavil optični bralnik ArtixScan 2500f

    Microtek je predstavil optični bralnik ArtixScan 2500f, s katerim na nekaterih področjih orje ledino med namiznimi optičnimi bralniki. Bralnik z optično ločljivostjo 2500 pik na palec ima nova Kodakova tipala CCD z 42-bitno barvno globino in največjim dinamičnim razponom 3,9, kar ga uvršča ob bok zmogljivejšim bobenskim bralnikom. Bralnik ima tudi široko podporo branju različnim tipom prosojnih predlog, saj so poleg standardnih priložene tudi šablone za vse velikosti filmov srednjega formata, omogoča pa tudi branje brez uporabe steklene podlage, s čimer se izognemo t.i. Newton Ring popačenju. Za odpravo motenj je opremljen s posebnim podnožjem, ki duši tresljaje iz okolice. Bralnik priključimo na vmesnik FireWire ali SCSI II, priložena pa sta tudi krmilnika za oba načina priklopa.

    Objavljeno: 11.5.2002
  • Handspring prepolovil prihodek

    Tretje trimesečje ni postreglo z optimističnimi rezultati za proizvajalca ročnih računalnikov Handspring. Handspring je namreč ustvaril le 60 milijonov dolarjev prihodkov, kar je bilo dvakrat manj kot v enakem lanskem obdobju. Kljub temu jim je na letni ravni uspelo zmanjšati izgubo - z lanskih 27,2 na letošnjih 23,7 milijona dolarjev. Handspring je na tujih trgih ustvaril petino svoje prodaje, bodoče upe pa polaga predvsem v model Treo, ki je kombinacija ročnega računalnika in mobilnega telefona. V zadnjem četrtletju poslovnega leta pričakujejo med 47 in 57 milijonov dolarjev prihodkov, kar pa verjetno ne bo dovolj za izhod iz rdečih številk. Na trgu ročnih računalnikov je zaradi hude konkurence namreč velik pritisk na cene, tako da je bil Handspring pred kratkim prisiljen v pocenitev modela Visor Edge.

    Objavljeno: 11.5.2002
  • Alcatel nadgrajuje IP omrežja

    Francoski proizvajalec telekomunikacijske opreme Alcatel je predstavil novo tehnologijo, s katero bodo nadgradili zmogljivosti IP usmerjevalnikov in preklopnikov ter omogočili neprekinjen promet preko internetnega protokola med samimi usmerjevalniki. Pri Alcatelu so prepričani, da bo ta tehnologija, imenovana ACEIS, omogočala boljšo izrabo obstoječih omrežij IP, predvsem večjo kakovost prenosa, kar bo omogočilo širšo uporabo storitev kot so navidezna zasebna omrežja. Pri Alcatelu bodo ACEIS najprej implementirali kot programsko nadgradnjo v družino usmerjevalnikov Alcatel 7770 Routing Core Platform in stikal Alcatel 7760 Routing Switch Platform tekom tega leta. Novi Alcatelovi izdelki bodo že podpirali ACEIS.

    Objavljeno: 10.5.2002
  • Nokia in IBM združujeta moči v brezžičnih omrežjih

    Največje računalniško podjetje in največjih proizvajalec mobilnih telefonov sta napovedala združitev moči na področju javno dostopnih brezžičnih omrežij. IBM in Nokia nameravata ponujati celovite rešitve za ponudnike dostopa, vendar pa predstavniki podrobnosti še ne želijo razkriti. Prav tako še ni jasno katere standarde brezžičnega etherneta bosta podjetji podprli, saj čakajo na zakonske ureditve v nekaterih evropskih državah. Delno so se izrekli edino glede načina preverjanja pristnosti uporabnika, kjer se najbolj segrevajo nad karticami SIM, podobnimi kot se uporabljajo v mobilni telefoniji GSM, čeprav nameravajo podpreti tudi standard RADIUS. Predstavniki Nokie so še posebej poudarili, da javna brezžična omrežja ethernet ne bodo konkurenčna tretji generaciji mobilne telefonije, temveč komplementarna z njo.

    Objavljeno: 10.5.2002
  • Yahoo z izgubo

    Lastniki največjih spletnih dveri so zabeležili že šesto zaporedno četrtletno izgubo, vendar so ob tem napovedali boljše čase. V prvem četrtletju so vknjižili 53,6 milijona dolarjev neto izgube (lani 11,5 milijona dolarjev), ki pa je bila v večji meri "zasluga" novih računovodskih standardov. Po "starem" računovodstvu bi Yahoo v prvem četrtletju ustvaril celo 10,5 milijona dolarjev dobička. Sicer pa so v četrtletju ustvarili 192,7 milijona dolarjev neto prihodkov (lani 180,2 milijona dolarjev). Za naslednje trimesečje napovedujejo od 205 do 225 milijonov dolarjev prihodkov, v celotnem poslovnem letu pa med 870 in 910 milijonov.

    Objavljeno: 10.5.2002
  • IBM predstavlja podrobnosti procesorjev Power5 in Power6

    IBM se je odločil razmeroma zgodaj razkriti podrobnosti novih generaciji procesorjev Power, ki predstavljajo najmočnejše orožje v boju s podjetjem Sun za prestol na področju strežnikov Unix. Novi procesorji bodo vsebovali tehnologijo z imenom Fast Path, ki bo omogočala strojno izvajanje nekaterih opravil, ki jih danes izvaja (počasnejša) programska oprema. Procesor Power5, ki bo predvidoma nared leta 2004 bo tako pospeševal delovanje omrežnih funkcij, kot je na primer priprava podatkov za prenos prek omrežja. Temu bo leta 2006 sledil procesor Power6, ki bo koncept Fast Path popeljal še dlje - v sam procesor nameravajo namreč vgraditi funkcije, ki jih danes izvajajo podatkovni strežniki (Oracle, DB2) in strežniki za elektronsko poslovanje (WebSphere).

    Objavljeno: 10.5.2002
  • Amiga še ni rekla zadnje besede

    Za strojno in programsko opremo, temelječo na Amigi, nekdaj priljubljenem Commodorjevim računalnikom, že nekaj časa skrbi podjetje Amiga Inc., ki je nedavno predstavilo načrte za prihodnost. Novi rod teh računalnikov, imenovan AmigaOne, bo temeljil na procesorjih PPC G3 in G4. Vgrajen bo modem, omrežna kartica in grafični procesor na vodilu AGP, opremljen pa bo z do 2 GB pomnilnika. Skupaj z novim računalnikom bo na voljo tudi nov operacijski sistem AmigaOS 4, ki pa ne bo združljiv s starejšimi programi za Amigo. Zanje bo poskrbela posebna razširitvena kartica PCI, ki bo na voljo za doplačilo. Napovedali pa so tudi še novejšo različico operacijskega sistema AmigaOS. Ta bo v različici 5 združil programsko opremo za računalnike Amiga, ročne računalnike, internetne odjemalce in mobilne telefone.

    Objavljeno: 9.5.2002
  • Samostojni Birokratov derivat

    Zadnje čase smo priča vse tesnejšemu sodelovanju zunanjih računovodskih servisov in podjetnikov, ki želijo aktivneje sodelovati pri oblikovanju in obravnavi temeljnih računovodskih informacij. Za taka podjetja in samostojne podjetnike je podjetje Andersen izdalo programski paket >>Fakturiranje, blagajna s potnimi nalogi in knjiga pošte<<, imenovan po funkcijah, ki jih omogoča. Vloga računovodskega servisa tako vse bolj prehaja iz klasičnega knjigovodskega servisa v vlogo finančnega in davčnega svetovalca ter izvajalca računovodskih storitev z večjo dodano vrednostjo. Z uporabo Birokratovega samostojnega modula pa ima podjetnik v vsakem trenutku na voljo pregled nad uspešnostjo poslovanja ter pregled nad prihodki in stroški poslovanja.

    Objavljeno: 9.5.2002
  • Več vlaganj v opremo IT

    Mesečna raziskava, ki so jo izvedli med 268 direktorji v ZDA, je pokazala, da naj bi v naslednjih dvanajstih mesecih v povprečju povečali vlaganja v opremo IT za 7,7 odstotka, kar je največ v zadnjih dvanajstih mesecih. Med anketiranci jih 37 odstotkov sploh ni krčilo sredstev za vlaganja v IT. Največ denarja naj bi namenili za razvoj namenskih programov in nakup programske opreme za infrastrukturo. Skoraj vsi anketiranci (96 odstotkov) so iz Severne Amerike, od tega jih je 19 odstotkov iz industrije, deset iz finančnih družb in podjetij, ki nudijo tehnološke storitve, po osem pa iz zdravstvenega varstva in državnih ter lokalnih oblasti. 16 odstotkov anketiranih je iz podjetij z več kot pet tisoč zaposlenimi.

    Objavljeno: 9.5.2002
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji