• Samsung: Beležnica, ura in risalna tabla

    Samsung je na drugem Unpacked dogodku letos v Berlinu predstavil zvrhan koš novosti. Najprej velja izpostaviti nedvomno najbolj opremljeni pametni telefon v tem trenutku, Galaxy Note 3. Novi križanec med tablico in telefonom bo poleg svežega videza in imitacije usnja na hrbtišču imel večji, 5,7 palčni Super AMOLED zaslon polne ločljivosti (1920 × 1080), štirijedrni procesor Snapdragon 800 (2,3 GHz), 3 GB pomnilnika RAM, 32 ali 64 GB shrambe, 13 MP kamero s pametno stabilizacijo slike, bliskavico CRI LED ter 3200 mAh baterijo.

    Objavljeno: 5.9.2013 01:00
  • Novi Kindle in stare knjige

    Amazon je predstavil drugo generacijo osvetljenega elektronskega bralnika Kindle Paperwhite. Novinec bo glede na predhodnika imel boljši kontrast in učinkovitejšo vgrajeno lučko. Bo hitrejši, povezan z družabno storitvijo Goodreads ter omogočal listanje po knjigi z ohranitvijo trenutne pozicije. Novi Kindli bodo na voljo 5. novembra, žal ne za Slovence.

    Objavljeno: 4.9.2013 10:00
  • Android KitKat

    Na svetu je več kot milijarda naprav z operacijskim sistemom Android. Oziroma toliko jih je bilo do danes aktiviranih, so sporočili tiskovni predstavniki podjetja Google. Ob veseli novici so razkrili tudi ime prihajajoče različice najbolj priljubljenega mobilnega sistema na svetu.

    Objavljeno: 4.9.2013 09:00
  • Facebook spreminja politiko zasebnosti

    Facebook je napovedal spremembo svojih pogojev uporabe, in sicer spreminjajo besedilo v točkah, ki se nanašajo na varovanje zasebnosti in ravnanje s podatki uporabnikov. Ker so nazadnje te točke spreminjali lani decembra in ker gre za precej žgočo temo, smo si podrobneje pogledali, kaj bo drugače od jutri dalje.

    Objavljeno: 4.9.2013 06:00
  • Telefon s 4K

    Acer je predstavil prvi pametni telefon, ki lahko snema video v ločljivosti 4K. Ultra snemanje mu omogoča štirijedrni procesor Snapdragon 800, ki tiktaka z 2,2 GHz. Šest palčni IPS zaslon kljub temu, da ima 338 pik na palec (1920 × 1080), ločljivosti videa ne dohaja, zato si bodo morali uporabniki posneti material ogledati na primernem televizorju. Liquid S2, kakor se križanec med tablico in telefonom imenuje, ima še 2 GB pomnilnika RAM, 16 GB shrambe, poleg 13 MP kamere tudi 2 MP lečo za video pogovore ter 3300 mAh baterijo, ki naj bi napravi zagotavljala precejšnjo dolgoživost.

    Objavljeno: 4.9.2013 05:00
  • Microsoft kupuje Nokio

    Konec je sanj o Nokiinem telefonu z operacijskim sistemom Android!

    Objavljeno: 3.9.2013 08:00
  • LG Mini

    Korejski LG je tik pred sejmom IFA izdal eno od presenečenj, ki jih namerava predstaviti v Berlinu. Gre za tablico G Pad, ki ima 8,3 palca velik FullHD zaslon. Korejci zagotavljajo, da je G Pad prva tablica majhnega formata, ki se ponaša s polno ločljivostjo 1920 × 1200 pik (273 pik na palec). Google se z novim Nexusom 7 bržkone ne bi strinjal!

    Objavljeno: 3.9.2013 05:00
  • Telefon za telefon

    Tajvanski proizvajalec telefonov HTC je predstavil dva nova dodatka, ki nekaterim napravam iz njihovega portfelja pristajajo kot Zmajčice na košarkarsko tekmo.

    Objavljeno: 2.9.2013 07:00
  • Veliki napori za uničenje bitcoina terjali novo žrtev

    Pritiski na strani, ki kakorkoli poslujejo z bitcoinom, se nadaljujejo. Ta teden je nehala poslovati še ena izmed spletnih borz, kjer je bilo mogoče bitcoine pretvarjati v ostale valute. Tradehill je na svojih spletnih straneh sicer zapisal, da je prekinitev obratovanja le začasna in da bodo nazaj, a ni jasno, kdaj če sploh se bo to zgodilo.

    Objavljeno: 2.9.2013 06:00
  • Google resno z urami

    Medtem ko je Googlov največji rival Samsung tik pred predstavitvijo pametne ure nove generacije, je spletni velikan priznal, da je potihoma prevzel proizvajalca istovrstnih pametnih pripomočkov, podjetje WIMM Labs. Slednji je že leta 2011 razvil majhno, 1,4 palca veliko napravo, ki je znala prikazati vremensko napoved, preveriti elektronsko pošto in plačati kavo v priljubljeni ameriški verigi kofeinskega užitka Starbucks. Zaposleni podjetja WIMM Labs naj bi tako že nekaj časa pod okriljem Googlovega oddelka, zadolženega za operacijski sistem Android, razvijali pametno uro, ki zna na trg priti še pred očali Glass. V vsakem primeru Googlovi uri tekmecev ne bo manjkalo, enega bodo dobili že 4. septembra, ko bo razkrit Samsungov adut z imenom Galaxy Gear.

    Objavljeno: 2.9.2013 05:00
  • Archos znova s poplavo tablic

    Francoskemu proizvajalcu Archos moramo priznati, da je eden od najbolj neutrudljivih na področju tablic in drugih mobilnih naprav. Za sejem IFA v Berlinu tako vnovič napovedujejo predstavitev celega niza novih tablic in celo mobilnih telefonov.

    Objavljeno: 1.9.2013 01:00
  • Čudežna tipka za Android

    Včasih so najbolj preproste ideje obenem tudi najbolj učinkovite. To bi lahko trdili za zamisel drobne »pametne« tipke Pressy za naprave Android, ki omogoča, da z njo hipoma prikličemo katerokoli funkcijo na telefonu ali tablici.

    Objavljeno: 1.9.2013 01:00
  • Modna pametna očala

    Videti je, da bo Google čas od najave do začetka prodaje za pametna očala Glass izkoristil za to, da bo zadevo spremenil v pravcati modni dodatek. Po tem, ko so javnosti razkrili funkcionalnost pametnih očal, so se zdaj lotili oblikovanja alternativ. Zdi se, da doslej prikazani model pravzaprav ne bo tisto, kar bo Google poslal v redno prodajo.

    Objavljeno: 31.8.2013 01:00
  • Prozoren zvočnik

    Raziskovalcem iz univerze Harvard je uspelo sestaviti skupaj delujoč zvočnik iz izredno tankega prozornega materiala. Zvočnik uporablja tehniko ionske prevodnosti, ki so jo prvič uporabili v tovrstne namene. Rezultat je pravzaprav nekakšna umetna mišica, ki zna reproducirati zvok v celotnem slušnem območju.

    Objavljeno: 31.8.2013 01:00
  • Stavimo, kdo bo vodil Microsoft?

    Razprave in komentarji okoli najave, da se bo Steve Ballmer upokojil najkasneje v letu dni, se počasi umirjajo, a jih nadomeščajo vse bolj številna ugibanja, kdo bo vodil velikana po odhodu kapitana, ki je v družbi preživel 33 let. V ZDA so oblikovali pravcato stavnico z imeni kandidatov, ki bi se utegnili zavihteti na vrh Microsofta.

    Objavljeno: 30.8.2013 01:00
  • Odštekani tiskalniki

    Tiskalniki v današnjih časih ne sodijo ravno med najbolj vznemirljive elektronske naprave, vendar jih vsake toliko še vedno potrebujemo. Pri Samsungu menijo, da tudi v kombinaciji z mobilnimi napravami, v prvi vrsti telefoni. Povrh vsega skušajo s tremi prototipi, ki jih bodo prikazali na sejmu IFA v Berlini, vzbuditi zanimanje z nenavadnimi oblikami in prav tako nenavadnimi zmožnostmi.

    Objavljeno: 30.8.2013 01:00
  • Skype 3D

    Skype ima v laboratoriju delujoč prototip rešitve, ki omogoča videokonference v 3D tehniki. To je razkril Microsoftov podpredsednik Mark Gillett ob praznovanju desetletnice priljubljene spletne storitve. Ob tem je sicer poudaril, da je rešitev še sorazmerna daleč od množične rabe, saj primerna strojna oprema še ni povsem nared.

    Objavljeno: 29.8.2013 01:00
  • Hugo Barra zapušča Google

    Podpredsednik Googla in hkrati produktni vodja za operacijski sistem Android se je nenadoma in nepričakovano odločil, da zapusti družbo in sprejme delovno mesto pri kitajskem proizvajalcu telefonov Xiaomi.

    Objavljeno: 29.8.2013 01:00
  • Samsungov Ultra HD video zid

    Korejski proizvajalci so znani po tem, da na sejmih skušajo očarati obiskovalce s presežki. Samsung bo na tokratnem sejmu IFA v Berlini prikazal 98-palčni video zid (diagonala 2,5-metra!) sestavljen iz novih profesionalnih 31,5-palčnih monitorjev z izjemno tankim robom.

    Objavljeno: 29.8.2013 01:00
  • Galaxy Tab za otroke

    Samsung je objavil posebno različico tablice Galaxy Tab, ki je narejena specifično za otroško rabo. Galaxy Tab 3 Kids ima že na pogled otrokom prijazno podobo z živimi barvami ohišja in dodatno plastično zaščito robov.  

    Objavljeno: 28.8.2013 01:00
  • 4K televizorji se cenijo

    Čeprav število različnih modelov televizorjev z ločljivostjo 4K še zelo majhno, so cene že začele padati. Sony in Samsung sta skoraj sočasno pocenila svoje izdelke, ki so povrh vsega na voljo le v nekaterih državah.

    Objavljeno: 28.8.2013 01:00
  • Kobo predstavlja tablice za bralce

    Kanadski založnik digitalnih knjig Kobo je predstavil novo generacijo digitalnih bralnikov, v kateri so prvič našli prostor tudi tablični računalniki. Skladno s časi so dosedanji družini bralnikov Aura, ki temeljijo na zaslonih E-Ink, dodali še tablične računalnike Arc v velikostih 7 in 10 palcev. V primerjavi s tekmeci se želijo razlikovati predvsem po kvaliteti prikaza in vgrajeni programski opremi, ki je prilagojena ljubiteljem branje.

    Objavljeno: 28.8.2013 01:00
  • Po dveh mesecih ponovno novi Monitor

    Čez poletje smo pripravili novo številko Monitorja, ki je sedaj že na voljo na prodajnih policah. Fokus tokratne revije so naprave NAS. Majhne škatle, ki postajajo vse bolj popularne tudi za domače uporabnike, ponujajo veliko razmeroma varnega diskovnega prostora in ogromno različnih funkcionalnosti. Preizkusili smo petnajst novih modelov, pišemo pa tudi o tem, kaj storiti, če slučajno odpove disk (ali več njih).

    Objavljeno: 27.8.2013 09:00
  • Intelova vizija 3D kamer

    Intel je postal velik zagovornik in pobudnik tridimenzionalnega zajema video posnetkov, ki bo med drugim omogočil nove načine krmiljenja in interakcije z računalniki. Na posebnem dogodku so tako razkrili nekatere elemente razvojnih projektov, kot tudi svojo vizijo 3D krmilnih kamer prihodnosti.

    Objavljeno: 27.8.2013 01:00
  • Apple iPhone 5S in 5C v novih barvah

    Do predstavitve novih generacij pametnih telefonov Apple iPhone nas menda loči le nekaj tednov, medtem pa so v splet pricurljale doslej najbolj jasne fotografije in celo video posnetek ohišij za bodoče modele iPhone 5S in 5C.

    Objavljeno: 27.8.2013 01:00
  • Mobilna Hiša e-ksperimentov

    Hiša eksperimentov je pripravila aplikacijo za naprave Android preko katere se lahko poganja eksperimente kar preko telefona. Ideja ni nova, saj so že dlje časa načrtovali možnost upravljanja nekaterih eksperimentov preko spleta, kar pa so sedaj prenesli na mobilno platformo (v kratkem bo na voljo aplikacija tudi za iOS).

    Objavljeno: 26.8.2013 11:00
  • Windows 8.1 bo podpiral 3D tiskalnike

    Za 3D tiskalnike pravijo, da bodo naslednja velika uspešnica, tako v poslovnem kot domačem okolju. Microsoft je očitno podobnega mnenja, saj so nedavno napovedali podporo za 3D tiskalnike v novi različici okolja Windows 8.1. Pri Microsoftu želijo približati postopek izdelave predmetov s 3D tiskalniki manj izkušenim uporabnikom in načinu dela, kot je danes tiskanje 2D dokumentov.

    Objavljeno: 26.8.2013 01:00
  • iWork for iCloud že pri uporabnikih

    Po več tednih zasebnega preizkušanja je Apple odprl spletno pisarno iWork for iCloud vsem, ki imajo veljaven Applov račun. Ker spletna različica pisarniških programov, znanih iz okolja Mac OS in iOS, še ni povsem dokončana, so dostop odprli vsem, ki imajo veljaven račun v Applovem oblaku iCloud. Uporabniki lahko preizkusijo spletne različice urejevalnika Pages, preglednice Numbers in predstavitvenega programa Keynote.

    Objavljeno: 26.8.2013 01:00
  • Borza bitcoinov Mt.Gox ob 5 milijonov dolarjev

    Poizkusi oblasti, da bi zauzdali elektronsko valuto bitcoin, se kljub težavnosti tega početja nadaljujejo. Same valute zaradi njenega ustroja sicer ni mogoče nadzorovati ali blokirati, lahko pa poskrbijo za težave na mestih, kjer se ta valuta pretvarja v ostale valute. Sveže razkriti dokumenti kažejo, da so ZDA največji borzi za menjavo bitcoinov Mt.Gox zasegle že pet milijonov dolarjev sredstev.

    Objavljeno: 26.8.2013
  • Magnetki!

    Appleovi prenosniki imajo električno napajanje že kar nekaj let urejeno prek magnetkov, zaradi česar je priklop enostavnejši in varnejši, saj je prenosnik težje z žico potegniti na tla. Z napajalnim kablom se enostavno dotaknemo konektorja na prenosniku in tokokrog je sklenjen. Tehnologiji pri Applu pravijo MagSafe.

    Objavljeno: 25.8.2013 13:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji