• Android brez telefona

    Samsung posnema Apple. Tako pravijo sodišča in na to kažejo dejanja Korejcev. Oktobra bodo s početjem nadaljevali, saj na police pride pravi Android iPod oziroma Galaxy Player, kot mu rečejo pri Samsungu. Android brez telefona bo 16. oktobra na voljo v dveh različicah, ki se bosta najbolj razlikovali po velikosti zaslona. Večji, pet palčni, bo imel tudi enkrat močnejšo baterijo, medtem ko bosta oba imela procesorja z enim jedrom (1GHz), 8GB vgrajene shrambe, dve kameri (fotoaparat s 3,2MP in VGA za video pogovor) ter najnovejši Gingerbread, ki bo zagotovo glavni magnet za kupce, ki si dražjih telefonov ne morejo privoščiti, a bi vseeno uživali v gladkem delovanju operacijskega sistema Android. Cena večje naprave v ZDA bo 269 dolarjev, medtem ko bo štiri palčni bratec denarnico oškodoval za štirideset zelencev manj.

    Objavljeno: 28.9.2011
  • Evropa meri hitrost interneta

    Evropska komisija skupaj s podjetjem za merjenje širokopasovnih povezav organizira prvo vseevropsko študijo o učinkovitosti povezav do spleta. Poleg držav članic Evropske unije bodo hitrost širokopasovnih povezav merili tudi na Hrvaškem, Islandiji ter Norveškem. Prijavi se lahko slehernik. Dovolj je, da obiščemo spletišče SamKnows.eu, kjer izpolnimo prijavnico, nakar po pošti prejmemo majhno merilno napravo imenovano Whitebox, ki bo izvajala določene teste, medtem ko bo širokopasovna povezava neaktivna. Uporabnika njeno delovanje ne bo motilo. Prijavitelji se bodo skupaj z organizatorji na ta način borili za izboljšanje internetnega dostopa, hkrati pa jim s sodelovanjem ne bo kratena nobena izmed njihovih pravic. Whitebox ne spremlja posameznikovega spletnega udejstvovanja in ščiti njegovo osebno identiteto.

    Objavljeno: 28.9.2011
  • Novi Monitor že na prodajnih policah

    Mesec je zopet naokoli, zato je danes na voljo nova številka Monitorja. Tokrat smo obiskali nekaj zanimivih dogodkov, še najbolj izstopajoča je Microsoftova predstavitev novega sistema Windows 8. Gre za prva okna, ki bodo prilagojena tako za navadne računalnike kot za tablične modele. V živo smo si ogledali zmogljivosti novega sistema, ta prinaša ogromno novosti in sprememb. Do izida je sicer še zelo dolga pot, je pa z razvojno različico že vidna smer razvoja.

    Objavljeno: 27.9.2011
  • Prvi Ultrabook

    Nedavno napovedana alternativa Applovi prodajni uspešnici, Ultrabook, je dobila prvi rojstni dan. Asus bo 11. oktobra splovil prvega na Intelu osnovanega suhca z imenom UX21. Slednji se bo z Macbook Airom kosal na vseh področjih, vključno z obliko, baterijo in takojšnjo pripravljenostjo za delo. Čeprav naj bi prihodnji člani družine UX v osrčju imeli manjše Intelove procesorje Ivy Bridge, se bo UX21 zadovoljil s trenutno generacijo, Sandy Bridge. Kam bodo novinca cenovno umestili, ni znano, vendar zahtevana vsota zagotovo ne bo presegla dolarskega tisočaka. Predstavitveni dogodek se bo zgodil v New Yorku, čas do njega Asus odšteva na novi spletni strani posvečeni zgolj njihovim Ultrabookom.

    Objavljeno: 27.9.2011
  • Računalniške opice pišejo sonete

    Ameriški programer Jesse Anderson si je zamislil zanimiv projekt. Na Amazonovem oblaku EC2 je naselil virtualne opice, ki poustvarjajo Shakespearovo delo, A Lover's Complaint. Gre za računalniški program, s katerim želi Jesse preizkusiti zmožnosti Amazonove storitve in dokazati trditev, da bi neskončno število opic, ki bi naključno tipkale na neskončno število tipkovnic, v nekem trenutku ponovno ustvarile katerokoli izmed del velikega britanskega pesnika. Zamisel ni nova, saj so jo v živalskem vrtu Paignton Zoo praktično poskusili dokazati že leta 2003. Razen uničenih tipkovnic raziskovalci na koncu eksperimenta niso imeli česa pokazati. Tudi računalniški programi, ki so simulirali navidezno tipkanje opic, do danes niso imeli večjega uspeha. Tokrat je drugače, saj je Anderson zelo blizu prvemu končanemu delu. S kodo v programskem okolju Apache Hadoop je z zaporedji naključnih devetih znakov spisal že 99,990 odstotkov pesmi, A Lover's Complaint.

    Objavljeno: 27.9.2011
  • Zavidljive številke druge Galaksije

    Ob predstavitvi dveh novih različic Samsungovega telefona Galaxy S II, LTE in HD LTE, Korejci niso pozabili izpostaviti dosedanjega uspeha. V prvih šestih mesecih so kljub Applovemu pridnemu metanju polen pod noge uspeli prodati več kot 10 milijonov Galaksij S2. Številka je toliko bolj spoštljiva, če vemo, da se je aparat v Združenih državah Amerike šele začel prodajati. Novi napravi s povezljivostjo nove generacije (4G), večjima zaslonoma (4,5 in 4,65 palcev) in neverjetno ločljivostjo 1280 x 720 pik (model HD), se bosta najprej pojavili na domačem (Južna Koreja) trgu, kasneje pa dodali svoj piskrček tudi drugje po svetu.

    Objavljeno: 27.9.2011
  • Telefon s četrtino visoke ločljivosti

    Motorolin telefon s kodnim imenom Spyder bo kot prvi imel AMOLED zaslon ločljivosti 960 x 540, kar je četrtina pravega HDja (1080p). Visoko kontrastni qHD s štirimi palci in drobižem (4,3) ne bo edini adut naprave, ki naj bi na policah po neuradnih podatkih nosila naziv Droid RAZR. Dvojedrni procesor (1,2GHz), 1GB RAMa, 8MP kamera z dvojno osvetlitvijo LED Flash in sprednja HD leča uvrščajo novega Droida v sam vrh ponudbe na trgu. Naprava je logično nadaljevanje zgodbe modela Droid Bionic, ki je imel težave z zrnčasto sliko. Zahvaljujoč intenzivnim barvam in ostremu prikazu slike, ponovno utelešenje blagovne znamke RAZR slednjih zagotovo ne bo poznalo.

    Objavljeno: 26.9.2011
  • Intimni Apple

    Vse večje najave podjetja Apple v zadnjih letih so se odvijale v San Franciscu. Velike dvorane tega ameriškega mesta so tako prve ugledale obe tablici iPad ter vse štiri različice telefona iPhone. Z menjavo vodstva se ta tradicija končuje. Četrtega oktobra, ko bo Apple, to sedaj lahko že z gotovostjo trdimo, predstavil peto inačico svojega pametnega mobilnika, bodo oči javnosti uprte v Cupertino. Apple se je to pot odločil za intimnost lastnih prostorov. Če gre za težave pri določitvi točnega datuma predstavitve ali res le za osebno preferenco Tima Cooka, ni znano.

    Objavljeno: 26.9.2011
  • Lastniki iščejo kupce za Yahoo

    V javnost je pricurljalo interno sporočilo, ki ga je naslovil največji lastnik in ustanovitelj družbe Yahoo Jerry Yang, iz katerega je mogoče razbrati, da bo Yahoo morda kmalu našel nove lastnike in to v celoti ali pa celo po oddelkih. Sporočilo predvsem omenja, da imajo lastniki in upravni odbor na mizi več ponudb, ki jih bodo preučili in se odločili za najboljši pristop za družbo. Glede na to, da je Yahoo v zadnjih izgubil ogromno od svoje nekdanje tržne vrednosti in nikakor ne najde pravega recepta s katerim bi spreobrnili padanje interesa uporabnikov in ostale javnosti, se analitikom zdi najbolj logična poteza prodaje. Yahoo je bil pred leti že predmet namere prevzema s strani Microsofta, vendar so tedaj lastniki ponudbo zavrnili. Večini delničarjev je še zdaj žal, saj takšne ponudbe v prihodnosti skoraj zagotovo ne bodo videli.

    Objavljeno: 25.9.2011
  • Microsoft napoveduje izmenljive dodatke za telefone

    Ameriški patentni urad je objavil podrobnosti o patentu, ki ga je prijavil Microsoft na področju mobilne telefonije. Podjetje iz Redmonda je v dokumentu opisalo način, kako bi lahko na malih mobilnih telefonih lahko uporabljali različne izmenljive dodatke za posebne namene. Zamisel sicer v industriji ni povsem nova, saj sta nekaj podobnega, dodatno igralno palico, leta 2009 prikazala že LG in Verizon, vendar gre Microsoftov patent še precej dlje od tega. Microsoft napoveduje, da bodo prihodnji mobilni telefoni imeli možnost uporabe celega niza različnih perifernih enot, ki bodo med prenašanjem zdrsnili drug pod drugega, kot pri današnjih drsnih mobilnih telefonih. Poleg afanumerične tipkovnice naj bi prihodnji telefoni na istem mestu imeli drugi zaslon, dodatni akumulator, krmilno ploščo za igranje iger in morda še kaj.

    Objavljeno: 25.9.2011
  • Diginotar gre v stečaj

    Nizozemski overitelj digitalnih potrdil Diginotar je pod težo odgovornosti, ki izhaja iz nedavnih napadov in objave lažnih certifikatov, moral zapreti vrata in objaviti stečaj. V začetku septembra je izbruhnila afera, v kateri se je izkazalo, da je do tedaj uglede overitelj certifikatov bil žrtev vdora napadalcev, ki so na ta način uspeli nič hudega slutečim strankam podtakniti lažne certifikate. Lažni certifikati so se pokazali na različnih koncih sveta, največ pa so prizadeli uporabnike Googlovih storitev v Iranu. Kasneje se je izkazalo, da so lažni certifikati ciljali tudi na uporabnike storitev podjetij Microsoft, Skype, Twitter, Facebook, WordPress in celo agencij CIA ter MI6.

    Objavljeno: 24.9.2011
  • Najmanjši digitalni fotoaparat na svetu

    Iz Japonske prihaja doslej najmanjša digitalna video kamera oziroma fotoaparat Chobi Cam One, ki zaseda v praksi manj en kubični palec (okoli 16,3 kubičnih centimetrov), kljub temu pa premore tipalo z dvema milijonoma pik, za nameček pa zmore celo slikati video posnetke v VGA ločljivosti. Fotoaparat, ki je v praksi videti kot igračka iz kake zbirke Lego kock, posnetke shranjuje na kartica microSD, eno polnjenje akumulatorja, ki traja približno eno uro, pa zadostuje za okoli 30 minut fotografiranja. Celota glede na izjemnost v miniaturizaciji sploh ni draga, saj bo za Chobi Cam v ZDA potrebno odšteti le 99,95 dolarjev (dobrih 73 evrov).

    Objavljeno: 24.9.2011
  • Intelov 50-jedrni procesor gre najprej v Texas

    Intel in Univerza iz Teksasa sta sklenila sporazum, po katerem bodo v ugledni izobraževalni ustanovi kot prvi na svetu lahko uporabljali super računalnik z Intelovimi procesorji, ki imajo na enem vezju kar 50 jeder. Novi super računalnik, ki bo dokončan leta 2013, bo vseboval dovolj procesne moči, da bo zmogel procesirati 10 PetaFLOPSov (10 milijard ukazov s plavajočo vejico na sekundo). Za Intel bo ta predstavljalo prvo praktično rabo arhitekture Knights Corner, ki jo Intel razvija za računalnike za znanstveno rabo.

    Objavljeno: 23.9.2011
  • Facebook širi družabno izkušnjo

    Facebook je na razvojni konferenci F8 razkril niz novosti, s katerimi želijo uporabniško izkušnjo glede deljenja informacij in povezovanja med prijatelji dvigniti še stopnjo višje kot doslej. Prva novost je nova podstran Timeline, s katero uporabnik vse svoje prispevke, informacije, dogodke in druge informacije prikaže na kronološki način od izbrane točke naprej. Uporabnik se lahko na tej podstrani odločiti objaviti le določene vsebine in mejnike, ki jih sicer na običajnem zidu z novicami ne bi ali pa bi bile te nepregledne.

    Objavljeno: 23.9.2011
  • Drzni načrti in slabi rezultati odnesli Apothekerja

    Upravni odbor družbe Hewlett-Packard se je odločil, da bo razrešil dosedanjega glavnega direktorja Leota Apothekerja in na njegovo mesto postavil nekdanjo direktorico eBaya Meg Whitman. Tako se je manj kot mesec dni za presenetljivimi odločitvami družbe, da izloči posel povezan z osebnimi računalniki, ukine program tabličnih računalnikov in pametnih telefonov ter za visoko vsoto kupi družbo Autonomy, zaključila pot nekdanjega direktorja družbe SAP, ki je na čelu Hewlett-Packarda preživel komaj slabo leto.

    Objavljeno: 23.9.2011
  • Logitech in iPad zamenjujeta daljince

    Logitech je predstavil zanimivo novost v družini izdelkov daljincev Harmony, ki so v rabi za nadzor različnih elektronskih naprav v domačem okolju. Pri tokratni novosti imenovani Harmony Link pa ne gre za klasičen daljinski upravljavec, temveč za dodatek, ki omogoča krmiljenje hišnih naprav s pomočjo tabličnega računalnika Apple iPad. Harmony Link je lična okrogla naprava, ki sprejema signale iz iPada prek vmesnika WiFi, na naprave pa jih posreduje prek večsmernega infrardečega vmesnika. Pomemben člen v tej ponudbi je brezplačen programa za operacijski sistem iOS, ki omogoča grafični prikaz daljinski upraviteljev, pa še marsikaj več kot to. Na iPad lahko denimo naložimo TV spored skupaj s slikami in opisi programov, ob izbiri pa Harmony Link sam poskrbi, da vključi vse potrebne naprave in preklopi na pravi TV kanal. Podobno zna početi z domačo zbirko DVD in CD plošč oziroma drugega večpredstavnega materiala. Harmony Link stane 99 dolarjev.

    Objavljeno: 22.9.2011
  • Adobe Flash 11

    Adobe je najavil novo različico programa Flash Player 11, s katero želijo javnosti in konkurenci poudariti, da so še vedno vodilni na področju podajanja internetnih vsebin in aplikacij. Kot je znano, vsebine v Flashu sicer že od začetka zavrača Apple na svoji platformi iOS, nedavno pa je v javnost prišla tudi informacija, da bo Microsoft v Windowsih 8 z vmesnikom Metro po vsej verjetnosti prepovedal dodatke, kakršen je Flash.

    Objavljeno: 22.9.2011
  • Nikonova nova dvojčka

    Danes je Nikon na tiskovni konferenci predstavil dva nova digitalna fotoaparata z izmenljivimi objektivi, a brez zrcal in zaklopa. Gre torej za Nikonov vstop v segment, kjer sta doslej najmočnejša Panasonic ter Olympus, Nikon pa svojo novo serijo imenuje One, po njihovo pa gre za kamere A-CIL (Advanced Camera with Interchangeable Lens). V njej so predstavili dva aparata, modela J1 ter V1.

    Objavljeno: 21.9.2011
  • Tiskalnik, ki je nekoliko drugačen

    Priznati je treba, da so danes tiskalniki ena od tistih računalniških komponent, ki pritegne zelo malo pozornosti. Proizvajalci so v zadnjih letih vanje vgradili cel niz novosti, kot so brezžični vmesniki, pa bralniki pomnilniških kartic in zasloni na dotik za upravljanje in predogled slik. Kljub temu vse te novosti niso bile dovolj, da bi pritegnile več kot skromno pozornost.

    Objavljeno: 21.9.2011
  • Nvidia Kal-El ima 4+1 jedro

    V javnosti je že nekaj časa znano, da Nvidia pospešeno pripravlja svoj prvi štirijedrni procesor za uporabo v tabličnih računalnikih in morda celo pametnih telefonih, ki mu interno pravijo projekt Kal-El. Štiri jedra, ki temeljijo na arhitekturi ARM Cortex A9 naj bi zagotavljala večjo zmogljivost, manjšo porabo energije in izboljšano realistično fizikalno obnašanje pri igranju iger.

    Objavljeno: 21.9.2011
  • STAN za boljši 3D

    V nemškem inštitutu Fraunhofer menijo, da je mogoče današnji tridimenzionalni prikaz video posnetkov še precej izboljšati. Zlasti pri zaslonih, ki podpirajo avtostereoskopski prikaz (brez očal), prihaja do izraza problem majhne globine prostorskih posnetkov. Po trditvah raziskovalcev je to tudi zato, ker je večina gradiva posnetega le z dvema kamerama oziroma objektivoma. Zato so pri Fraunhoferju razvili nov sistem imenovan STAN (STereoscopic ANalyser), ki omogoča sočasno snemanje s kar štirimi kamerami. Ključni del sistema je algoritem, ki v posnetkih identificira skupne dele in iz štirih naredi en sam posnetek, ta pa premore menda precej večjo prostorsko globino, kot posnetki narejeni z dvema kamerama. Za zdaj gre le za prototip, ki pa utegne najti v prihodnje mesto v profesionalnih izdelkih.

    Objavljeno: 20.9.2011
  • Tretjina Američanov raje pošilja sporočila, kot govori

    Ameriški raziskovalni center Pew, ki raziskuje različne vidike sodobnega življenja ameriške družbe, je objavil zanimivo raziskavo, ki nazorno prikazuje odvisnost Američanov od sodobnih komunikacijskih tehnologij. V raziskavi, ki je zajela 2.200 ljudi, od katerih ima 83% mobilni telefon in 73% redno pošilja in prejema kratka elektronska sporočila, so ugotovili, da skoraj tretjina (31%) raje komunicira prek elektronskih sporočil kot pa govori s sogovornikom prek telefonske povezave. 53% vprašanih sicer še vedno raje govori prek telefona, 14% pa je takih, ki se odločajo glede na situacijo.

    Objavljeno: 20.9.2011
  • Google ponuja elektronsko plačevanje z MasterCardom

    Google je objavil prvo generacijo elektronskega plačilnega sistema Wallet, ki so ga prvič najavili v letošnjem maju. Elektronska denarnica je sprva na voljo za mobilne telefone Google Nexus S 4G v ameriškem omrežju Sprint, kasneje pa naj bi ponudbo razširili tudi za druge naprave, omrežja in geografska področja. Na začetku je mogoče storitve in izdelke plačevati s pomočjo elektronskih različic kartic MasterCard in Googlove lastne predplačilne kartice, slednjo lahko polnimo z poljubno drugo plačilno kartico. Podjetje pa je hkrati najavilo, da bodo v prihodnjih različicah podprli tudi kartice Visa, Discover in American Express, s katerimi so že v dogovoru.

    Objavljeno: 20.9.2011
  • 20. obletnica interneta v Sloveniji - drugič

    V petek, 23. septembra ob 14 uri bo na Institutu Jožef Stefan ponovna obeležitev 20. obletnice interneta v Sloveniji. Na okrogli mizi na temo Kje smo in kam gremo na področju elektronskih komunikacij? oziroma Kakšen Internet želimo? bodo sodelovali Jelko Kacin, evropski poslanec, Nikolaj Simič, nekdanji prvi direktor APEKa, Ivica Kranjčević, trenutni predsednik uprave Telekoma Slovenije, Davor Šoštarič, direktor IZUMa, Mitja Doma, Ljudmila in Open Society, Mitja Štular, Telekom Slovenije in Borka Jerman Blažič, Institut “Jožef Stefan, ki je sodelovala pri vzpostavitvi prvih mednarodnih povezav po protokolu TCP/IP pred dvajsetimi leti v komaj samostojni Sloveniji. Program se bo ob 16 uri nadaljeval z Nočjo raziskovalcev na Institutu “Jožef Stefan” in ob 18 uri na Prešernovem trgu.

    Objavljeno: 19.9.2011
  • Zunanji disk za mobilne čase

    Western Digital je prenovil podporo za mobilne naprave, s katerimi je odslej mogoče na preprost način dostopati do vsebin na zunanjih omrežnih diskih WD My Book Live. Nove aplikacije WD 2go in WS 2go Pro omogočajo, da uporabniki mobilnih naprav Apple iOS (iPad, iPhone, iPod Touch) in Google Android dostopajo do podatkov na diskih, ne glede na to, ali se nahajajo v domačem omrežju ali pa do teh dostopajo prek interneta. V slednjem primeru je povezovalni člen spletna storitev W2GO, ki omogoča varen dostop do podatkov v domačem omrežju, sicer varovanim z požarnimi zidovi.

    Objavljeno: 19.9.2011
  • LG-jev telefon, ki meji na računalnik

    Na spletu so se pojavile informacije o novem pametnem telefonu LG LU6200, ki se po tehničnih lastnostih že spogleduje z računalniki in tablicami. Novinec, ki je menda mišljen predvsem za južnokorejski trg, bo imel 4,5-palčni zaslon z ločljivostjo kar 1280 x 720 pik (720p), kar bo dovolj za spremljanje video posnetkov v visoki ločljivosti. Vgrajen bo imel dvojedrni procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1,5 GHz, grafični podprocesor Adreno 220, 1 GB RAM in 4 GB vgrajenega pomnilnika Flash, ki ga lahko razširimo s karticami.

    Objavljeno: 19.9.2011
  • Nov urejevalnik za YouTube

    Priljubljeni spletni servis YouTube ima po novem vgrajen povsem nov urejevalnik, ki omogoča urejanje video posnetkov neposredno prek spletne storitve. Za razliko od dosedanjih poizkusov, ki so bili dosegljivi na eksperimentalni strani TestTube, novost ni namenjena zgolj razrezu in združevanju video posnetkov, temveč lahko opravi osnovne popravke, ki izboljšajo kakovost video posnetkov.

    Objavljeno: 19.9.2011
  • Sony spreminja pogodbo

    Po letošnjih hudih napadih na Sony, ko so nepridipravi vdrli v omrežje PSN in ukradli 77 milijonov uporabniških podatkov, pripravlja japonsko podjetje dodaten nivo zaščite. Ampak pozor, namesto, da bi bolje varovali svoje storitve, bodo raje odebelili zid na strani uporabnikov. Ko se bo posameznik naslednjič prijavljal v dotično omrežje, ga bo pričakala nova pogodba. Brez njene potrditve bo igralec ostal zunaj. Spremenjeni splošni pogoji uporabe niso nekaj novega pri sodobnih digitalnih storitvah in uporabniki jih običajno sprejmejo, ne da bi vedeli, kaj v njih je. Sony je dopolnil z drobnim tiskom pogodbo na ta način, da se vsak uporabnik, ki jo sprejme, odreče pravici do skupinske tožbe. V morebitnih sporih se bo tako vsak primer obravnaval ločeno. Razumljivo saj bodo vdori v PSN, Sony Online Entertainment, Sony Ericsson Canada in Sony Music Entertainment v Grčiji, stali matično podjetje večjo količino zelencev. Prizadeti uporabniki so se združili in skupaj tožili Sony. Po novem to, ne bo več mogoče in vprašanje je, kdo bo imel toliko denarja, da bi se velikana lotil sam. Očitno so Japonci pri opravičilu javnosti držali fige v žepu.

    Objavljeno: 18.9.2011
  • Prihajajo super telefoni

    V Istanbulu, kjer poteka srečanje Innovation Qualcomm je podjetje Qualcomm predstavilo načrte za nadaljnji razvoj mobilnih procesorjev Snapdragon. Kljub temu, da so se prisotni strinjali, da ni vse v hitrosti osrednjih procesorskih enot, ampak je poudarek na izkoristku, ki ga je operacijski sistem iz njih sposoben iztisniti, so Qualcommovci predstavili obilo novosti. V prihodnosti prihaja na primer štirijedrnik naslednje generacije, Snapdragon 2.5GHz z Adreno GPUjem, ki bo vseboval podporo tretji dimenziji, resnični HD ločljivosti in izboljšano 3G povezavo. Še pred omenjenim sanjskim procesorjem bo Qualcomm dal na trg tri enote sedanje generacije, med katerimi bo ena namenjena splošnemu občinstvu, druga tablicam in tretja naprednemu igranju. Našteti procesorji pridejo na trg še letos, medtem ko bo Snapdragon naslednje generacije ugledal luč sveta v začetku leta 2012.

    Objavljeno: 18.9.2011
  • Novi Windows ne mara Flasha

    Prihajajoča Okna 8 bodo, skladno s tradicijo, ob prihodu vsebovala nov spletni brskalnik. Internet Explorer v Metro stilu (prirejen za tablice) je videti slastno, deluje hitro in ne mara vtičnikov. Razvijalci so odsotnost slednjih opravičevali s skrbjo za varnost uporabnikov, zanesljivostjo delovanja in uporabo jezika HTML5, ki naj bi povsem nadomestil potrebo po dodatkih tipa Flash. Za povezavo s starim svetom bo Metro IE vseboval možnost alternativnega pogleda (ang. Use Desktop View), ki bo uporabnika prestavil v namizno različico spletnega brskalnika, kjer bo vse delovalo po starem. Podjetje Adobe je v skrbeh, po Applu mu hrbet obrača tudi Microsoft.

    Objavljeno: 17.9.2011
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji