• Do denarja lahko pridete le v nekaj minutah!

    Odslej vam omogočamo, da lahko v mobilni banki Klikin do 15.000 evrov pridete le v nekaj minutah – brez obiska bančne poslovalnice. Gre za prelomno novost, saj boste celoten postopek – od ponudbe do prejema denarja na osebni račun – izpeljali v mobilni banki. Nepredvidljivi dogodki bodo tako malo bolj obvladljivi, vi vselej korak pred presenečenji, vaše želje pa hitreje uresničljive.

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 21.12.2017 15:00
  • Magic Leap je končno predstavil svoj (pol)izdelek

    Magic Leap, ki javnost že nekaj let draži z obljubami, kaj bo zmogel njihov sistem za nadgrajeno resničnost, je končno prikazal nekaj, kar vsaj približno spominja na končni izdelek. Ni še namenjen prodaji, ampak le predstavitvi zmogljivosti, zelo verjetno pa tudi pomiritvi vlagateljev, ki so v podjetje do sedaj vložili že 1,9 milijarde dolarjev. Med njimi sta tudi velikana Google in Alibaba.

    Objavljeno: 21.12.2017 14:00
  • Estonija se spogleduje s kriptovaluto

    Vodja estonskega programa E-rezidentstvo Kaspar Korjus je razkril, da razmišljajo o uvedbi kriptovalute estcoin, ki bi združevala prednosti klasičnih valut in kriptovalut. Z uvedbo estcoina želi Estonija izkoristiti veliko navdušenje nad kriptovalutami in ponudbami kriptožetonov (ICO), ki vlada v zadnjem času. Za zdaj se o tej možnosti le razmišlja, na mizi pa so tri različne verzije. Vsem je skupno dejstvo, da bi bil estcoin formalno kriptožeton, saj je uradna valuta v Estoniji evro in tega ni mogoče spremeniti, saj bi posredovala Evropska centralna banka.

    Objavljeno: 20.12.2017 14:00
  • Apple upočasnjuje telefone z izrabljenimi baterijami

    Nekateri uporabniki na Redditu so opazili, da Apple starejše iPhone, ki imajo že do neke mere izrabljeno baterijo, programsko upočasnjuje.

    Objavljeno: 20.12.2017 13:00
  • Evropa se združuje tudi v navideznem svetu

    Evropska komisija in evropski parlament so že novembra dosegli dogovor glede delne odprave geoblokade v internetu – spletne strani bodo namreč morala nehati odganjati kupce iz »manj zanimivih« držav, kot je denimo Slovenija. Pravila bodo morala biti enaka za vse države članice. Medijskim vsebinam blokade zaenkrat ni uspelo prebiti, bodo pa domači ponudniki morali zagotoviti, da bo uporabnik plačane vsebine lahko užival kjerkoli po evropi.

    Objavljeno: 20.12.2017 12:00
  • Kaj se zgodi, ko servis popravi zaslon telefona

    Nič posebnega, zamenja se bolj ali manj vse, razen "matične plošče".

    Objavljeno: 20.12.2017 09:00
  • Ko telefoni postanejo – premajhni

    Navajeni smo, da so današnji telefoni velikanski, vedno večji – logično, saj jih uporabljamo kot prenosne računalnike, kjer je velikost zaslona pomemben plus. No, če telefonu odvzamemo velik zaslon, zmogljivi procesor, velike količine pomnilnika in shrambe, potem je tudi vgrajena baterija lahko zelo majhna. Rezultat? Mini telefon.

    Objavljeno: 18.12.2017 13:00
  • Ko bakrena parica ni dovolj

    Z idejo združitve fiksnega in mobilnega omrežja ali vsaj uporabo drugega za rezervo prvemu se ukvarjam že nekaj časa, vendar s kombiniranjem storitev večih operaterjev še nisem uspel priti do brezhibne rešitve. Zdaj nekaj takega za svoje naročnike snuje A1. Menda kmalu po novem letu bo namreč nekaterim začel nameščati modeme, ki hkrati pridobivajo signal iz omrežij xDSL in LTE.

    Objavljeno: 18.12.2017 10:00
  • Severna Koreja menda krade bitcoine

    Iz podjetja SecureWorks poročajo, da skupina hekerjev, ki je neposredno povezana z vlado Severne Koreje, menda napada uporabnike s področja kriptovalut.

    Objavljeno: 17.12.2017 08:00
  • Google financira slovenski projekt Finšpektor

    Google je finančno podprl projekt Finšpektor podjetja Neolab. Spletnega giganta je navdušilo zmogljivo analitično orodje, ki ponuja vpogled v porabo javnega denarja.

    Objavljeno: 16.12.2017 18:00
  • Premirje v pretočni vojni

    Največji spletni trgovec na svetu Amazon po dvoletnem premoru zopet prodaja predvajalnika Apple TV in Google Chromecast.

    Objavljeno: 16.12.2017 10:00
  • Amazonova Alexa z zvočniki Echo v Sloveniji

    Amazon je razširil seznam držav, kjer so dostopni pametni zvočniki Echo z vgrajeno digitalno pomočnico Alexo. Na njem je tudi Slovenija.

    Objavljeno: 15.12.2017 09:00
  • Ameriška nevtralnost interneta je mrtva!

    Ameriška zvezna agencija za komunikacije je izglasovala ukinitev internetne nevtralnosti, kar pomeni, da bo odločitev o hitrosti potovanja posameznih podatkov poslej v rokah ponudnikov dostopa do spleta.

    Objavljeno: 15.12.2017 08:00
  • Starbucks v Buenos Airesu stranke prisilil v rudarjenje kriptovalut

    V eni izmed Starbucksovih poslovalnic v Buenos Airesu so obiskovalci, ki so se povezali v tradicionalno odprt in brezplačen Wi-Fi, na svojih računalnikih nevede rudarili kriptovalute. Rudarjenje bitcoinov je seveda že zdavnaj prezahtevno za osebne računalnike, zato je program rudaril monero. V Starbucksu so problem potrdili in zagotovili, da so takoj ukrepali in da se isti incident ni zgodil v nobeni drugi poslovalnici. Dodali so, da Wi-Fi zanje ponuja drugo podjetje, a v resnici končnega kupca to niti ne zanima.

    Objavljeno: 14.12.2017 09:00
  • Pametne brezžične slušalke

    Podjetje Bragi bo januarja na sejmu CES predstavilo pametne slušalke, ki se bodo zavedale okolice.

    Objavljeno: 14.12.2017 05:15
  • TLS ranljiv kakor pred 19 let

    Številne priljubljene spletne strani, ki uporabljajo TLS in šifriranje RSA, so ranljive zaradi luknje, ki je na las podobna pred 19 leti odkriti ranljivosti v tedanjem SSL. Zaradi sporočil o napakah strežnika, ki razkrivajo več, kot bi smela, lahko napadalec analizira šifrirano komunikacijo in jo tudi brez poznavanja zasebnega ključa razvozla.

    Objavljeno: 14.12.2017 05:00
  • Spletno leto 2017

    Google je objavil statistiko najpogostejših spletnih iskanj v letu 2018.

    Objavljeno: 14.12.2017 01:00
  • Prihaja telefon z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom

    Podjetje Synaptics je predstavilo bralnik prstnih odtisov, ki ga bo pod zaslonom prihajajoče zastavonoše v kratkem posvojil eden izmed večjih proizvajalcev pametnih telefonov.

    Objavljeno: 13.12.2017 05:00
  • Apple kupuje Shazam

    Apple je potrdil govorice, da v kratkem prevzema podjetje s programskimi rešitvami za prepoznavanje glasbe Shazam.

    Objavljeno: 13.12.2017 04:00
  • 1500 evrov kazni za spletno stran, ki ne zna slovensko!

    Časnik Delo poroča, da imajo te dni domači inšpektorji posebno nalogo. Oglobiti morajo lastnike spletnih mest z registrirano dejavnostjo v Sloveniji in spletiščem, ki ni v slovenščini.

    Objavljeno: 12.12.2017 05:00
  • HP-jevi prenosniki s skritim beleženjem tipk

    Strokovnjak za računalniško varnost Michael Myng je v HP-jevih prenosnikih odkril skrit program, ki ob aktivaciji beleži sleherni pritisk tipke in vohuni za uporabnikom.

    Objavljeno: 12.12.2017 04:00
  • Bitcoin kot resna dobrina

    Ameriška borza CBOE iz Chicaga je pričela s trgovanjem bitcoina v obliki terminskih pogodb.

    Objavljeno: 11.12.2017 08:00
  • Varni Chrome z izoliranimi spletnimi stranmi

    Na voljo je sveža različica spletnega brskalnika Chrome, ki se med drugim ponaša z izolacijo posameznih spletnih strani za varnejše brskanje.

    Objavljeno: 11.12.2017 06:00
  • Pomočnica Amazon Alexa za poslovno rabo

    Amazon ne pozna premora, ko se tiče promocije svojih digitalnih pomočnikov in pomočnic ter zadaj stoječe umetne inteligence. Na nedavni razvojni konferenci so predstavili platformo Alexa for Business, s katero želijo koncept digitalnih pomočnikov prenesti v poslovno okolje.

    Objavljeno: 11.12.2017 01:00
  • HoT WiFi2Go in tarifa GIGA

    Več prenosa, več svobode

    Oglasno sporočilo
    Objavljeno: 10.12.2017
  • Omrežje Ethereum upočasnjeno zaradi igre CryptoKitties

    Omrežje Etehreum je eno pomembnejši v novi revoluciji povezani s tehnologijo veriženja blokov (blockchain) in kriptovalutami. Uporablja ga vse več storitev, med njimi tudi nekaj iger.

    Objavljeno: 9.12.2017 01:00
  • Applovi telefoni v letu 2018

    Medtem, ko je Apple s telefonom iPhone X, pa tudi modeloma iPhone 8 in 8 Plus zopet požel velik interes kupcev, se razvojni oddelek že intenzivno ukvarja z modelsko paleto za leto 2018. Po najnovejših zapisih analitika Ming-Chi Kuo, ki je v zadnjih letih vselej pravilno napovedoval prihajajoče modele, Apple za naslednje leto načrtuje tri novosti.

    Objavljeno: 9.12.2017 01:00
  • Luknja v TeamViewerju omogoča oddaljen prevzem nadzora

    Uporabniki orodja za oddaljen nadzor nad računalnikom TeamViewer naj ga brž posodobijo na najnovejšo različico, saj so ta teden odkrili resno ranljivost, ki napadalcem omogoča prevzem nadzor nad računalniki. TeamViewer je luknjo v sveži različici 13.0.5640 že zakrpal. Ranljive so različice za Windows, Linux in macOS.

    Objavljeno: 8.12.2017 05:00
  • Soustanovitelj Wikipedie se seli v projekt nove enciklopedije na osnovi blockchaina

    Tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain) se pojavlja v čedalje širšem naboru modernih aplikacij, včasih tudi na področjih, kjer to ne bi pričakovali. Eden zanimivejših primerov rabe je zagotavljanje porazdeljene strežbe informacij in zagotovitev verodostojnosti, istovetnosti podatkov v spletni enciklopediji Everipedia.

    Objavljeno: 8.12.2017 01:00
  • IBM stavi na strežnike za umetno inteligenco

    Videti je, da je IBM vendarle našel pot, kako svoje zmogljive procesorje POWER uporabiti za ta hip najbolj atraktivne naloge. V novi preobrazbi in z novo, zelo zmogljivo podporno elektroniko jih predstavljajo kot najbolj napredne strežnike za procesiranje nalog strojnega učenja in umetne inteligence.

    Objavljeno: 8.12.2017 01:00
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji