• Google ukinja krajšanje spletnih naslovov

    Googlova priročna in zabavna storitev za krajšanje spletnih naslovov goo.gl se poslavlja.

    Objavljeno: 2.4.2018 09:00
  • Teslin Autopilot v težavah

    V Kaliforniji je 23. marca karamboliral Teslin model X – zaletel se je v betonsko ograjo ob cesti in zagorel. Šofer je v nesreči umrl.

    Objavljeno: 1.4.2018 08:00
  • Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.4.2018
  • ISL Light iOS omogoča delitev zaslona na iPhonu in učinkovito podporo na daljavo

    Poglejte na zaslon oddaljenega iPhona in ponudite tehnično pomoč strankam.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 1.4.2018
  • Britanci naj bi po Brexitu ostali tudi brez domen .eu

    Kot poroča The Register, je Evropska komisija v četrtek sporočila, da bodo britanska podjetja in posamezniki, ki v internetu uporabljajo evropsko domeno .eu, ostali brez nje.

    Objavljeno: 31.3.2018 10:00
  • Za ameriško vizo bo verjetno treba predati vse podatke o družabnih omrežjih

    Od državljanov tistih držav, ki za vstop v ZDA potrebujejo vizo, lahko mejni uradniki že sedaj (od maja 2017) zahtevajo dostopne podatke do njihovih družbenih računov, njihove stike v telefonu, zgodovino potovanj in še kaj. Mejni uradniki se lahko za dostop do teh podatkov odločijo, če ocenijo, da je konkretno osebo treba dodatno preveriti.

    Objavljeno: 31.3.2018 09:00
  • Vodilni pri Facebooku že leta 2016 dvomili v prakse podjetja

    Buzzfeed je včeraj objavil interni zapis Andrewa Boswortha, enega izmed vodilnih pri Facebooku (med drugim je bil soavtor osrednje lastnosti Facebooka – »News Feeda«), ki razkriva, da je bil leta 2016 skeptičen do politike podjetja, ki se trudi rasti na vse mogoče načine, brez omejitev.

    Objavljeno: 30.3.2018 12:00
  • Šef Tag Heureja meni, da sta Apple in Samsung koristna za tržišče luksuznih ur

    Na sejmu Baselworld, ključnemu dogodku za švicarsko industrijo ur in nakita, je Jean-Claude Biver, vodja blagovnih znamk Tag Heuer, Hublot in Zenith okaral svoje partnerje, da bi morali novince iz sveta pametnih ur kot so Samsung ali Apple, sprejeti med svoje. Povabiti bi jih morali na sejem, saj so prav oni tisti, ki mlade generacije navajajo na to, da na zapestju nosijo »nekaj«, kar pomeni, da bodo nekoč nosili tudi luksuzne ure, na katerih stoji švicarska industrija ur.

    Objavljeno: 29.3.2018 11:00
  • Google izgubil tožbo glede Jave v Androidu

    Android, danes najbolj razširjen operacijski sistem, je nekoč nastal tudi tako, da si je Google za razvojni jezik sposodil takrat Sunov jezik Java. Bolje rečeno, Google je za potrebe Androida razvil svojo različico Jave, ki pa je vendarle toliko podobna originalu, da je Oracle, ko je leta 2010 kupil Sun Microsystems, Google tožil. Google namreč za uporabo Jave pri Sunu/Oraclu ni pridobil ustrezne licence.

    Objavljeno: 28.3.2018 12:00
  • Huawei predstavil telefona P20 in P20 Pro

    Kot je bilo napovedano, je Huawei, eden izmed trojice največjih svetovnih proizvajalcev pametnih telefonov (ob Samsungu in Applu), predstavil trenutno najzmogljivejša telefona iz svojega arzenala – P20 in P20 Pro.

    Objavljeno: 28.3.2018 09:00
  • Na Brdu bo Evropska konferenca o veriženju blokov

    V sredo 11. aprila, se bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju odvijal prvi Evropski blockchain vrh (European Blockchain Summit), ki ga organizira slovensko gospodarsko-interesno združenje z imenom Blockchain Alliance.

    Objavljeno: 27.3.2018 11:00
  • Aretiran kolovodja hekerjev, ki so bankam ukradli milijardo

    V Alicanteju v Španiji so aretirali kolovodjo hudodelske združbe, ki je izvajala napada z malwarom Carbanak in Cobalt na banke v Evropi in Aziji. Skupina je od leta 2013 ukradla za več kot milijardo evrov premoženja, ves čas pa je svoja orodja izboljševala.

    Objavljeno: 27.3.2018 05:00
  • Kako se odklepajo iphoni

    Na internetu so se pojavile prve otipljive informacije o strojni opremi GrayKay, ki jo domnevno ameriški organi pregona uporabljajo za odklepanje iPhonov. Čeprav imamo prve fotografije, opise postopke in okvirne čase odklepa, ni čisto jasno, kako globoko v iOS je proizvajalec uspel prodreti.

    Objavljeno: 26.3.2018 20:00
  • Končno bralnik prstnih odtisov pod steklom?

    Trenutna »moda« zaslonov, ki zasedajo bolj ali manj celo sprednjo stran telefonov, onemogoča, da bi telefoni imeli na sprednji strani tudi bralnik prstnih odtisov. Večina telefonov je zato bralnik premestila na zadnjo stran, nekateri so spodaj pustili dovolj prostora za zelo nizek bralnik odtisov, medtem ko se je Apple bralniku v celoti odrekel in v iPhone X stavi na prepoznavo obraza (Face ID).

    Objavljeno: 26.3.2018 12:00
  • Se Bitstamp prodaja?

    Na Twitterju je novinar časnika New York Times izjavil, da mu je več virov potrdilo novico o prodaji slovenske menjalnice Bitstamp investitorjem iz Južne Koreje.

    Objavljeno: 25.3.2018 12:00
  • Niste na Facebooku? To še ne pomeni, da tam ni vaših zasebnih podatkov...

    To, da Facebook (in tudi druge aplikacije) ob namestitvi na telefon prosijo za dostop do naših kontaktov, je praktično samoumevno.

    Objavljeno: 25.3.2018 10:00
  • Prihaja microLED

    V bližnji prihodnosti se nam obetajo zasloni, ki uporabljajo novo tehnologijo, to je microLED. V primerjavi s klasičnimi LED obljubljajo boljši kontrast, nižji odzivni čas, več svetlosti in energetsko učinkovitost. Namenjeni bodo majhnim napravam, zlasti pametni telefonom, pametnim uram ipd. Medtem ko običajni LED zmorejo kakšnih 1000 kandel na kvadratni meter, jih bo microLED stokrat več. To pa je že dovolj, da je slika lepo vidna tudi na sončen dan sredi osvetljenega parka.

    Objavljeno: 24.3.2018 16:00
  • V Južni Koreji se borijo proti prekomernemu delu

    Mestna uprava južno korejskega Seoula bo začela z novo iniciativo, po kateri bodo ob petkih ob 20:00 vse računalnike javnih uslužbencev ugasnili in jih s tem prisilili, da gredo domov.

    Objavljeno: 23.3.2018 13:00
  • Objavljene specifikacije prihajajočega OnePlus 6

    V spletu so se pojavile fotografije specifikacij za prihajajoči telefon OnePlus 6.

    Objavljeno: 23.3.2018 10:00
  • YouTube bo poostril nadzor nad posnetki s strelnim orožjem

    YouTube bo zaradi vse večjega pritiska, povezanega s strelskimi obračuni v ZDA (predvsem s streljanji, ki se dogajajo v šolah), poostril nadzor nad posnetki, ki propagirajo ali se povezujejo na spletne strani za prodajo strelnega orožja in dodatkov zanj. Oglasili so se že nekateri, ki jih je v zadnjih dneh doletela odstranitev kanala (denimo podjetje Spike Tactical, ki se ukvarja z izdelavo orožja).

    Objavljeno: 22.3.2018 16:00
  • Google kupuje zagonsko podjetje Lytro za 40 milijonov dolarjev

    Sodeč po govoricah, ki se v zadnjih dnevih pojavljajo v spletu, naj bi Google kupil zagonsko podjetje Lytro, znano po inovativni tehnologiji fotografiranja.

    Objavljeno: 22.3.2018 13:00
  • Afera Facebook se nadaljuje: ni bila zgolj Cambridge Analytica

    V zadnji aferi s psihološkim profiliranjem uporabnikov Facebooka in drugimi nezakonitimi praksami, ki jih je počela Cambridge Analytica, se je sprva zdelo, da se s tem ukvarja le omenjeno podjetje. Toda podatki iz Facebooka uhajajo na vseh koncih, razkriva Sandy Parakilas, ki je bil v letih 2011 in 2012 zaposlen v Facebooku. Parakilas je bil v Facebooku zadolžen za preiskovanje vdorov in odtekanja podatkov in je pogosto opozarjal nadrejene, da Facebook nima prav nobenega nadzora nad temi podatki, a ga niso poslušali. Zato je zapustil podjetje.

    Objavljeno: 22.3.2018 05:00
  • Odkrita napaka v strojni bitcoin denarnici Ledger

    Mladi računalničar Saleem Rashid je odkril napako v strojni bitcoin denarnici (t.i. »hardware wallet«) podjetja Ledger (to denarnico smo pred časom preizkusili tudi mi), zaradi katere bi lahko napadalec ukradel denar iz računa, povezanega z denarnico.

    Objavljeno: 21.3.2018 12:00
  • YouTube olajšuje prenos v živo

    YouTube je občutno olajšal prenos videa v živo, saj po novem ne potrebujemo nobene dodatne programske opreme.

    Objavljeno: 21.3.2018 11:00
  • Tudi HTC z zaslonom do roba

    Pri HTCju so predstavili dvojico novih telefonov nižjega cenovnega ranga - hkrati gre za prva njihova telefona z zaslonom, potisnjenim do roba.

    Objavljeno: 21.3.2018 09:00
  • Čezmejni dostop do digitalnih vsebin v EU

    Aprila bo stopila v veljavo nova odredba Evropske Unije, enostavno imenovana regulacija o prenosljivosti (»Portability Regulation«).

    Objavljeno: 20.3.2018 13:00
  • Trump prepovedal trgovanje z venezuelsko kripto valuto

    Amerški predsednik Trump je podpisal izvršni ukaz, po katerem je ameriškim podjetjem in državljanom prepovedano kakršnokoli trgovanje z novo Venezuelsko kripto valuto, imenovano Petro.

    Objavljeno: 20.3.2018 11:00
  • Avtonomno vozilo do smrti povozilo peško

    "Prevozniško" podjetje Uber od decembra 2016 preizkuša povsem avtonomna vozila, pred dnevi pa je bilo tako vozilo do smrti povozilo peško.

    Objavljeno: 20.3.2018 09:00
  • Mladi genij, ki je nehote ustoličil Trumpa in brcnil Britance iz EU

    V svetu odmeva afera Cambridge Analytica, ki je prvikrat zares odkrito pokazala, kakšno moč imajo informacije ter kako je mogoče z analizo podatkov z družbenih omrežij krmiliti svet. V ospredju je podjetje Cambridge Analytica, ki ga je financiral ameriški republikanski milijarder Robert Mercer, soustanovila pa sta ga Alexander Nix in Steve Bannon, ki je bil na začetku Trumpovega mandata njegov glavni svetovalec.

    Objavljeno: 19.3.2018 15:00
  • Tudi Twitter naj bi prepovedal oglase, povezane s kriptovalutami

    Pred kratkim smo pisali o tem, da je Facebook prepovedal oglase za finančne produkte in storitve, ki so povezani z zavajajočimi ali goljufivimi promocijskimi praksami.

    Objavljeno: 19.3.2018 12:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji